43 Sarjana Sastera dalam TESOL 2020

Bagi pelajar mencari pelbagai dalam usaha pendidikan tinggi mereka, Ijazah Sarjana Muda Sastera boleh menjadi satu pilihan yang ideal. Fokus MA biasa boleh termasuk mata pelajaran yang pelbagai seperti sejarah, teologi, komunikasi dan sains sosial. Akibatnya, mereka yang berpendapatan MAS mereka boleh mengharapkan pelbagai pilihan kerjaya selepas tamat pengajian. MA dalam TESOL (mengajar bahasa… Baca lebih lanjut

Bagi pelajar mencari pelbagai dalam usaha pendidikan tinggi mereka, Ijazah Sarjana Muda Sastera boleh menjadi satu pilihan yang ideal. Fokus MA biasa boleh termasuk mata pelajaran yang pelbagai seperti sejarah, teologi, komunikasi dan sains sosial. Akibatnya, mereka yang berpendapatan MAS mereka boleh mengharapkan pelbagai pilihan kerjaya selepas tamat pengajian.

MA dalam TESOL (mengajar bahasa Inggeris kepada penutur bahasa lain) boleh mengejar akademik yang amat bermanfaat. Tahap ini melibatkan pengajaran Bahasa Inggeris sebagai sumber harian komunikasi, dan juga keadaan di mana bahasa Inggeris adalah kejadian yang kurang biasa. Menggunakan campuran penyelidikan dan pembelajaran berasaskan pengalaman, pelajar mengamalkan darjah di TESOL diarahkan untuk menggunakan pendekatan yang menyeluruh untuk setiap usaha.

Ijazah lanjutan dalam TESOL boleh menerapkan pelajar dengan rasa sebenar tujuan ketika datang ke pengajian.Oleh kerana sifat kerja kursus ini, graduan boleh mengharapkan peluang di seluruh dunia. Di samping itu, TESOL darjah memupuk semangat kemasyarakatan di kalangan kedua-dua pengajar dan orang-orang yang mereka ditugaskan untuk mengajar.

Apabila menimbangkan yuran pengajian, kos mendapatkan gelar seseorang di TESOL boleh turun naik dengan banyak. Bergantung kepada jenis institusi dan di mana ia terletak, beberapa darjah boleh menanggung tuisyen yang lebih tinggi daripada yang lain.

Mereka yang mempunyai ijazah dalam TESOL boleh mengharapkan banyak peluang kerjaya yang menarik. Di luar suasana akademik tradisional, banyak syarikat dan institusi swasta memerlukan pengajar TESOL. Terdapat juga peluang yang mencukupi dalam bidang pentadbiran dan penyelidikan, serta pelbagai bidang yang lumayan dan pelbagai lain. Peluang seperti ini wujud di seluruh dunia, membolehkan graduan untuk mendapatkan pekerjaan di beberapa buah negara.

Bagi mereka meminta apa yang MA dalam TESOL, kajian dalam talian boleh membuktikan sangat bermanfaat. Itulah sebabnya kami menawarkan pelbagai pilihan untuk setiap jenis pelajar, tidak kira bidang minat. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: