MASTER PROFESIONAL DALAM PENGGUNA PENGGUNA

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

Objektif

Objektif utama Program Master dalam Tingkah Laku Pengguna (MPCC) adalah untuk melatih para profesional yang mampu memahami peranan pengguna dan pengguna dalam masyarakat kontemporari, menonjolkan asas sosial dan budaya mereka dengan tujuan menyumbang kepada peningkatan daya saing organisasi dan peningkatan kesejahteraan kolektif.

Terdapat dua objektif khusus:

  • Membangunkan kemahiran dalam mentafsir, menganalisis dan menilai keputusan pengguna.
  • Untuk mempromosikan penegasan pengetahuan mengenai hubungan pemasaran / penggunaan yang bertujuan untuk menyediakan profesional untuk bekerja dalam bidang pemasaran dan penggunaan dengan penerapan pengetahuan dalam situasi pasaran serta dalam penyelidikan.

Kawasan kepekatan: tingkah laku pengguna

Tingkah Laku Pengguna adalah pemotongan kawasan pentadbiran yang berkaitan dengan isu-isu yang timbul daripada pemasaran, terutama yang berkaitan dengan pengguna. Ini melibatkan isu-isu konseptual dan metodologi yang digunakan berkaitan dengan ciri-ciri kajian pengguna, kebudayaan, sosial, ekonomi, politik dan demografi yang mempengaruhi amalan penggunaan.

Talian penyelidikan

Kelakuan Pengguna

Penyelidikan ini menyiasat individu, kumpulan dan organisasi dan manifestasi penggunaan mereka untuk memahami bagaimana mereka memilih, membeli, menggunakan dan membuang barangan, perkhidmatan, idea dan pengalaman. Ia termasuk kajian mengenai pelbagai pelakon yang ada serta aspek sosial, ekonomi dan politik mereka.

Perisikan Pasaran

Ia melibatkan kajian dan penyelidikan yang merangkumi cara mendapatkan maklumat, penggunaan dan aplikasinya dalam pemahaman tentang bagaimana individu membentuk diri mereka sebagai pengguna dan pasaran sebagai senario pengguna, yang membolehkan pandangannya dapat diperoleh tentang situasi membeli dan penggunaan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

A ESPM nasceu em 1951, por meio de um projeto de Rodolfo Lima Martensen, atendendo a um convite de Pietro Maria Bardi, então diretor do Museu de Arte de São Paulo (Masp) – e apoiado por Assis Chateaub ... Baca lebih lanjut

A ESPM nasceu em 1951, por meio de um projeto de Rodolfo Lima Martensen, atendendo a um convite de Pietro Maria Bardi, então diretor do Museu de Arte de São Paulo (Masp) – e apoiado por Assis Chateaubriand, presidente dos Diários Associados, na época o maior grupo de mídia do Brasil. Baca Ringkas
Sao Paulo , Sao Paulo , Sao Paulo , Rio de Janeiro , Porto Alegre , Sao Paulo , Rio de Janeiro + 6 Lagi Kurang