MM dalam Teknologi Muzik

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

126529_11-0686_NYU_169.jpg

Integrasi Tangan Kemahiran Muzik dan Teknikal

Sediakan pengajian kerjaya atau doktoral yang berjaya dalam bidang seperti kejuruteraan audio, pengeluaran dan pasca produksi, penyuntingan bunyi untuk filem dan multimedia, penguasaan audio, pemprosesan isyarat, akustik, informatika muzik, dan audio permainan. Anda akan belajar dengan pemimpin industri, mempunyai peluang untuk bekerja di studio rakaman utama dan syarikat media di ibu kota industri muzik, dan mengembangkan kepakaran dalam suasana akademik yang menggalakkan pembelajaran dengan percubaan kreatif.

Apa yang Anda Akan Belajar

  • Mengintegrasikan kemahiran muzik dan teknikal.
  • Dapatkan asas kukuh dalam semua bidang teknologi muzik dan kepakaran khusus dalam bidang tumpuan teknologi muzik.
  • Eksperimen dengan hubungan baru antara pendekatan eksperimen dan tradisional kepada muzik dengan bekerjasama dengan program Pencapaian dan Komposisi NYU.
  • Membangunkan kepakaran dengan belajar melalui percubaan kreatif.
  • Menunjukkan kecekapan dalam persembahan lisan awam karya seni dan ilmiah mereka.

Kursus Teras dan Elektif

Program pengajian 40-45-mata termasuk kelas teras dalam akustik muzikal lanjutan, komposisi muzik komputer lanjutan, teori isyarat digital, pemprosesan audio digital, dan kelas elektif cognate. Anda juga dikehendaki mengambil kelas muzik yang melibatkan prestasi, seperti kursus ensemble, dan untuk menyelesaikan dan mempertahankan tesis tuan.

Bidang Fokus

Anda boleh memilih untuk memfokuskan kajian anda mengenai bidang seperti Rakaman dan Pengeluaran, Audio Permainan, Akustik dan Pemprosesan Isyarat, Persepsi Muzik dan Kognisi, Muzik Elektronik dan Komputer, atau Skor Filem dan Multimedia.

Peluang Pembelajaran Hands-On

Anda akan berpeluang untuk bekerja di studio rakaman utama New York City, syarikat media, dan tempat persembahan seperti Sony Music, Dewan Muzik Radio City, Birdland, dan Opera Metropolitan. Latihan kerjaya sering menyebabkan peluang pekerjaan tetap.

Pilihan Dwi-Darjah

Sebagai pelajar tuan, anda berpeluang untuk meningkatkan ijazah dan mendapatkan Sijil Lanjutan dalam Pengajian Tonmeister.

Faedah Program untuk Pelajar Antarabangsa

Jika anda seorang pelajar antarabangsa, anda mungkin boleh bekerja di Amerika Syarikat selepas tamat pengajian untuk jangka masa yang panjang. Kebanyakan pelajar yang belajar dalam visa F-1 akan layak untuk kebenaran latihan luar kampus Opsional Praktikal (OPT) selama 12 bulan. Pelajar F-1 dalam program kami juga layak mendapat sambungan OPT (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, atau Matematik), membolehkan anda meluaskan masa anda di Amerika Syarikat untuk mengikuti pengalaman kerja yang berkaitan dengan ijazah selama 36 bulan atau 3 tahun.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

NYU Steinhardt's one-of-a-kind integration of education, health, the arts, and media studies puts us at the heart of a movement: education for social change.

NYU Steinhardt's one-of-a-kind integration of education, health, the arts, and media studies puts us at the heart of a movement: education for social change. Baca Ringkas