MLitt Dalam Bahasa Inggeris Dan Linguistik

University of Stirling

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MLitt Dalam Bahasa Inggeris Dan Linguistik

University of Stirling

Pengenalan

Bahasa Inggeris dan Linguistik MLitt menawarkan peluang kepada pelajar untuk mengkaji bahasa kerja yang rumit dan meneroka peranan utama dalam masyarakat.

Kami menyiasat bagaimana bahasa berfungsi, bagaimana orang menggunakannya, apa yang orang menggunakannya, dari mana ia berasal dan bagaimana ia berubah. Pelbagai kepakaran penyelidikan yang diwakili oleh tiga ahli pengajar yang berdedikasi dalam kursus ini ditunjukkan dalam modul komprehensif yang merangkumi topik analitis kognitif, sosiologi, sejarah, evolusi, dan wacana.

Objektif kursus

Pelajar akan dijangka lulus dengan pengetahuan teori-teori linguistik kontemporari, termasuk pendekatan generatif dan kognitif untuk penerangan linguistik, dan konteks di mana teori-teori ini muncul.

Mereka juga akan memperoleh pengetahuan dan pemahaman dalam bidang pengajian yang dipilih khusus (contohnya Bahasa Inggeris Lama dan Tengah, sejarah, sosial dan serantau bahasa Inggeris, bahasa dan kognisi, analisis wacana dan linguistik evolusi), termasuk pemahaman kritikal mengenai penyelidikan dalam bidang ini.

Mereka akan dapat menggunakan pelbagai alat linguistik deskriptif untuk data bahasa dan teori linguistik ke bidang pengajian pakar terpilih dalam Bahasa Inggeris dan Linguistik, mengikut bidang minat mereka.

Mereka akan belajar untuk merancang dan mengurus Projek Penyelidikan di bawah penyeliaan, menjalankan penyelidikan bebas, termasuk menjejaki perkembangan yang relevan dalam bidang yang dipilih dan dapat menetapkannya dalam konteks yang sesuai; mereka akan dapat menyusun dan menyampaikan idea dengan berkesan; mengumpulkan, menilai dan menyusun maklumat daripada pelbagai sumber; dan terlibat dengan penyelidik lain dengan menulis, membahaskan, dan menyampaikan persembahan secara lisan dan bertulis.

Keperluan akademik

Sekurang-kurangnya Tahap Kepujian kelas kedua (2.1 pilihan) atau setaraf dalam subjek yang berkaitan. Pemohon tanpa kelayakan formal ini tetapi dengan pengalaman kerja / kehidupan yang sesuai / relevan digalakkan untuk memohon.

Contoh kerja (contohnya Bahasa Inggeris Essay) diperlukan.

Keperluan bahasa Inggeris

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda mesti mempunyai salah satu kelayakan berikut sebagai bukti kemahiran bahasa Inggeris anda:

  • IELTS: 6.0 dengan 5.5 minimum dalam setiap kemahiran
  • Certificate of Proficiency Cambridge in English (CPE): Gred C
  • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Gred C
  • Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Akademik): 54 dengan 51 dalam setiap komponen
  • IBT TOEFL: 80 tanpa subtest kurang daripada 17

Jika anda tidak memenuhi skor yang diperlukan, anda mungkin boleh mendaftar untuk salah satu kursus Bahasa Inggeris pra-sesi kami. Untuk mendaftarkan anda mesti mengadakan tawaran bersyarat untuk kursus anda dan mempunyai skor IELTS 0,5 atau 1.0 di bawah piawaian yang dikehendaki.

Beasiswa

Beasiswa Pascasiswazah University of Stirling

University of Stirling menawarkan mana-mana pelajar UK atau European Union dengan Ijazah Kelas Pertama Kepujian (atau setaraf) biasiswa £ 2,000 untuk belajar sepenuh masa pada kursus pengajian Guru atau £ 1,000 untuk belajar separuh masa.

