MRes dalam Biosains

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

The MRes in Biosciences memberikan anda latihan penyelidikan pakar yang tertanam dalam kumpulan penyelidikan bertaraf dunia kami yang tertanam dalam satu atau lebih tema penyelidikan kami di Biosains. Anda akan mendapat manfaat daripada kemudahan pakar kami dalam perjalanan untuk mencapai kelayakan penyelidikan perbezaan sebenar.

Kemudahan pakar kami termasuk:

  • Satu kapal penyelidikan pesisir bernilai £ 12.5 juta yang direka khas.
  • Pusat Penyelidikan Akuatik Lestari yang unik.
  • Kemudahan pengkomputeran lanjutan dengan stesen kerja grafik mewah.
  • Kemudahan perilaku dan kemudahan makmal ekologi.
  • Ekologi molekul khusus dan kemudahan endokrinologi dan makmal.

Istilah pertama terdiri daripada dua modul wajib yang menyediakan kemahiran sains teras, pengetahuan kaedah penyelidikan dan semakan saintifik, dan satu modul yang dipilih dari pelbagai ditawarkan dari Kolej Sains. Istilah kedua dan ketiga diduduki oleh projek penyelidikan.

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan untuk Biosciences MRes adalah ijazah kehormatan kelas kedua atau atas dalam Biosains atau subjek yang berkaitan.

Pemohon untuk program ini biasanya dijangka memenuhi syarat kemasukan minimum yang dinyatakan di atas. Kolej / Sekolah berhak untuk meminta gred dan kelayakan akademik yang lebih tinggi.

Keputusan kemasukan mengambil kira bukan sahaja kelayakan akademik terdahulu, tetapi juga faktor-faktor termasuk standard sinopsis penyelidikan / proposal yang dikemukakan oleh pemohon, prestasi mereka pada temubual (jika diperlukan), kehadiran persaingan untuk tempat yang terhad dan pengalaman profesional yang berkaitan (di mana sesuai).

Bagaimana anda diawasi

Sepanjang kursus sepanjang tahun, anda akan menjalankan satu siri modul yang diajar sebelum memulakan projek penyelidikan utama di bawah bimbingan kakitangan penyelidik pakar yang akan membimbing dan menyokong perkembangan kemahiran penyelidikan bebas anda, yang membawa kepada disertasi yang ditulis dalam gaya sebuah kertas saintifik.

Peruntukan Welsh

Jika anda seorang penceramah Welsh, akademik kami yang berdedikasi, Akademi Hywel Teifi berada di sini untuk menyokong anda sepanjang masa di Swansea University . Kami menawarkan anda:

  • Satu temu bual melalui medium Welsh apabila memohon tempat.
  • Pilihan untuk menerima korespondensi peribadi anda di Welsh - kami kemudian akan berkomunikasi dengan anda dalam bahasa pilihan anda.
  • Pilihan untuk menulis dan menghantar kursus atau peperiksaan anda melalui medium Welsh (walaupun anda memilih untuk belajar dalam bahasa Inggeris) dan segala usaha akan dilakukan untuk menandakan kerja anda dalam bahasa asalnya.
  • Seorang tutor peribadi berbahasa Wales.
  • Sokongan satu sama lain untuk meningkatkan kemahiran bahasa akademik bahasa Wales anda.

Sejak tahun 2011, terdapat peningkatan 40% dalam bilangan pelajar yang belajar melalui medium Welsh di Swansea University dan data TEF kami dalam tempoh dua tahun yang lalu menunjukkan bahawa pelajar Welsh-medium adalah berprestasi tinggi dalam bidang pekerjaan (* Swansea University TEF Swansea University kembali 2017 dan 2018).

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Baca lebih lanjut

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Baca Ringkas