MMDI Master dalam Pemasaran dan Strategi Komunikasi Digital

Umum

Penerangan Program

Salah seorang tuan yang paling berprestij di Sepanyol

Master dalam Pemasaran dan Strategi Komunikasi Digital (MMDI) adalah salah satu tuan pertama dari keistimewaan ini yang telah di Sepanyol. Lebih daripada 600 pelajar telah melepasi kelas kami yang kini menduduki jawatan tanggungjawab di syarikat.

Apa yang menjadikan Fundesem MMDI berbeza dari program lain yang serupa ialah:

 • Pengemaskinian silibus dan fakulti pengajar yang berterusan. Master ini, lebih daripada yang lain, memerlukan hubungan terus dengan realiti syarikat.
 • Keusahawanan yang sangat tinggi. Hampir 100% pelajar MMDI mendapati kerja selepas tamat pengajian. Terdapat promosi di mana 100% kebolehpasaran telah dicapai setelah mengambil program utama ini di pasaran.
 • Tahap subjek yang tinggi. Perbezaan antara tuan dan kursus adalah tepat kemungkinan dapat menganalisis secara mendalam setiap alat dan subjek.
 • Latihan berterusan Dalam Fundesem kita sedar bahawa bidang pengetahuan ini sentiasa berkembang, jadi kami menyediakan kepada alumni MMDI latihan berterusan (yang kami panggil sebagai tuan pasca) untuk mengemaskini dan mengitar semula aliran baru yang timbul dalam disiplin ini. Kelas-kelas ini adalah percuma dan eksklusif untuk pelajar MMDI.
 • Banyak aktiviti di luar kelas. Ini membolehkan pemahaman yang lebih mendalam tentang mata pelajaran.
 • Dan visi syarikat secara menyeluruh. Apa yang menjadikan pelajar MMDI Fundesem bukan sahaja pakar dalam persekitaran digital, tetapi mereka dapat melihat syarikat itu secara keseluruhan.

MMDI mempunyai 3 kepakaran yang tersedia, dan sebagai sesuatu yang baru, pelajar akan dapat melakukan ketiga-tiga, tanpa kos tambahan:

 • Pengkhususan dalam SEO / SEM
 • Pengkhususan dalam Media Sosial
 • Pengkhususan dalam E-dagangonline marketing, internet marketing, digital marketing muneebfarman / Pixabay

Metodologi

Semua program Sekolah Digital mengikuti metodologi praktikal yang difokuskan pada pembelajaran pelajar yang disesuaikan. Program Sekolah Digital difokuskan pada pembelajaran praktikal dan aktif kemahiran digital.

Dari permulaan program MMDI, pelajar, dan mengira tutor, mengembangkan laman webnya sendiri, blog dan kedai e-dagang, membangun sebuah syarikat dalam talian sebagai projek.

Metodologi diikuti dalam MMDI memerlukan fakulti yang sangat terlatih, kerana kelas perlu menjadi forum otentik pengetahuan bersama.

Struktur program

Program MMDI FBS Business School dibahagikan kepada tiga tempoh.

129658_pic-ia07.png

Tempoh Teras adalah yang bertujuan untuk meningkatkan mata pelajaran umum dan penting yang berkaitan dengan dunia digital (hubungan mata pelajaran dalam PDF dari program yang dapat dimuat turun dari laman web ini).

Dalam fasa Pengkhususan , pelajar boleh memilih antara kepakaran:

 • Pengkhususan dalam SEO / SEM
 • Pengkhususan dalam Media Sosial
 • Pengkhususan dalam E-dagang

Pada akhir fasa ini, dan sebelum siswazah siswazah, pelajar mesti:

 • Menyedari Projek Penyediaan Projek Digital di mana untuk menerapkan apa yang telah dipelajari dengan sokongan dan susulan individu tutor.
 • Sokongan untuk Pelan Kerjaya Peribadi. Perhatian untuk perancangan Pelan Strategik Pembangunan Karir pelajar. Keupayaan kerja adalah salah satu ciri penting MMDI Fundesem.

Dan apabila pelajar lulus, mereka boleh pergi ke latihan Post-Master . Dalam masa ini kehadiran secara sukarela murid-murid mengembangkan pengetahuan mereka, sama ada dengan latihan lanjutan beberapa alat yang dikaji semasa Ijazah Sarjana, atau mata pelajaran baru yang melengkapi latihan.

Pengalaman

The Fundesem MMDI mempunyai antara objektifnya, bukan sahaja pengambilalihan pengetahuan, tetapi juga pengembangan kemahiran peribadi atau kemahiran lembut, serta melengkapi latihan kelas dengan realitas syarikat.