Penghantaran dan penilaian

Pengajaran berlaku dalam bentuk tutorial kumpulan kecil, kuliah sekali-sekala, dan kadang-kadang sesi makmal, bergantung kepada modul yang diambil. Semua modul menawarkan pengawasan yang rapat dan berhati-hati, tetapi pelajar dijangka mengambil tanggungjawab yang sewajarnya untuk kajian mereka.

Penilaian adalah melalui kursus modul dan disertasi. Setiap modul dinilai dengan cara satu tugasan, yang mana sebahagiannya mungkin melibatkan siasatan penyelidikan praktikal. Sekeping kerja yang paling penting dalam kursus ini ialah disertasi 15,000 perkataan, ditulis semasa musim panas di bawah pengawasan.

Mod pengajian

Bersemuka, seminar dan ceramah berasaskan kampus; bimbingan dan penyeliaan satu-dengan-satu dengan tutor. Kandungan dalam talian (dalam bentuk sumber kajian, slaid kuliah, papan perbincangan) boleh didapati melalui Kejayaan, persekitaran pembelajaran online yang dipilih oleh University of Stirling .

Kekuatan

Pengumpulan bahasa Inggeris di Stirling (dan staf dalam disiplin kognitif Pengajaran Bahasa Inggeris di Fakulti Sains Sosial) menawarkan di antara mereka satu set kepakaran yang kuat dan beragam dalam topik linguistik, dari Linguistik Sejarah ke Linguistik Bersejarah dan dari Analisis Wacana ke Corpus Linguistik. Keluasan dan pelbagai topik menjadikan ini Master pengantar yang ideal untuk subjek Linguistik.

Peluang kerjaya

Ijazah lepasan ijazah dalam Bahasa Inggeris dan Linguistik banyak dicari oleh pelajar di seluruh dunia, menyediakan asas dalam teori dan kaedah yang penting untuk pelbagai kerjaya penyelidikan dan pengajaran dalam bidang pengajian termasuk Pengajian Bahasa Inggeris, Pendidikan, Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing dan Bahasa Inggeris untuk Tujuan Khusus.

Pelajar dengan ijazah lepasan ijazah dalam Bahasa dan Linguistik Bahasa Inggeris berharga untuk komunikasi cemerlang dan kemahiran menyelesaikan masalah mereka, dan keupayaan mereka untuk menganalisis dan mensintesis maklumat dengan cepat dan tepat. Mereka secara umumnya sangat menyesuaikan diri dan meneruskan pelbagai kerjaya dalam semua sektor ekonomi, seperti pengurusan sektor swasta dan awam serta penyelidikan, pemasaran dan pengiklanan, pentadbiran kerajaan, kewartawanan, perbankan dan kewangan, terapi pertuturan.

Bekas graduan dari MLitt telah pergi ke, contohnya, Penyelidikan Linguistik (dalam sektor Penjagaan Kesihatan) dan kajian lanjut dalam Terapi Pertuturan (yang mana Sarjana dalam Linguistik adalah prasyarat).

Dalam satu laporan baru-baru ini, graduan Bahasa Inggeris berkemungkinan (jika tidak lebih) berada dalam pekerjaan profesional atau pengurusan tiga hingga tiga tahun selepas tamat pengajian berbanding graduan dalam mata pelajaran lain (termasuk subjek sains dan sains sosial). Hampir lima puluh peratus graduan bahasa Inggeris melanjutkan pengajian dalam tempoh tiga tahun lulus dari ijazah sarjana mereka, sering sebagai laluan kepada kerjaya profesional, seperti pengajaran atau undang-undang.

Kos

2018/2019

  • Luar Negeri £ 13,650
  • Rumah / EU £ 4,700

Yuran untuk semua pemohon baru untuk kursus mengajar siswazah diadakan di peringkat yang ditetapkan semasa kemasukan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini April 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
12 - 27 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
4,700 GBP
Locations
United Kingdom - Stirling, Scotland
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
United Kingdom - Stirling, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
Rumah / EU: £ 4,700 - Luar Negara: £ 13,650