MS dalam Kejuruteraan Elektrik dan Komputer

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Komputer menawarkan program siswazah di bidang khusus terpilih yang menuju ke M.Engr., MS, dan Ph.D. dalam Kejuruteraan Elektrik dan Komputer. Kepakaran penyelidikan jabatan sekarang termasuk dalam salah satu bidang berikut:

  • Kejuruteraan Bioperubatan
  • Pemprosesan Komunikasi / Isyarat
  • Senibina Komputer
  • Sistem Siber-Fizikal dan Terbenam
  • Elektromagnetik / Optik
  • Elektronik Kuasa / Kuasa
  • VLSI

142375_electrical_eng_HR_web_fit.jpg

Kemudahan dan Peralatan Penyelidikan

Jabatan ini bertempat di sebuah bangunan moden dan lengkap. Pelajar siswazah mempunyai akses ke makmal, bilik instrumen, dan perkhidmatan komputer mulai dari sistem komputer universiti hingga komputer jabatan. Kemudahan penyelidikan merangkumi makmal kejuruteraan kardiovaskular, makmal seni bina komputer, makmal sistem digital, ruang perisai EMI, makmal elektronik kuasa dan kuasa, makmal pemprosesan isyarat dan sistem, dan makmal litar bercetak.

142376_CNSE20040827_24_web_fit.jpg

Syarat Kemasukan

Kami mengesyorkan agar anda menghubungi bakal penasihat dalam program ECE. Sila klik di sini untuk melihat laman web setiap fakulti. Anda boleh menghubungi ahli fakulti yang bekerja di kawasan penyelidikan di mana anda berminat untuk melanjutkan pengajian siswazah anda.

Sekiranya anda belum memperoleh penasihat yang berpotensi, anda layak untuk masuk dengan skor GRE sekurang-kurangnya 145 Verbal dan 155 Kuantitatif, dan IPK minimum 3.0 pada ijazah Kejuruteraan Elektrik atau Kejuruteraan Komputer terkini anda, sama ada subjek BS atau MS The GRE ujian kawasan tidak diperlukan. Untuk diterima sebagai pelajar ECE ME, anda mesti mempunyai skor GRE sekurang-kurangnya 145 Verbal dan 155 Kuantitatif dan IPK minimum 3.0 pada ijazah BS Kejuruteraan Elektrik atau Kejuruteraan Komputer.

Syarat kemasukan IPK minimum 3.0 boleh dikecualikan untuk pelajar ME dengan pengalaman industri ECE yang besar.

Bantuan kewangan

Jabatan ini mempunyai bilangan pembantu pengajaran dan penyelidikan yang terhad. Bantuan pembantu ini memberikan gaji bulanan selama tahun akademik, pengecualian tuisyen asas siswazah pada tahun akademik dan musim panas, tetapi tidak meliputi yuran aktiviti minimum. Di samping itu, ada peluang, baik di departemen maupun di kampus, untuk melakukan pekerjaan sambilan sebagai pelajar kelas, guru, tutor, dan perunding. Bantuan penolong ini diberikan secara kompetitif - biasanya pada masa kemasukan untuk semester musim luruh.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often in ... Baca lebih lanjut

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often interdisciplinary, research. Additionally, our students have access to professional development opportunities, and events such as Three Minute Thesis. Our low tuition costs make NDSU a bargain, and our career outcomes are excellent. We are located in Fargo, ND – a Midwestern “hidden gem,” and a welcoming and vibrant community of about 230,000 with a unique rural-urban feel. We have a bustling entrepreneurial atmosphere; rich culture; great local fare, arts, and entertainment; and family friendly environment. Baca Ringkas