Sarjana Sastera di Amerika Manitoba di Kanada

Terbaik Sarjana Sastera di Amerika Manitoba di Kanada 2017/2018

Sarjana

A induk ijazah 's adalah ijazah akademik siswazah. A ijazah sarjana 's menyediakan pelajar untuk memimpin atau menguruskan. Ijazah sarjana 's juga menyediakan seseorang untuk pelbagai kegiatan melalui kajian khusus padang.

Kanada adalah negara yang terbaik untuk melanjutkan pelajaran anda lebih tinggi jika anda adalah orang yang interaktif. Hampir setiap kumpulan etnik diwakili di Kanada dengan itu ia 'sa masyarakat pelbagai budaya. Halangan bahasa bukanlah satu isu kepada pelajar luar negara Kanada dianggap sebagai pemimpin di dunia 's dalam latihan bahasa.

Ramai majikan memburu yang luas pengetahuan, pengalaman dan keupayaan menyesuaikan diri bahawa pelajar memperoleh dengan belajar di bandar ini. Institusi pengajian tinggi yang sangat baik ditemui di rantau ini, telah diakui dan dikenal pasti dengan sifat-sifat kecemerlangan.

Sarjana Sastera di Amerika Manitoba di Kanada

Baca lebih lanjut

Master Seni: Kajian Teologi

Canadian Mennonite University
Campus Sepenuh masa September 2018 Kanada Winnipeg

Sekolah Pengajian Siswazah Teologi dan Kementerian bertujuan untuk memberi inspirasi dan melengkapkan pelajar bagi kementerian pastoral, kepimpinan, biasiswa, dan perkhidmatan. [+]

Terbaik Sarjana Sastera di Amerika Manitoba di Kanada. Sekolah Pengajian Siswazah Teologi dan Kementerian bertujuan untuk memberi inspirasi dan melengkapkan pelajar bagi kementerian pastoral, kepimpinan, biasiswa, dan perkhidmatan. Pelajar dari pelbagai mazhab dan tradisi dijemput ke sebuah komuniti cendekiawan dan pendidik ghairah yang komited kepada kehidupan gereja, berpengalaman dalam misi dan perkhidmatan, dan dicapai dalam penyelidikan dan penerbitan. Syarat Kemasukan Ijazah sarjana muda dari universiti yang diiktiraf atau kolej dengan PNG minimum 3.0 ('B'). Keperluan Residency 30 jam kredit Keperluan Kurikulum Mendapat sekurang-kurangnya 60 jam kredit Keperluan-30 Teras jam kredit dalam bidang berikut 12 jam kredit (minimum 3 ch daripada Perjanjian Lama dan 3 jam kredit Perjanjian Baru) - Bible Teologi dan Sejarah agama Kristian - 12 jam kredit (minimum 3 jam kredit dalam setiap bahagian) Teologi Praktikal - 3 jam kredit Kaedah - 3 jam kredit Elektif-seperti yang diperlukan untuk mencapai sejumlah 60 jam kredit Pilihan Tesis: Pelajar boleh mencadangkan untuk menulis tesis bersamaan dengan 6 jam kredit. Kredit yang diperoleh melalui tesis akan mengurangkan keperluan elektif. Lihat nota 4, di bawah. Nota 1. Pelajar perlu mengekalkan PNG minimum 3.0 ('B') untuk kekal dalam program ini dan untuk bergraduat. 2. Kursus yang ditawarkan oleh fakulti atau CMU oleh pengajar pelawat di CMU, sama ada di kampus atau dalam talian, akan dikira ke arah keperluan residensi. Kursus yang diambil oleh CMU / MBBS pelajar dari MBBSC untuk memenuhi MB keperluan program mereka juga akan dikira ke arah keperluan penduduk, untuk maksimum sembilan jam kredit. 3. Biasanya, pelajar yang ingin menulis... [-]