Sarjana Sastera dalam Sains Makanan 2020

Sarjana Sastera adalah bagi pelajar yang ingin meneruskan pengajian mereka di luar tahap sarjana muda. Dalam kebanyakan kes, menamatkan ijazah sarjana muda merupakan pra-syarat untuk menghadiri sekolah siswazah. Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam bidang Sains Makanan? Kursus pengajian antara disiplin merangkumi setiap aspek pengeluaran makanan, dari yang semakin meningkat dan menuai dengan… Baca lebih lanjut

Sarjana Sastera adalah bagi pelajar yang ingin meneruskan pengajian mereka di luar tahap sarjana muda. Dalam kebanyakan kes, menamatkan ijazah sarjana muda merupakan pra-syarat untuk menghadiri sekolah siswazah.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam bidang Sains Makanan? Kursus pengajian antara disiplin merangkumi setiap aspek pengeluaran makanan, dari yang semakin meningkat dan menuai dengan penyediaan dan penggunaan. Teras utama Sarjana Sains Makanan adalah untuk meningkatkan kualiti dan ketersediaan makanan dan bagi memenuhi cabaran memberi makan penduduk dunia yang semakin meningkat. Anda mungkin dikehendaki untuk menulis tesis atau menyiapkan projek akhir sebelum tamat pengajian. Sebagai pelajar dalam sains makanan, kursus anda boleh termasuk kejuruteraan kimia, mikrobiologi, biokimia, statistik dan pemasaran.

Dengan melengkapkan ijazah sarjana, anda boleh meningkatkan peluang kerjaya anda.Kemahiran anda yang unik dan pengetahuan yang mendalam akan membuat anda seorang prospek menarik bagi syarikat yang memerlukan pakar-pakar dalam bidang sains makanan. Anda mungkin boleh meningkatkan potensi pendapatan anda apabila anda mendapat tahap yang maju.

Disiplin sains makanan berbeza-beza secara meluas, dan setiap sekolah akan mempunyai jadual yang unik tuisyen dan yuran. Bergantung kepada universiti yang anda pilih untuk menghadiri, kursus pengajian anda boleh mengambil satu hingga tiga tahun. Sila pastikan sekolah individu untuk menentukan kos program anda.

Apabila anda memegang Ijazah Sarjana Sains Makanan, anda akan mempunyai peluang untuk bekerja dalam beberapa industri. Anda boleh menjadi seorang pengurus di sebuah syarikat yang mengkhususkan diri dalam pembuatan, penyelidikan, pengeluaran atau keselamatan. Syarikat-syarikat swasta dan juga agensi-agensi kerajaan dan institusi mengambil kerja profesional dalam bidang sains makanan. Sesetengah saintis makanan bekerja sebagai pakar pemakanan, penganalisis statistik, inovasi pertanian atau perunding dalam kaedah berkembang mapan.

Pendapatan Sarjana Sains Makanan boleh membawa anda ke masa depan yang menarik dan kerjaya dalam bidang membangun ini. Jangan berlengah dalam mencari sekolah yang sesuai untuk anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
NYU Steinhardt School of Culture, Education and Human Development
New York, USA

Sifat interdisipliner dan terletak di barisan hadapan biasiswa makanan, tuan sarjana seni ini menekankan sistem makanan antarabangsa, kebangsaan, dan tempatan. Anda akan memba ... Baca lebih lanjut

Sifat interdisipliner dan terletak di barisan hadapan biasiswa makanan, tuan sarjana seni ini menekankan sistem makanan antarabangsa, kebangsaan, dan tempatan. Anda akan membangunkan pemahaman mengenai faktor etika, ekonomi, dan persekitaran pengeluaran makanan, pengedaran, dan penggunaan makanan, dan menyediakan kerjaya dalam dasar, advokasi, media, nutrisi, pendidikan, atau keusahawanan. Program ini juga menekankan faktor sosial, budaya, ekonomi, dan psikologi yang mempengaruhi pengeluaran dan penggunaan makanan. Baca Ringkas
MA
Sept. 2020
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
01 February 2020
English
Campus