Direkayasa oleh pasukan pedagogi lebih daripada 80 pakar: profesor penyelidikan dari pelbagai disiplin (agronomi, perubatan, kajian veterinar, biologi, farmasi, undang-undang, ekonomi), dan banyak profesional dari bidang yang sama, manfaat program dari sokongan masing-masing unit penyelidikan rakan kongsi.

Kurikulum sangat menekankan penggunaan pedagogi ICTE * yang membolehkan kemajuan maksimum, individu dalam program dan proses pembelajaran. Oleh kerana fokus antarabangsa MAN-IMAL, semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris dan pelajar, serta profesor, dari seluruh dunia adalah dialu-alukan.

Oleh itu, program ini menawarkan pertukaran yang kaya di kalangan budaya yang berbeza dan perspektif antarabangsa mengenai topik kesihatan awam.

Untuk memenuhi syarat, semua calon mestilah menyelesaikan sekurang-kurangnya satu tahun pengajian pasca siswazah (bersamaan dengan 60 kredit ECTS) dalam sains farmaseutikal atau biologi, kajian perubatan dan atau veterinar, kejuruteraan pemprosesan makanan atau pertanian.

Bagaimana untuk mengakses program kami

Untuk melayakkan diri untuk ijazah Sarjana MAN-IMAL, calon mestilah menyelesaikan sekurang-kurangnya satu tahun pengajian pascasiswazah (bersamaan dengan 60 kredit ECTS) dalam:

  • farmaseutikal atau sains biologi
  • kajian perubatan
  • kajian veterinar
  • kejuruteraan proses makanan atau pertanian

Pemohon yang baru sahaja menamatkan ijazah Sarjana Muda mungkin layak mengikuti syarat yang ketat. Jika pemohon telah menyelesaikan sejumlah 36 bulan aktiviti profesional, di mana kemahiran peringkat Sarjana yang diperlukan telah diperolehi, dia layak mendapat permohonan kepada Master *.

Untuk memenuhi syarat, pelajar mesti mengesahkan tahap minimum dalam kedua-dua bahasa Perancis dan Inggeris: tahap B2 untuk bahasa Inggeris (peringkat pertengahan atas) dan tahap A1 / A2 untuk bahasa Perancis (pemula atau asas). Sijil rasmi dalam kedua bahasa akan diperlukan semasa prosedur permohonan.

Sila ambil perhatian bahawa semua calon dengan profil ini akan dikaji berdasarkan kes mengikut kes.

* Tertakluk kepada proses pemeriksaan yang ketat .

Yuran tuisyen MAN-IMAL Master adalah 270 € *.

Yuran tuisyen MAN-IMAL Master untuk calon yang telah mengganggu pengajian selama lebih dari dua tahun adalah 6000 euro (4800 € untuk calon yang menganggur).

* Bayaran mungkin berubah mengikut indeks tahun semasa.

Kandungan Ijazah Sarjana

Tahun akademik dibahagikan kepada dua semester:

1

Pelajar akan mengambil kursus dalam lima unit pengajaran utama:

  • Epidemiologi
  • Pertubuhan dan Dasar Kesihatan, Pengurusan dan Komunikasi
  • Rantaian Pengeluaran
  • Risiko Biologi dan Kimia
  • Pencemaran / Pemindahan Risiko dan Pemakanan

Di samping itu, pelajar akan bekerja dalam projek yang diajar dalam kumpulan pelbagai disiplin. Setiap kumpulan akan berhubung dengan organisasi / perusahaan untuk bekerja pada topik tertentu yang berkaitan dengan tema Satu Kesihatan.

2hb

Semester kedua sepenuhnya memberi tumpuan kepada latihan magang pelajar dalam persekitaran profesional. Pelajar perlu menulis tesis berdasarkan latihan. Hasil kerja beliau akan didedahkan dalam pembelaan tesis di depan tutor magang dan guru tuisyen. Latihan ini mestilah berlangsung selama 5 bulan. Ia boleh disiapkan di luar negara dan juga di Perancis.

Pelajar antarabangsa

Semua pelajar antarabangsa mesti memastikan semua keperluan visa selesai sebelum tiba di Perancis. Kami amat mencadangkan agar anda memohon visa anda, jika diperlukan, selepas permohonan kepada program kami.

Warga negara tertentu DIPERLUKAN UNTUK MENDAPATKAN VISA MEREKA melalui platform CEF.

Program diajar dalam:
English

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh Université de Nantes »

Tarikh Akhir Kemaskini February 3, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date