Filter
Sarjana Sastera
Poland Wrocław Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Sastera di Amerika Wrocław di Poland 2019

Sarjana Sastera atau MA adalah ijazah sarjana biasanya diperolehi selepas program pengajian seni halus, kemanusiaan, sains sosial atau lain-lain kepekatan, sama. Program-program ini cenderung untuk bertahan satu hingga dua tahun.

Poland, secara rasmi Republik Poland, adalah sebuah negara di Eropah Tengah. Dengan penduduk seramai 38 juta orang, Poland adalah negara ke-6 yang paling ramai penduduk di Kesatuan Eropah. Pelajar EU / EEA tidak perlu visa untuk belajar di Poland. Kos hidup di Poland adalah antara yang terendah di Kesatuan Eropah.

Wrocław dianggap sebagai pusat ketiga terbesar pendidikan di Poland. Dalam tiga puluh institusi terkenal, terdapat lebih daripada 135,000 pelajar. The Wrocław Universiti bandar menawarkan persekitaran akademik yang sihat kepada pelajar tempatan dan luar negara.

Sarjana Sastera di Amerika Wrocław di Poland

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Hasil

The Eugeniusz Geppert Academy of Art and Design in Wroclaw

Program Pengajian MA dalam Printmaking melibatkan pelajar dalam pelbagai proses ciptaan. ... [+]

Program Pengajian MA dalam Printmaking melibatkan pelajar dalam pelbagai proses ciptaan.

Peserta program mendapatkan kemungkinan untuk menyiasat dan mempelajari kaedah intaglio (etsa dan ukiran), percetakan silkscreen, percetakan flatbed (plat dan batu litografi), percetakan bantuan (kayu, linocut) dan percetakan digital. Pelajar yang mengambil bahagian dalam program ini akan mempunyai peluang untuk mengkhusus dalam amalan dan teknik unik, iaitu mezzotint, foto-etching, atau collograph. Kurikulum program mempersembahkan cetakan dengan persetujuan dengan tradisi Poland dan pencapaian seni serta mendorong pendekatan kontemporari dan eksperimen juga.

[-]
Poland Wrocław
October 2019
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Wroclaw

Program pengajian MA terdiri daripada empat semester: satu semester dengan program umum untuk semua pelajar dan tiga semester dengan kursus pengkhususan. Satu daripada ti ... [+]

5 pengkhususan tersedia:

Dasar awamKomunikasi PolitikPentadbiran Awam (dianjurkan bersama dengan Institut Hal Ehwal Awam Georgia)Demokrasi dan Pembangunan di Eropah dan Caucasus (dianjurkan secara bersama dengan Institut Hal Ehwal Awam Georgia)Pengajian Eropah Tengah dan Timur (dianjurkan bersama dengan Universiti Bucharest)

Institut Sains Politik di Universiti Wrocław adalah salah satu pusat penyelidikan sains politik terbesar dan paling dinamik di Poland. Sejak 2008 Institut telah membangunkan kurikulum dalam Bahasa Inggeris. Kedua-dua calon antarabangsa dan Poland boleh menyertai program pengajian dan memperoleh gelaran Sarjana Sains Politik.

Program pengajian MA terdiri daripada empat semester: satu semester dengan program umum untuk semua pelajar dan tiga semester dengan kursus pengkhususan. Salah satu daripada tiga semester direka sebagai semester mobiliti yang diatur dalam ERASMUS di salah satu Universiti Rakan di luar negara (senarai Universiti Mitra di sini).... [-]

Poland Wrocław
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu