Melalui penyelidikan, eksperimen dan ujian yang canggih, GCU mencari jawapan kepada beberapa soalan yang paling mendesak dalam bidang biologi, makanan dan sains penglihatan. Dan dalam program Master of Life Sciences kami - anda boleh membantu kami mencari mereka.

Sebagai sebahagian daripada komuniti penyelidikan yang berkembang maju dan pelbagai, anda akan melaksanakan projek yang fokus dan bersikap penuh dengan sokongan penuh kakitangan kami yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Kami akan bermula dengan latihan dalam metodologi, termasuk kajian dalam statistik dan perancangan projek. Kemudian, dengan bantuan penyelia penyelidikan kami yang berpengalaman, anda akan memilih projek yang berkaitan dengan bidang pengajian semasa di GCU - dan mendapat pengalaman dunia dengan teknologi yang baru dibangunkan untuk membantu anda menguji hipotesis anda. Selain itu, anda akan mempunyai akses kepada kuliah mengenai subjek yang menyokong dan menyokong kerja anda.

Dengan rangkaian global, kedudukan 5% di peringkat dunia (THE, 2016) dan kepercayaan bersama tanggungjawab sosial, GCU akan membantu anda berkhidmat kepada kebaikan bersama dengan cara yang benar-benar boleh mengubah dunia.

Projek siswazah

Sama ada anda merancang untuk meneruskan kerjaya dalam industri atau akademik, program MRes Life Sciences kami menetapkan anda untuk berjaya di UK dan seterusnya. Graduan kami melanjutkan pengajian PhD, mengambil jawatan sebagai penyelidik akademik dan berunding dalam bidang kepakaran mereka untuk perniagaan di seluruh dunia.

Apa yang anda akan belajar

Aktiviti utama program ini adalah projek penyelidikan terfokus yang boleh diambil dalam bidang sains biologi, sains makanan atau sains penglihatan.

Anda akan mempunyai peluang untuk memilih projek anda dari senarai yang diluluskan oleh penyelia penyelidikan kami yang berpengalaman.

Projek-projek tersebut menimbulkan persoalan penyelidikan yang canggih berkaitan dengan kerja di mana kakitangan sedang terlibat. Anda akan menerima latihan dalam kemahiran yang diperlukan untuk menyokong penyelidikan tetapi majoriti kerja anda (75%) akan ditumpukan untuk penyelidikan melalui ujian percubaan dan hipotesis.

Banyak projek memaparkan penggunaan teknologi baru yang berkaitan dengan siasatan dalam sains biologi atau penglihatan. Program ini sengaja fleksibel untuk menyediakan tambahan dan membolehkan kehadiran di kuliah mengenai subjek yang menyokong dan menyokong penyelidikan anda.

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

Keperluan kemasukan biasa

UK Kepujian 2: 1 (atau setaraf) dalam bidang subjek yang berkaitan.

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin layak mengikuti program pengajian Bahasa Inggeris untuk Universiti.

Bahasa Inggeris

Skor IELTS akademik 6.5 (atau setara) tanpa unsur di bawah 6.0.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

  • Rumah: £ 5500
  • RUK: £ 5500
  • EU: £ 5500
  • Antarabangsa: £ 12600

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Kos-kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa yang baru, acara orientasi bermula pada 14 September 2018. Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan pengajaran dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Kaedah penilaian

Kami menggunakan pelbagai kaedah pembelajaran dan pengajaran untuk memastikan bahawa anda mempunyai pengetahuan dan pemahaman yang diperlukan mengenai perniagaan dan pengurusan serta portfolio kemahiran intelektual dan peribadi.

Setiap modul dalam program menggunakan strategi pembelajaran, pengajaran dan penilaian sendiri untuk mencapai matlamat pembelajaran. Kaedah penilaian berbeza antara modul dan mungkin termasuk pemeriksaan yang tidak dilihat, ujian kelas, esei, laporan pengurusan, kajian kes, pembentangan, dan kerja kelompok.

Kaedah pengajaran

Kaedah pengajaran dan pengajaran yang kami gunakan untuk memastikan bahawa program kami bersesuaian secara lisan dan akademik. Pendekatan kami adalah pelajar yang berpusat, praktikal, berpartisipasi dan relevan dengan keperluan majikan.

Kami telah berpindah dari pembelajaran berpusatkan guru tradisional kepada pendekatan pembelajaran yang lebih bebas, di mana anda digalakkan untuk mengembangkan kemahiran berfikir kritis.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
5,500 GBP
Rumah, RUK dan pelajar EU; £ 12600 pelajar antarabangsa
Ikut lokasi
Ikut tarikh