MEng dalam Kejuruteraan Welding

Umum

Penerangan Program

Wits University menawarkan kursus Antarabangsa Institut Kimpalan yang membawa kepada IWE (Jurutera Kimpalan Antarabangsa - [graduan BScEng]) dan IWT (Teknologikal Kimpalan Antarabangsa [graduan BTech]). Wits University adalah Badan Latihan yang Diluluskan (ATB) untuk Institut Antarabangsa Kimpalan (IIW). Penyelesaian kursus yang berjaya (modul 60% / setiap modul dan rekod kehadiran 95%) memberi hak kepada calon untuk memohon pendaftaran IIW.

Faedah program ini

Tujuannya adalah untuk melengkapkan calon untuk kerjaya dalam industri kimpalan, ini membayangkan pemahaman tentang amalan kejuruteraan kimpalan yang disokong oleh sains yang kukuh.

Garis Kurikulum / Modul yang diajar

MEng dalam Welding Wits terdiri daripada 12 kursus dibahagikan kepada empat modul utama. Modul adalah proses kimpalan, metalurgi kimpalan, reka bentuk dan fabrikasi bersama yang dikimpal, dan aplikasi dan kajian kes.

Tarikh tutup

Walaupun penyertaan lewat boleh dianggap sebagai tarikh penutupan yang diingini bagi mereka yang menyelesaikan keseluruhan kursus pada pertengahan bulan Februari. Walaupun mereka yang melengkapkan kursus secara individu boleh mendaftar sepanjang tahun jika kursus individu diambil sebagai sebahagian daripada, kata GDE, pendaftaran Februari berlaku.

Nota: Kelayakan GDE / MEng akan digantikan oleh kelayakan PGD / MScEng pada tahun 2017. Walaupun struktur akan mengubah niat ialah program terus menawarkan kurikulum IWE / IWT.

Tempoh

Kursus ini dijalankan lebih dari satu tahun dan terdiri daripada dua belas kursus yang melibatkan satu minggu kelas (kira-kira satu bulan selang), penyiapan tugasan (30%) dan peperiksaan bertulis (70%) Kehadiran di kursus adalah wajib seperti ini memberi kesan kepada pendaftaran IIW untuk calon yang berjaya.

Kerjaya

Kimpalan adalah teknologi yang membolehkan. Kelayakan IWE dan IWT terpakai terutamanya untuk kejuruteraan struktur (termasuk perlombongan dan pengangkutan laut dan darat) dan diiktiraf di seluruh dunia. Aplikasi lain-lain teknologi kimpalan termasuk elektronik, elektrik, implan perubatan, tumbuh-tumbuhan proses yang tertakluk kepada undang-undang kesihatan, membina semula bahagian memakai (seperti gulung), permukaan keras seperti perlombongan dan peralatan bergerak bumi) dan percetakan 3D objek logam. Pendek kata, pelbagai peluang terbuka kepada mereka yang mempunyai kelayakan dan pengalaman kimpalan yang sesuai.

Syarat kemasukan

Kriteria pendaftaran / Syarat kemasukan

BSc Mech / Met Eng boleh mendaftar terus ke kursus MEng. Calon BTech Mech / Met Eng perlu mendaftar untuk GDE. Penyelesaian yang berjaya membolehkan pemindahan langsung ke program MEng melalui pendaftaran semula Julai. Pendaftaran Umum PG adalah pada bulan Februari. Walaupun pendaftaran lewat (atau kursus tunggal) boleh ditampung oleh Universiti, kerana kursus berkembang mengikut langkah, pendaftaran Februari adalah yang terbaik

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowle ... Baca lebih lanjut

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowledge-base and build our future. With its more than 130 000 graduates in its 91-year history, Wits has made and will continue to make its mark nationally and internationally. Baca Ringkas