Perjalanan belajar. Lawatan ke syarikat penting yang berkaitan dengan dunia digital (Amazon, Google, Movistar, dan lain-lain) bertujuan untuk membawa realiti perniagaan lebih dekat kepada pelajar. Lawatan memberikan peluang kepada pelajar untuk membuat hubungan dengan orang, proses dan realiti perniagaan yang memberikan mereka pengetahuan terkini dan membolehkan mereka mengetahui penerapan kerjaya mereka dalam kehidupan praktikal profesional.

Tempoh kediaman. Jauh dari bilik darjah, pelajar boleh mempunyai kelas dalam persekitaran lain yang lebih sesuai untuk beberapa subjek, terutama yang berkaitan dengan kemahiran lembut.

Latihan luar. Aktiviti luar adalah satu lagi aktiviti di luar kelas yang membantu mencapai kemahiran kerja berpasukan, yang sangat menarik bagi syarikat.

Strategi untuk komunikasi yang berkesan . Objektif bengkel ini adalah untuk belajar berkomunikasi. Membangun strategi komunikasi yang baik membolehkan komunikasi yang berkesan.

Rangkaian Hubungan dengan guru dan rakan sekelas adalah penting untuk memulakan kerjaya dalam mana-mana sektor.

Kelas-kelas tambahan

Sepanjang kursus, kelas akan diajar melalui penstriman dengan beberapa guru dan usahawan yang tidak terletak di Sepanyol, tetapi dengan siapa Fundesem dapat dikira sebagai penghubung berkat kesambungan.

Kelas-kelas ini adalah interaktif dan pelajar mempunyai peluang untuk belajar daripada profesional terbaik di seluruh dunia.

Cloister

Fakulti MMDI terdiri daripada profesional kelas pertama dari dunia digital.

Para guru sama ada bekerja di syarikat prestij digital yang diiktiraf, selain menjadi profesional terbaik di bidang mereka, atau mereka adalah pakar terbaik dalam beberapa mata pelajaran yang diajar dalam Sarjana.

Bukti ini adalah gred tinggi tahun demi tahun yang mereka terima dari pelajar kami.

Pembangunan kerjaya

Di Fundesem kami membantu pelajar merancang kerjaya profesional mereka untuk membuat keputusan yang paling sesuai, serta untuk mereka bentuk dan melaksanakan objektif utamanya.

Melalui pelbagai perkhidmatan (Penasihat Kerjaya, Kejurulatihan & Mentor, Seminar dan Bengkel dan Orientasi Buruh) pelajar disusun untuk merekabentuk dan melaksanakan Pelan Pembangunan Kerjaya Strategik.

Akses yang sama diberikan kepada pertukaran pekerjaan yang menghubungkan pelajar dalam proses pencarian kerja atau yang ingin memperbaiki pekerjaan mereka sekarang, dengan perekrut, pemburu kepala atau perusahaan yang sesuai. Namun demikian, tingkat penempatan siswa MMDI adalah yang tertinggi dari semua Fundesem, kadang-kadang mencapai 100% penempatan beberapa promosi.

Beberapa data Pembangunan Karir adalah seperti berikut:

 • 4 dari 5 pelajar yang melakukan latihan dengan akhirnya diupah oleh syarikat yang sama.
 • 130 pelajar telah diupah oleh syarikat pada tahun akademik tahun 2017/18.
 • 95% daripada pelajar Fundesem memperbaiki atau menukar pekerjaan dalam tempoh dua tahun selepas melengkapkan program Master mereka
 • Lebih daripada 600 syarikat telah memohon pekerjaan untuk pelajar Fundesem.

Pembiayaan

FBS adalah asas bukan keuntungan yang bertujuan untuk membangunkan profesional dan syarikat. Atas sebab ini, yayasan itu membuat satu siri biasiswa yang tersedia untuk calon-calon, supaya mana-mana pelajar yang benar-benar komited untuk latihan mereka boleh mengambil MMDI tanpa masalah kewangan.

Selain itu, FBS mempunyai perjanjian pembiayaan yang sangat berfaedah dengan pelbagai entiti kewangan.

Apa yang dikatakan oleh para pelajar

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The origins of Fundesem go back to 1965, when the School was created to meet the demand for a new generation of professionals. Since then and until now, we have defended the value of effort and the de ... Baca lebih lanjut

The origins of Fundesem go back to 1965, when the School was created to meet the demand for a new generation of professionals. Since then and until now, we have defended the value of effort and the demand for excellence as key points to the achievement of tangible results. Baca Ringkas