MS dalam Pengurusan Alam Sekitar

Umum

Penerangan Program

Butiran Program

Program kami mengintegrasikan pengetahuan dasar saintifik, teknikal, pengawalseliaan dan awam dalam pelbagai isu alam sekitar. Graduan dari program ini dapat menilai, menganalisis, dan menguruskan isu-isu dari sudut pandang teoritis dan praktikal.

Program ini terdiri daripada 13 kursus (dua unit setiap satu) dan satu projek tuan (empat unit) untuk sejumlah 30 unit. Terdapat empat kursus yang diperlukan: Ekologi, Kimia Alam Sekitar, Kaedah Kuantitatif, dan projek induk. Setiap pelajar - berunding dengan penasihat fakulti - membangunkan program pengajian untuk kursus yang selebihnya yang sesuai dengan keinginan mereka untuk pembangunan profesional dan intelektual. Pelajar biasanya mengambil empat kursus setiap semester. Kelas-kelas ditawarkan pada hari Sabtu dan malam hari untuk membolehkan pelajar bekerja sepenuh masa ketika memperoleh ijazah mereka.

Hasil Pembelajaran Program

Pelajar lulus dari program MSEM akan dapat:

  • menunjukkan pendekatan antara disiplin dalam analisis isu-isu alam sekitar dan strategi pengurusan.
  • menggunakan kedua-dua teori dan pengetahuan yang digunakan untuk menilai dan mengesyorkan strategi pengurusan untuk isu-isu alam sekitar.
  • memilih dan menggunakan alat, teknik dan teknologi yang sesuai untuk menganalisis isu alam sekitar.
  • dengan mahir menyampaikan isu pengurusan alam sekitar melalui laporan bertulis dan persembahan lisan dan visual.

Konsentrasi

Pelajar mempunyai pilihan untuk memilih kawasan kepekatan dalam ijazah. Konsentrasi memerlukan penyiapan lima kursus dua unit dalam kawasan tertentu, dan termasuk:

  • Ekologi
  • Kesihatan dan Bahaya Alam Sekitar
  • Pengurusan air
  • Tenaga dan Perubahan Iklim

Projek Guru

Projek induk berfungsi sebagai batu permata untuk program ini. Projek ini memerlukan kajian mendalam mengenai isu alam sekitar di kawasan minat pelajar dan laporan profesional yang sesuai untuk semakan kritikal. Pilihan tesis boleh didapati.

Setiap pelajar merancang dan membangunkan projek tuan mereka dengan berunding dengan penasihat mereka. Pelajar juga bertemu dalam kumpulan kecil untuk membincangkan kemajuan projek mereka serta penyediaan manuskrip. Persembahan lisan akhir projek diperlukan. Ini adalah acara yang menyeronokkan dan formal dengan pelbagai persembahan yang berlaku serentak.

REPOSITORI PROJEK

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

As one of the country’s premier Jesuit Catholic universities, the College of Arts and Sciences pairs a rigorous academic curriculum with an urban, global perspective. The college's vision of success i ... Baca lebih lanjut

As one of the country’s premier Jesuit Catholic universities, the College of Arts and Sciences pairs a rigorous academic curriculum with an urban, global perspective. The college's vision of success involves both the head and the heart, with outstanding faculty members giving students the skills and compassion to fashion a more just and humane world. Baca Ringkas
San Francisco , Buenavista , Orange + 2 Lagi Kurang