MPhil in Informatics - Pengkhususan dalam Kejuruteraan Perisian

Umum

Penerangan Program

Objektif pembelajaran MPhil dalam Informatika, adalah pemahaman teknologi, penerapannya, pembangunan pemikiran kritis dan komunikasi ilmiah dan teknikal. Kursus ini menawarkan dua pengkhususan, Sistem Maklumat (IS) dan Kejuruteraan Perisian (SE), di mana ia diandaikan bahawa kedua-duanya membentuk pangkalan pengetahuan umum, terutamanya dalam teknik pemodelan, teknologi baru muncul, pengurusan projek dan inovasi teknologi; memandangkan bidang kepakaran ini adalah kunci kepada kedua-dua bidang ini. Walau bagaimanapun, pengkhususan memberi kemahiran yang berbeza dalam bidang teknologi maklumat; Pelajar SI akan dapat meningkatkan perniagaan melalui penggunaan teknologi dan memacu dan memimpin SI aktiviti intervensi menggunakan amalan terbaik; menjadikan pelajar ES dapat merancang, mengurus dan menjalankan aktiviti pembangunan sistem perisian yang sangat kompleks dan menggunakan teknologi yang baru muncul.

115685__MG_0116.jpg

Kenapa pilih program ini

MPhil in Informatics membolehkan memperoleh pengetahuan, khusus dan perlu untuk prestasi dan perkembangan profesional yang lebih baik dalam Masyarakat Ilmu pengetahuan yang ada sekarang. Kursus ini menyediakan pendidikan khusus di bidang yang sedang pesat membangun: Sistem Maklumat dan Kejuruteraan Perisian. Kursus ini mempunyai kebanyakan staf pengajar kedoktoran di universiti terkemuka, yang memperkenalkan pandangan dinamik dan pluraliti yang memperkayakan pendidikan. Dalam tempoh dua tahun ini, kursus ini merangkumi satu siri seminar di kawasan baru yang disasarkan oleh profesional yang berprestij, dan guru-guru dari universiti asing dan, sebaliknya, juga membolehkan pelajar dari kitaran kursus 1 memperoleh lebih banyak kemahiran di tahap tingkah laku, kini begitu permintaan oleh majikan. Seperti yang biasa dalam kursus Jabatan Ekonomi, Pengurusan dan Informatik (DEGI), disediakan pendidikan jarak dekat, yang memastikan kualiti latihan, dan seterusnya kejayaan penempatan MPhil dalam pasaran buruh.

Prospek kerjaya

Perunding IT, Pengurus Projek, Pengurus Rangkaian, penyelesaian mudah alih Programmer Senior dan multimedia

Objektif

Untuk pengkhususan dalam pelajar Kejuruteraan Perisian sepatutnya mempunyai satu set kemahiran:

 • Merancang, mengurus dan menjalankan aktiviti pembangunan sistem perisian yang sangat kompleks;
 • Untuk mengetahui bagaimana untuk menentukan penyelesaian teknologi untuk menyelesaikan masalah organisasi yang rumit;
 • Untuk mendiagnosis masalah yang berkaitan dengan penggunaan teknologi komputer dan sistem;
 • Untuk Tahu bagaimana merancang dan mengurus infrastruktur sokongan perkhidmatan teknologi dalam organisasi;
 • Memastikan keselamatan maklumat dan infrastruktur sokongan;
 • Untuk memahami, mengurus dan mengawal risiko yang berkaitan dengan IT;
 • Untuk memperoleh pemikiran kritikal dan sikap reflektif;
 • Jadi biasa dengan R
 • Untuk memperoleh postur kepimpinan, rasa etika dan tanggungjawab profesional.115686__MG_0111.jpg

Keperluan kemasukan

 • Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan, Ekonomi atau mana-mana bidang yang berkaitan
 • Tahap Kemahiran Bahasa Inggeris minimum mengikut Rangka Kerja Rujukan Eropah Bersama untuk Bahasa: B2 - Bebas - Vantage atau bahagian atas perantaraan Penilaian CV
 • Satu temu bual (hidup atau Skype)

Objektif dan struktur Kursus

MPhil adalah program pascasiswazah yang bertujuan untuk mempersiapkan pelajar untuk mengambil peranan kepimpinan dalam pengetahuan dan penerapan teknologi, serta perkembangan pemikiran kritis dan kemahiran komunikasi saintifik dan teknikal.

Kursus ini membolehkan asas yang sama untuk menstrukturkan pengetahuan, iaitu mengenai teknik pemodelan, teknologi baru muncul, pengurusan projek dan inovasi teknologi.

Objektif khusus kursus adalah untuk mengetahui bagaimana untuk merancang, mengawal, dan melaksanakan aktiviti pembangunan sistem perisian yang sangat kompleks menggunakan teknologi terkini, dan untuk melukiskan penyelesaian teknologi untuk menangani masalah organisasi yang kompleks. Perancangan dan pengurusan infrastruktur yang menyokong perkhidmatan teknologi organisasi terdiri dalam bidang kepakaran yang lain, serta memastikan piawaian keselamatan dan pengurusan risiko yang tinggi. Etika profesional dan peranan kepimpinan dibangunkan dalam pemikiran kritikal dan sikap yang bertanggungjawab.

Kursus ini mengikuti amalan terbaik antarabangsa dan selaras dengan cadangan kurikulum ACM / IEEE. Selain itu, ia diakreditasi oleh agensi kuasa nasional A3ES, dan UPT adalah universiti swasta Portugis yang unik untuk memegang kualiti sijil global.

Program kursus dua tahun itu terdiri daripada dua belas unit kurikulum mandatori yang menyediakan campuran asas teori, kemahiran teknikal dan perspektif tentang kejuruteraan perisian. Ia kemudiannya memuncak dengan pengalaman penyelidikan dan pembangunan yang diterapkan yang boleh menjadi magang, projek atau tesis.

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

UPT – Oporto Global University, is a private higher education institution, ISO 9001 certified, recognized by the Portuguese Government and the Portuguese Agency for Assessment and Accreditation of Hig ... Baca lebih lanjut

UPT – Oporto Global University, is a private higher education institution, ISO 9001 certified, recognized by the Portuguese Government and the Portuguese Agency for Assessment and Accreditation of Higher Education - A3ES. UPT’s Research unit, IJP, is certified by the Portuguese funding agency for research, FCT. Baca Ringkas