MS dalam Pengurusan Pengangkutan

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Sarjana Sains dalam Pengurusan Pengangkutan (MSTM) adalah program 30-unit yang diiktiraf sepenuhnya, yang mengambil masa dua setengah tahun untuk melengkapkan sebagai pelajar separuh masa. Kurikulum ini terdiri daripada enam kursus yang dikehendaki, dua pilihan, dan pengalaman capstone puncak dua hala.

Kurikulum ini diketuai oleh tenaga pengajar yang diiktiraf secara nasional yang merupakan ahli akademik atau industri. MSTM diiktiraf sepenuhnya oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB). Kelas-kelas diadakan pada waktu malam hari, yang membolehkan pelajar untuk bekerja sepenuh masa ketika memperoleh ijazah mereka. Pelajar umumnya mengambil satu kursus pada satu-satu masa, satu malam seminggu, untuk setiap sesi sepuluh kelas, untuk empat kelas setiap tahun. Kelas disampaikan oleh persidangan video dua hala, ditambah dengan perisian web. Pelajar menghadiri kelas individu di lokasi di seluruh California atau melalui persidangan video dalam talian.

Mengenai Penyelidikan kami

Program penyelidikan Institut Pengangkutan Mineta melibatkan sejumlah Penyelidik Bersekutu yang disahkan (RA), Consulting Associates (CA), dan penolong penyelidik pelajar dalam pelbagai projek penyelidikan yang luas.

MTI menegaskan penyelidikan dasar dan pengurusan, bukannya penyelidikan teknikal, dan hanya memilih projek-projek itu dengan nilai serta-merta dan praktikal untuk pegawai pengangkutan dan pengamal. Untuk itu, MTI telah mengadaptasi bidang penekanan berikut:

 • Isu basikal dan pejalan kaki
 • Pembiayaan pengangkutan awam dan sektor swasta
 • Sambungan antara intermod dan penyepaduan
 • Keselamatan dan keselamatan sistem pengangkutan
 • Kemapanan sistem pengangkutan
 • Pengangkutan / penggunaan tanah / persekitaran
 • Perancangan pengangkutan dan pembangunan dasar

Piawaian kemasukan

Sarjana Sains

Calon untuk program Sarjana Sains dalam Pengurusan Pengangkutan (MSTM) mesti memenuhi syarat minimum berikut:

 • Ijazah sarjana dari institusi yang diakreditasi. IPK 3.0 atau lebih tinggi sangat disukai, walaupun pelajar dengan IPK di atas 2.5 akan dipertimbangkan.
 • Skor GMAT atau GRE yang lebih baik pada atau di atas persentil ke-50 dalam kedua-dua bahagian lisan dan kuantitatif peperiksaan. (Kod program GMAT untuk laporan khusus untuk program MSTM ialah: TGQ-ML-83.)
  • Apabila kelulusan bersyarat Pengarah Program GMAT / GRE boleh diketepikan jika pemohon mempunyai temuduga dengan pengarah MSTM dan memenuhi salah satu syarat berikut:
   • Memperolehi ijazah sarjana atau Ph.D. di Amerika Syarikat.
   • Mempunyai sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman kerja profesional sepenuh masa yang relevan dalam sektor pengangkutan atau bidang yang berkaitan.
   • Memperolehi kejayaan dari Program Kehormat Lucas College of Business Gary J. Sbona dalam tempoh lima tahun yang lalu.

 • Bagi pemohon antarabangsa:
 • Semua pemohon siswazah yang pendidikan persediaannya terutama dalam bahasa selain daripada bahasa Inggeris mesti menunjukkan kecekapan dalam Bahasa Inggeris. Mereka yang tidak memiliki ijazah sarjana muda atau sarjana dari institusi pasca menengah di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran utama mesti menerima skor minimum 550 pada Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL). NOTA: Program MSTM tidak mengakui pemohon yang tidak pernah tinggal di Amerika Syarikat
 • Pemohon antarabangsa yang telah memperoleh ijazah di luar AS mungkin dikehendaki mempunyai transkrip mereka yang dinilai oleh WES sebelum diserahkan untuk kemasukan ke program siswazah.

Sijil siswazah

Kemasukan ke program sijil siswazah memerlukan ijazah sarjana dari institusi yang diiktiraf (major) dengan IPK sekurang-kurangnya 2.5. Mereka yang tidak memiliki ijazah sarjana muda atau sarjana dari institusi pasca menengah di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran utama juga mesti mengemukakan Ujian Bahasa Inggeris sebagai mata pelajaran Bahasa Asing (TOEFL) (skor minima 550). NOTA: Program sijil tidak mengakui pemohon yang tidak pernah tinggal di Amerika Syarikat

Proses permohonan

Pemohon MSTM

Calon pelajar untuk program Sarjana Sains dalam Pengurusan Pengangkutan (MSTM) mesti memohon kemasukan ke San Jose State University (SJSU) melalui Cal State Apply.

Pemohon dikehendaki mengemukakan beberapa perkara untuk proses permohonan. TETAPI MENGHANTAR SETIAP ITEM UNTUK TEMPAT TURUN, agar bahan-bahan Anda tidak hilang.

 • Banyak item boleh dikemukakan dengan memuat naik fail menerusi Sistem Cal State App
 • Beberapa perkara, seperti transkrip, mesti dihantar ke pejabat GAPE (alamat di bawah)
 • Sesetengah perkara, seperti surat cadangan, mesti dihantar melalui e-mel kepada Michelle.Waldron@sjsu.edu

Item berikut diperlukan untuk memohon:

 • Permohonan CalState Apply
  Lengkapkan borang ini dalam talian, di sini.

 • Bayaran Permohonan CSU
  Pemohon perlu membayar yuran $ 55 ini untuk mengemukakan permohonan Cal State. Pembayaran diterima melalui kad kredit atau Paypal sahaja.

 • Transkrip
  Hantar satu set transkrip rasmi dari semua institusi pengajian tinggi yang dihadiri (walaupun mereka yang tidak mendapat ijazah). Pastikan anda mengikuti arahan di sini (Langkah 4). E-Transkrip hendaklah dihantar ke etranscript@sjsu.edu

 • Penyataan tujuan
  Kenyataan satu hingga dua halaman menerangkan bagaimana Sarjana Sains dalam Pengurusan Pengangkutan akan membantu anda mencapai matlamat kerjaya anda. Kenyataan ini harus menunjukkan semester mana yang anda memohon (misalnya Spring 2020) dan maklumat hubungan semasa anda, termasuk alamat pos, nombor telefon, dan alamat e-mel. Sekiranya anda telah mengambil kelas MSTM, atau sebelum ini memohon kepada program dan memohon semula, masukkan nombor ID Pelajar SJSU anda. E-mel pernyataan anda kepada Michelle.Waldron@sjsu.edu (Nota: Pernyataan tersebut boleh sama dengan yang anda kirim melalui Cal State Apply.)

 • Resume yang memperincikan pengalaman profesional dan akademik anda
  Kirimkan resume anda kepada Michelle.Waldron@sjsu.edu

 • Surat cadangan
  Surat tersebut hendaklah ditulis oleh penyelia yang telah menguruskan anda dalam kerja yang dibayar atau sukarela atau oleh seorang pengajar universiti yang mengajar anda. Tanyakan penulis surat anda untuk memasukkan penilaian kemahiran menulis dan analisis anda. Surat tersebut hendaklah dihantar melalui e-mel kepada Michelle.Waldron@sjsu.edu secara langsung daripada pengesyorkan.

 • Skor GRE atau GMAT
  Hantar ini mengikut arahan di sini (Langkah 5).
  * Lihat syarat di atas untuk pengecualian GMAT / GRE, jika anda memenuhi satu atau lebih syarat sila lengkapkan permohonan CSU dan permintaan pengecualian.

 • (Untuk pemohon tanpa ijazah terdahulu dari institusi bahasa Inggeris): Markah daripada ujian TOEFL atau IELTS
  Hantar skor asal dari pejabat ujian, mengikut arahan di sini (Langkah 5)

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1928, the Lucas College and Graduate School of Business has been accredited since 1967 by AACSB International, the world’s preeminent accreditation body for business schools. We are the la ... Baca lebih lanjut

Founded in 1928, the Lucas College and Graduate School of Business has been accredited since 1967 by AACSB International, the world’s preeminent accreditation body for business schools. We are the largest contributor of business graduates to Silicon Valley and a major contributor to what the Valley is today. Baca Ringkas
San Jose , Santa Clara + 1 Lagi Kurang