Sarjana Sastera di Amerika Winnipeg di Kanada

Terbaik Sarjana Sastera di Amerika Winnipeg di Kanada 2017/2018

Sarjana

Program dengan tajuk "Sarjana Sastera " tradisional terdiri daripada mata pelajaran seni liberal seperti falsafah, sejarah, atau sastera. Sarjana Sastera adalah program pengajian siswazah yang boleh diambil selepas ijazah yang diperolehi dalam program ijazah sarjana muda (Sarjana Muda). Sarjana Sastera program mempunyai gelaran "MA ", "Sarjana Sastera " atau "MA ".

Kanada ialah sebuah negara Amerika Utara yang terdiri daripada sepuluh provinsi dan wilayah. Terletak di bahagian utara benua, ia bermula dari Atlantik ke Pasifik dan utara ke dalam Lautan Artik.

Belajar di Winnipeg adalah menyeronokkan dan mencabar. Anda mencapai matlamat pendidikan anda, dan pada masa yang sama menikmati kehidupan dalam lawatan anda. Pelajar boleh mencapai apa-apa program sijil, diploma dan ijazah mereka ingin memperoleh dengan hanya mendaftar di institusi bandar 's.

Sarjana Sastera di Amerika Winnipeg di Kanada

Baca lebih lanjut

Master Seni: Kajian Teologi

Canadian Mennonite University
Campus Sepenuh masa September 2018 Kanada Winnipeg

Sekolah Pengajian Siswazah Teologi dan Kementerian bertujuan untuk memberi inspirasi dan melengkapkan pelajar bagi kementerian pastoral, kepimpinan, biasiswa, dan perkhidmatan. [+]

Terbaik Sarjana Sastera di Amerika Winnipeg di Kanada. Sekolah Pengajian Siswazah Teologi dan Kementerian bertujuan untuk memberi inspirasi dan melengkapkan pelajar bagi kementerian pastoral, kepimpinan, biasiswa, dan perkhidmatan. Pelajar dari pelbagai mazhab dan tradisi dijemput ke sebuah komuniti cendekiawan dan pendidik ghairah yang komited kepada kehidupan gereja, berpengalaman dalam misi dan perkhidmatan, dan dicapai dalam penyelidikan dan penerbitan. Syarat Kemasukan Ijazah sarjana muda dari universiti yang diiktiraf atau kolej dengan PNG minimum 3.0 ('B'). Keperluan Residency 30 jam kredit Keperluan Kurikulum Mendapat sekurang-kurangnya 60 jam kredit Keperluan-30 Teras jam kredit dalam bidang berikut 12 jam kredit (minimum 3 ch daripada Perjanjian Lama dan 3 jam kredit Perjanjian Baru) - Bible Teologi dan Sejarah agama Kristian - 12 jam kredit (minimum 3 jam kredit dalam setiap bahagian) Teologi Praktikal - 3 jam kredit Kaedah - 3 jam kredit Elektif-seperti yang diperlukan untuk mencapai sejumlah 60 jam kredit Pilihan Tesis: Pelajar boleh mencadangkan untuk menulis tesis bersamaan dengan 6 jam kredit. Kredit yang diperoleh melalui tesis akan mengurangkan keperluan elektif. Lihat nota 4, di bawah. Nota 1. Pelajar perlu mengekalkan PNG minimum 3.0 ('B') untuk kekal dalam program ini dan untuk bergraduat. 2. Kursus yang ditawarkan oleh fakulti atau CMU oleh pengajar pelawat di CMU, sama ada di kampus atau dalam talian, akan dikira ke arah keperluan residensi. Kursus yang diambil oleh CMU / MBBS pelajar dari MBBSC untuk memenuhi MB keperluan program mereka juga akan dikira ke arah keperluan penduduk, untuk maksimum sembilan jam kredit. 3. Biasanya, pelajar yang ingin menulis... [-]