Sarjana Sastera dalam Sains Haiwan 2020

Bagi ramai, Master of Arts (MA) adalah perkembangan logik dari peringkat sarjana muda mereka. Sarjana Sastera boleh membuka peluang-peluang baru yang tidak tersedia untuk mereka yang memegang ijazah sarjana muda. Apakah MA dalam Sains Haiwan? Mereka yang mengejar gelaran ini merangkumi bidang biologi dan pengurusan. Pelajar boleh memberi tumpuan kepada kerjaya dalam industri haiwan, kajian makma… Baca lebih lanjut

Bagi ramai, Master of Arts (MA) adalah perkembangan logik dari peringkat sarjana muda mereka. Sarjana Sastera boleh membuka peluang-peluang baru yang tidak tersedia untuk mereka yang memegang ijazah sarjana muda.

Apakah MA dalam Sains Haiwan? Mereka yang mengejar gelaran ini merangkumi bidang biologi dan pengurusan. Pelajar boleh memberi tumpuan kepada kerjaya dalam industri haiwan, kajian makmal atau latihan haiwan kesayangan. Pengurusan menumpukan kepada bermain apabila pelajar menyelidiki bidang-bidang acara haiwan dan sukan. Kursus-kursus dalam sains haiwan sering melibatkan kerjasama dengan pelajar lain serta persembahan individu, bekerja ke arah amalan sebenar dalam bidang sains haiwan.

Mengikuti seorang MA dalam Sains Haiwan menyediakan pelajar dengan kemahiran yang boleh mereka gunakan sepanjang hayat mereka. Satu kemahiran itu akan menjadi pemikiran strategik; kerana mereka mencipta strategi untuk masa depan industri haiwan, mereka juga boleh belajar untuk menyusun strategi dalam kehidupan mereka sendiri. Di samping itu, kemahiran seperti pemasaran sukan dan pengurusan haiwan membuka peluang baru untuk penerokaan kerjaya untuk pelajar yang berdaya usaha.

Bergantung kepada negara dan sekolah yang dipilih, kos mengejar ijazah sarjana dalam sains haiwan boleh berbeza-beza. Memandangkan setiap sekolah mempunyai program yang unik, pelajar digalakkan untuk meneliti kos program pilihan mereka untuk memastikan ia selari dengan rancangan mereka.

Pelbagai kerjaya terbuka kepada seseorang yang memperoleh MA dalam Sains Haiwan. Walaupun ini biasanya melibatkan kerja secara langsung dengan haiwan, sesetengah kerjaya boleh dibentuk daripada kemahiran yang dipelajari. Sebagai contoh, pendidikan dalam teknik pengurusan dapat memimpin seorang pelajar untuk menjadi seorang pengurus perniagaan. Graduan sering pergi untuk menguruskan ladang atau ladang. Graduan lain memberi tumpuan kepada perubatan veterinar untuk mengamalkan veterinar. Masih ada yang lain yang boleh memilih fokusnya dalam sains tulen dan menjadi saintis haiwan, mengkaji bidang biologi dan perubatan untuk menyokong sektor-sektor lain dalam industri haiwan.

Kursus di kampus dan dalam talian boleh didapati untuk pelajar yang mahukan Master dalam Sains Haiwan. Kelas-kelas dalam talian mungkin sangat bermanfaat dengan membenarkan kelonggaran di lokasi dan masa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: