Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Sarjana Sastera dalam Pengajian Tenaga 2019

Program Sarjana Sastera adalah kursus pascasiswazah yang memberikan pengetahuan khusus mengenai subjek tertentu. Beberapa ijazah sarjana diajar seperti kajian sarjana sementara yang lain berfokus pada tesis penyelidikan.

Apakah MA dalam Pengajian Tenaga? Bidang lepasan yang berkaitan dengan kajian keperluan tenaga manusia, tenaga termasuk sains fizikal dan kajian sosial. Walaupun terutamanya berkenaan dengan memahami keperluan tenaga yang lebih besar, ia juga umumnya merangkumi undang-undang dan perniagaan antarabangsa kerana ia berkaitan dengan industri tenaga. Sesetengah universiti menawarkan pengajaran mengenai subjek yang termasuk keselamatan tenaga, perubahan iklim global, dan seni bina yang mampan. Institusi yang anda hadiri mungkin memberi penekanan tertentu kepada program seperti tenaga boleh diperbaharui atau perubahan alam sekitar.

Kemahiran analisis yang lebih baik yang anda peroleh semasa pengajian anda boleh memberi anda profesional dan membantu anda memahami corak yang ada di sekeliling anda.Perhatian kepada perincian dan pemikiran kritikal adalah kemahiran yang dapat membantu anda dengan hampir semua kerjaya.

Yuran untuk program MA tidak ditetapkan dan boleh berubah jauh di dalam negara yang sama. Jelasnya, beberapa pilihan lebih murah daripada yang lain, dan anda mungkin dapat mencari program dalam cara anda. Banyak institusi juga menyediakan maklumat mengenai biasiswa, pinjaman, dan bantuan luar.

Berikutan tamat pengajian anda, anda mungkin mendapat kerjaya dalam industri berkaitan tenaga. Jabatan-jabatan kerajaan merancang untuk menggunakan lebih banyak sumber tenaga alternatif dan model bangunan lestari apabila bandar berkembang. Perniagaan persendirian memerlukan reka bentuk seni bina dan rancangan penggunaan tenaga yang membolehkan mereka untuk mengikuti dengan mengetatkan standard kesan alam sekitar. Tajuk kerja biasa untuk bidang anda termasuk pemaju tenaga alternatif, pengurus logistik, dan pakar bangunan pintar.

Ijazah Sarjana boleh didapati di universiti di seluruh dunia.Jika anda berminat untuk belajar di luar negara, biasanya ada program antarabangsa yang tersedia juga. Sekiranya anda bekerja sepenuh masa, mungkin peluang mencari peluang pendidikan paruh waktu. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Pengajian Tenaga

University of the Witwatersrand

Kelayakan MArch (SEEC) adalah satu tahun penuh program sepenuh masa mengenai kajian kemampanan dan tenaga dengan fokus pada bandar, penempatan, bangunan, dan seni bina. D ... [+]

Kelayakan MArch (SEEC) adalah satu tahun penuh program sepenuh masa mengenai kajian kemampanan dan tenaga dengan fokus pada bandar, penempatan, bangunan, dan seni bina. Dengan fokus yang tegas terhadap cabaran tenaga dan perubahan iklim, program multi-disiplin ini bertujuan untuk membekalkan graduan dengan pelbagai kecekapan bersepadu yang akan menjadikan mereka pemain peranan yang tidak ternilai dalam membuat keputusan mengenai masa depan / kemampanan bandar dan persekitaran yang dibina mereka. Di samping prinsip-prinsip teknikal asas mengenai pelbagai intervensi / teknologi pada skala yang berbeza, kursus dalam program menangani pelbagai isu yang berkaitan dengan interaksi termasuk rangka dasar, struktur institusi, pasaran, tingkah laku, kewangan dan dimensi sosio-ekonomi.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Westminster

The Energy and Environmental Change MA adalah ijazah antara disiplin yang menggabungkan hubungan internasional, hukum, perniagaan dan kajian kemapanan. Oleh itu ia menyed ... [+]

Ringkasan kursus

The Energy and Environmental Change MA adalah ijazah antara disiplin yang menggabungkan hubungan internasional, hukum, perniagaan dan kajian kemapanan. Oleh itu ia menyediakan pemeriksaan komprehensif mengenai keselamatan tenaga, pasaran tenaga dan perubahan iklim dari perspektif global, serantau dan tempatan. Ijazah ini melengkapkan pelajar dengan pengetahuan tentang kerangka intelek utama dan isu-isu kritikal. Kursus ini menawarkan pendekatan holistik kepada dinamik yang mengawal peralihan tenaga kepada nexus ekonomi rendah karbon. Pelajar dikehendaki melengkapkan lima modul teras yang saling berkaitan dan boleh memilih satu modul pilihan.

Kursus ini menggabungkan kepakaran dari:... [-]

United Kingdom London
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Moscow State Institute Of International Relations, MGIMO

«Pembangunan Lestari dan Pengurusan Strategik dalam Tenaga» Program Sarjana (dengan graduan yang berpejabat dalam Pengurusan) dikendalikan bersama dengan St Andrews Unive ... [+]

Profil Program

«Pembangunan Lestari dan Pengurusan Strategik dalam Tenaga» Program Sarjana (dengan graduan yang berpejabat dalam Pengurusan) dikendalikan bersama dengan St Andrews University, salah satu daripada universiti-universiti British yang tertua dan terkemuka yang, dalam sejarahnya selama enam ratus tahun, telah memenangi reputasi sebuah pusat pendidikan dan penyelidikan bertaraf dunia.

Program ini memberikan peluang yang unik untuk lima pelajar induk Rusia dan lima pelajar British untuk menjadi pakar dalam tenaga lestari dan pengurusan strategik dalam tenaga. Graduan menerima dua diploma dan dua gelar sarjana: Diploma Universiti St Andrews dalam pembangunan lestari (Sarjana Seni dalam Pembangunan Berkelanjutan) dan diploma MGIMO University dalam pengurusan (Sarjana Seni dalam Pengurusan).... [-]

Rusia Odintsovo United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu