MS dalam Biologi Sel dan Bioteknologi

Umum

Penerangan Program

Ringkasan Program

Dari pemetaan genom hingga manipulasi sel, hingga pengembangan bioteknologi yang dapat menyelamatkan nyawa dan melindungi planet kita, ini adalah era baru yang mendebarkan bagi sains biologi. Dengan ijazah Sarjana Sains (MS) dalam Biologi Sel dan Bioteknologi dari Universiti Sains , anda akan memperoleh pengalaman langsung di puncak bidang yang sentiasa berkembang. Anda akan mempelajari teknik dan teknologi yang sama yang digunakan di makmal penyelidikan industri dan swasta. Dan, anda akan bekerjasama dengan fakulti bertaraf dunia di satu-satunya universiti yang berfokus pada sains.

144489_USciences_CellBio-Biotech-MS

Mengapa Memilih Universiti Sains?

 1. Saiz kecil kami menambahkan tahap ketangkasan di makmal dan kerja kursus. Kami menawarkan perspektif dan teknik baru yang sesuai dengan industri, bersama dengan pengalaman yang menyaingi institusi terbesar.
 2. Perhatian dan praktikal, pengalaman langsung dengan instrumen dan teknik yang sama yang digunakan oleh makmal penyelidikan yang paling canggih.
 3. Persediaan kerjaya intensif penyelidikan yang kuat, sesuai untuk akademik dan industri swasta.

Hasil Kerjaya

Lulusan kami memasuki pelbagai bidang kerjaya termasuk genetik, persekitaran klinikal, industri farmaseutikal, dan seterusnya. Lulusan peringkat MS kami mengisi jawatan teknikal peringkat pertengahan dan atas di sektor swasta dan kerajaan.

Akademik

Pilih daripada empat pilihan unik:

 • Pilihan Tesis: untuk pelajar yang berminat menjalankan penyelidikan dan menulis tesis
 • Pilihan Bukan Tesis: memerlukan kerja kursus sahaja
 • Pilihan Profesional Bukan Tesis: untuk pelajar yang mungkin bergerak pantas ke peringkat tahap pengurusan dalam syarikat semasa atau yang diinginkan

Pilihan bukan tesis MS adalah ijazah berdasarkan kursus di mana pelajar menyelesaikan minimum 30 kredit. Objektif program pilihan bukan tesis MS adalah untuk memberi peluang kepada setiap pelajar untuk:

 • Kembangkan kemahiran dan pengetahuan dalam bidang biologi sel, bioteknologi, biologi molekul, dan disiplin ilmu bioinformatik, biologi perkembangan, mikrobiologi, atau biofizik.
 • Menunjukkan peningkatan kemahiran penyampaian lisan dan bertulis untuk komunikasi hasil penyelidikan.
 • Membangunkan kecekapan dalam pemerolehan dan penafsiran literatur ilmiah yang berkaitan dengan disiplin program.

Objektif pilihan ijazah profesional MS adalah untuk memberi peluang kepada setiap pelajar untuk:

 • Kembangkan kemahiran dan pengetahuan dalam asas dan amalan biologi sel, bioteknologi, dan biologi molekul.
 • Mengembangkan pengetahuan dan kemahiran dalam prinsip pengurusan dan amalan perniagaan dalam industri bioteknologi dan farmaseutikal.
 • Menunjukkan peningkatan kemahiran penyampaian lisan dan bertulis untuk komunikasi hasil penyelidikan dan bahan yang berkaitan dengan amalan perniagaan dan pengurusan.
 • Membangunkan kecekapan dan kecekapan dalam pemerolehan dan penafsiran literatur yang berkaitan dengan disiplin program.

Pilihan tesis MS adalah tahap fokus penyelidikan di mana pelajar menyelesaikan projek penyelidikan di bawah bimbingan salah seorang ahli fakulti program dan mempertahankan tesis itu kepada fakulti program. Objektif program pilihan tesis MS adalah untuk memberi peluang kepada setiap pelajar untuk:

 • Kembangkan kemahiran dan pengetahuan dalam bidang biologi sel, bioteknologi, biologi molekul, dan disiplin ilmu bioinformatik, biologi perkembangan, mikrobiologi, atau biofizik.
 • Memulakan, menjalankan, dan menyelesaikan projek penyelidikan yang memanfaatkan pengetahuan dan kemahiran yang relevan dengan program ini.
 • Menunjukkan peningkatan kemahiran penyampaian lisan dan bertulis untuk komunikasi hasil penyelidikan.
 • Membangunkan kecekapan dalam pemerolehan dan penafsiran literatur ilmiah yang berkaitan dengan disiplin program.

Keperluan Kemasukan

 • Ijazah Sarjana Muda
 • Tiga rujukan
 • Transkrip rasmi kerja sekolah dan siswazah. Pemohon antarabangsa mesti mengemukakan penilaian transkrip kursus demi kursus untuk semua darjah sebelumnya melalui WES .
 • Kenyataan peribadi
 • Skor GRE pilihan untuk tahun 2021
 • Bukti penguasaan bahasa Inggeris untuk pemohon antarabangsa

Keperluan dan tarikh akhir permohonan terperinci boleh didapati di sini .

Hubungi Kami

Telefon: + 1-888-996-8747

E-mel: gradu@usciences.edu

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

University of the Sciences has prepared students to be leaders and practitioners in the healthcare and science fields for nearly 200 years. Key to its distinctive education is a tradition of hands-on ... Baca lebih lanjut

University of the Sciences has prepared students to be leaders and practitioners in the healthcare and science fields for nearly 200 years. Key to its distinctive education is a tradition of hands-on research and experiential learning that is evident in every graduate who has walked its campus. Since its founding in 1821 as Philadelphia College of Pharmacy, the first college of pharmacy in North America, USciences has grown to more than 30 degree-granting programs from bachelor’s through doctoral degrees in the health sciences, bench sciences, and healthcare business and policy fields. USciences students are proven everywhere they go. Baca Ringkas