MArch dalam Seni Bina

Umum

Penerangan Program

Tentukan agenda baru untuk seni bina. Membina kualifikasi RIBA Bahagian 1 dan tahun amalan profesional anda, anda akan berusaha untuk projek-projek langsung yang terlibat secara sosial sambil meneroka konsep dan cabaran utama dalam seni bina zaman kita.

Pengenalan

Sepanjang kursus ini, anda akan meneroka hubungan tunggal antara seni bina, tempat dan orang melalui prinsip regionalisme radikal dan metodologi reka bentuk yang mampan. Dengan kemudahan industri, mengamalkan pensyarah, tetamu industri berprofil tinggi dan peluang untuk mengusahakan projek membina hidup, anda juga akan mengembangkan dan memperbaiki amalan reka bentuk penyertaan secara sosial yang terlibat secara sosial.

Kursus ini sedang dalam proses disahkan. Kami menjangkakan bahawa anda akan menamatkan pengajian dengan disahkan RIBA dan ARB yang ditetapkan Sarjana dalam Seni Bina pada peringkat Bahagian 2.126714_pexels-photo-1109541.jpeg Lex Photography / Peksel

Apa yang anda akan pelajari

Melalui menjelajahi hubungan penting antara arkitek, komuniti dan persekitaran yang dibina dan semula jadi, anda akan menghasilkan reka bentuk yang kompleks yang menguji hipotesis seni bina yang baru. Anda juga akan belajar untuk mencerminkan secara kritikal di setiap langkah proses reka bentuk - kemahiran penting dalam industri yang mencabar ini.

Belajar blok satu

Tahun pertama dirancang untuk membantu anda beralih dari tahun amalan profesional anda ke dalam kekukuhan akademik Sarjana dalam Seni Bina. Serta penyelaman mendalam ke dalam teori seni bina, anda akan menjalankan projek-projek reka bentuk penyertaan dan pembelajaran rakan sebaya yang bersepadu - membolehkan anda menyiasat dan membangunkan bahasa reka bentuk unik anda. Anda juga akan menghasilkan tesis bertulis untuk mengartikulasikan pemikiran kritis dan penyelarasan anda untuk mereka bentuk.

Modul

 • Arc 410 - Peralihan
 • Arc 420 - Tesis - Teori
 • Arc 430 - Mengambil bahagian
 • Arc 440 - Tektonik

Blok kajian dua

Kajian blok 2 menggalakkan dan meraikan kerja-kerja teladan yang membuktikan Kualitatif Siswazah di Bahagian 2. Sepanjang tahun, anda akan menyiapkan projek rekabentuk yang teknis untuk mempamerkan pengetahuan, kemahiran dan dedikasi anda untuk menyelesaikan masalah dunia melalui reka bentuk reflektif.

Modul

 • Arc 510 - Sosial
 • Arc 520 - Laporan Teknikal
 • Arc 530 - Reka Bentuk Komprehensif

Modul-modul di atas adalah yang dipelajari oleh pelajar kami atau cadangan yang baru. Struktur dan modul program boleh berubah sebagai sebahagian daripada peningkatan kurikulum dan proses kajian kami. Jika modul tertentu penting kepada anda, sila bincangkannya dengan Pemimpin Kursus.

Bagaimana anda akan belajar

Kursus ini disampaikan melalui projek reka bentuk studio bersepadu, serta kuliah, seminar dan bengkel yang disampaikan oleh pakar.

Pembelajaran yang diadunkan diajar melalui aktiviti intensif di kampus yang ditambah dengan pembelajaran jarak jauh dalam talian.

Kaedah penilaian

Penilaian akan dilakukan melalui kursus.

Penilaian

 • Penilaian formatif berterusan sepanjang kursus
 • Penilaian simulasi dilakukan pada akhir setiap blok kajian.

Maklumbalas

 • Maklum balas formatif berterusan dari kakitangan akademik dan dari rakan sebaya.
 • Maklum balas sumatif berlaku pada akhir setiap blok kajian.

Kakitangan

Pensyarah kami adalah pakar-pakar terkenal di dunia dalam bidang mereka, dengan pengetahuan dan pengalaman industri terkini. Anda juga akan belajar dari inspirasi melawat pensyarah dari profesion yang relevan, dengan spesialisasi termasuk; struktur, reka bentuk alam sekitar dan kejuruteraan mekanikal.

Kemudahan

 • Studio senibina yang berdedikasi
 • Bengkel - 3D, logam, kayu, bahan tahan, prototaip cepat, lakonan dan kilang
 • Perpustakaan khusus subjek dengan pelbagai sumber dalam talian
 • Ruang membuat luaran
 • Sokongan pelajar dan perkhidmatan sokongan akademik
 • IT - wifi dan akses terbuka IT suite di kedua-dua kampus
 • Ruang Belajar Dalam Talian dengan akses 24/7, sepanjang tahun
 • Reprografik - percetakan format besar, pencetak Risograph, pengimbasan skala besar, perkhidmatan laminating dan mengikat

Syarat kemasukan

Pemohon hendaklah memegang sekurang-kurangnya satu daripada kelayakan berikut:

 • Ijazah kehormat 2: 1 atau ke atas dari kursus RIBA Bahagian I yang disahkan
 • Ijazah pertama dalam Seni Bina dari institusi luar negara yang boleh ditunjukkan sama dengan 2: 1 atau ke atas dari kursus RIBA Bahagian I yang divalidasi
 • Ijazah kehormat 2: 2 dari kursus RIBA Bahagian I yang disahkan dengan bukti dalam portfolio pembangunan yang ketara sejak anda menyelesaikan ijazah
 • Penyempurnaan peperiksaan ARB Part I yang berjaya
 • Kelayakan akademik atau profesional yang bersamaan dengan yang di atas yang anda perlu terangkan secara terperinci dalam permohonan anda.
 • Di samping itu, kami menjangkakan pemohon dapat menyelesaikan pengalaman kerja dalam amalan seni bina atau disiplin berkaitan sekurang-kurangnya 12 bulan sebelum memulakan pengajian pasca siswazah.

Sekiranya anda telah mengikuti kursus Senibina BA (Hons) di Falmouth dengan 2: 1 atau ke atas, anda boleh terus maju ke kursus ini.

Keperluan bahasa

Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda perlu menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris yang cukup dibangunkan untuk berjaya menyelesaikan pengajian anda. Kami menerima pelbagai kelayakan bahasa Inggeris yang diiktiraf bersamaan dengan skor minimum Akademik Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) sebanyak 6.5 keseluruhan, dengan minima 6.0 dalam Membaca, Menulis, Bercakap dan Mendengar.

Pemohon antarabangsa yang memerlukan visa pelajar Tier 4 untuk belajar di UK mesti mengambil Ujian Bahasa Inggeris Selamat (SELT) yang diluluskan untuk memenuhi keperluan visa kerajaan, atau yang mempunyai ujian bahasa diiktiraf dan diluluskan oleh Universiti. Pasukan Kemasukan kami boleh membantu dengan apa-apa soalan yang anda ada mengenai visa belajar atau ujian bahasa yang sesuai.

Yuran pengajian 2020-21

 • £ 8,500 - sepenuh masa UK / EU (£ 250 yuran penerimaan yang perlu dibayar. Ini ditolak dari yuran pengajian.)
 • £ 16,000 - antarabangsa sepenuh masa (yuran penerimaan sehingga £ 1,000 dibayar, bergantung kepada kewarganegaraan.) Ini ditolak dari yuran pengajian.)
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Baca lebih lanjut

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Baca Ringkas
Falmouth , Penryn + 1 Lagi Kurang