MS dalam Psikologi

Umum

Penerangan Program

Lehigh University Psychology Department

Jabatan Psikologi di Lehigh University adalah jabatan intensif penyelidikan di mana pelajar siswazah dan fakulti bekerja secara kolaboratif dalam dan di tiga bidang: kognitif, perkembangan, dan psikologi sosial. Ramai graduan dari program MS kami meneruskan Ph.D. dan Psy.D. program.

Lengkapkan Ijazah Siswazah dalam Psikologi - dengan kepakaran dalam Kognitif, Perkembangan, dan Psikologi Sosial. Program Siswazah dalam Psikologi di Lehigh University adalah program intensif penyelidikan, yang berfokus pada Kognitif, Perkembangan, dan Psikologi Sosial — dan fakulti dan pelajar kami sering bekerja di persimpangan kawasan ini.

Jabatan ini menerima terutamanya Ph.D. pelajar, yang memperoleh ijazah sarjana dalam proses bekerja untuk doktor. Tetapi setiap tahun beberapa pelajar yang berkelayakan juga boleh diterima untuk memperoleh Ijazah Sarjana Sains. Ph.D. dan pelajar MS menentukan bidang pengkhususan melalui pengalaman penyelidikan mereka dan pemilihan seminar siswazah.

Jabatan Psikologi di Lehigh University adalah jabatan intensif penyelidikan di mana pelajar siswazah dan fakulti bekerja secara kolaboratif dalam dan di tiga bidang: kognitif, perkembangan, dan psikologi sosial. Di samping itu, kami sering bekerjasama rapat dengan penyelidik dari jabatan, program, dan kolej lain, termasuk Program Kesihatan, Perubatan, dan Masyarakat, Program Ilmu Kognitif, serta Kolej Perniagaan dan Pendidikan. Banyak makmal juga bekerjasama dengan penyelidik di institusi lain.

Sorotan Program Siswazah

Kecil cantik. Program ini sengaja kecil, memastikan nisbah fakulti-pelajar yang baik, kerjasama fakulti-pelajar yang rapat, dan suasana yang menyenangkan. Kami merancang untuk memperluas dari pendaftaran kami sekarang 17 hingga sekitar 20 pelajar dengan kapasiti penuh.

Kemudahan canggih. Makmal psikologi yang lengkap menyediakan persekitaran penyelidikan yang sangat baik. Jabatan ini mempunyai banyak kemudahan untuk penyelidikan di setiap tiga bidang pengkhususan kami. Lehigh mempunyai sistem rangkaian yang canggih dan perpustakaan dan sokongan maklumat dalam talian yang sangat baik. Jabatan ini juga mempunyai kemudahan komputer sendiri, menyediakan perisian statistik, eksperimen, dan tujuan umum.

Sokongan kewangan yang murah hati. Pelajar yang diterima dengan status sepenuh masa biasa biasanya diberi pengecualian tuisyen penuh dan gaji 9 bulan tahunan ($ 21,630 untuk 2019-2020). Sokongan boleh datang dalam bentuk pengajaran, penyelidikan, atau penolong siswazah, atau persekutuan (yang terakhir kadang-kadang dikurniakan gaji yang lebih murah hati). Sokongan tambahan biasanya tersedia pada musim panas. Dalam menilai pakej sokongan kami, ingatlah bahawa kos sara hidup jauh lebih rendah daripada di bandar-bandar besar.

Lokasi yang indah. Kampus seperti taman Lehigh, di Bethlehem yang bersejarah, Pennsylvania, adalah bekas arboretum berhutan tinggi dengan bangunan batu era Victoria yang ditutupi ivy. Terletak di kawasan metropolitan ketiga terbesar di Pennsylvania (populasi 630,000), Lembah Lehigh menggabungkan kelebihan kehidupan bandar dan luar bandar. Ia adalah perjalanan singkat dari New York City, Philadelphia, Pocono Mountains, dan pantai New Jersey.

Keperluan Program Sarjana

Ijazah MS terutama diberikan kepada pelajar dalam proses berusaha untuk mencapai Ph.D. Walau bagaimanapun, pelajar yang berkelayakan juga boleh diterima untuk ijazah Sarjana Sains.

Kerja kursus: Kursus minimum yang diperlukan meliputi: dua kursus teras yang meliputi psikologi kognitif, psikologi perkembangan, atau kognisi sosial; dua kursus statistik dan metodologi penyelidikan; seminar pembangunan profesional; dan dua kursus elektif, yang diluluskan oleh penasihat.

Penyelidikan: Semua pelajar terlibat dalam penyelidikan sepanjang kediaman mereka dalam program ini. Keperluan formal merangkumi projek tahun pertama yang biasanya menyediakan asas untuk tesis Master.

Bidang Pengkhususan

Bidang pengkhususan utama jabatan ini merangkumi:

Kognisi dan Bahasa: Latihan luas dalam psikologi kognitif dan neurosains kognitif; kepakaran khas dalam kawalan dan perhatian kognitif, proses eksekutif, ingatan, perwakilan pengetahuan, bahasa, penaakulan sebab, dan pengkategorian.

Pembangunan Sosial dan Kognitif: Penyelidikan merangkumi banyak topik perkembangan pusat, termasuk perkembangan kognitif, meta-kognitif, dan persepsi; bahasa, naratif, dan pengembangan literasi; simbolik dan bermain permainan; keterikatan, sosio-emosi, dan perkembangan moral; pembangunan jantina dan identiti; pembangunan sosio-hubungan dan sosio-budaya, dan perkembangan jangka hayat.

Kognisi dan Keperibadian Sosial: Pemeriksaan bagaimana pengaruh situasional, perbezaan individu, dan mekanisme pemprosesan maklumat bergabung untuk mewujudkan kognisi dan tingkah laku sosial. Penekanan semasa termasuk pengaruh sedar dan tidak sedar pada pertimbangan sosial, pengaruh sosial, prasangka dan stereotaip, tujuan, motivasi, dan pengaturan diri, dan perubahan sosial-kognitif yang berkaitan dengan penuaan dan status kesihatan, termasuk mengatasi dan depresi.

Syarat kemasukan

Kemasukan Dibuka: Musim Gugur / Musim Bunga

Tarikh Akhir Kejatuhan Semakan Permohonan: 1 Januari

Maklumat perhubungan

Profesor Almut Hupbach, Pengarah Siswazah
E-mel: alh309@lehigh.edu
Nombor Telefon: 610-758-6762

Syarat Kemasukan

  • 2 Surat Cadangan
  • Markah ujian GRE Diperlukan

Pemohon Antarabangsa

Pemohon Antarabangsa diminta untuk menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris sama dengan yang diperlukan oleh pelajar yang mencari ijazah. Semua pemohon antarabangsa yang bahasa ibunya bukan bahasa Inggeris mesti mengambil ujian TOEFL dan menghantar markah.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time facult ... Baca lebih lanjut

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time faculty and 90 professional staff, we are comparable in size and offer the intimacy of a liberal arts college, yet benefit from the resources of a research university. Our faculty are accomplished scholars, artists, and writers, recognized nationally and internationally as leaders in their fields, who share a commitment to the integration of teaching and scholarship into innovative, dynamic curricula set in an intellectually stimulating environment. Baca Ringkas