Sarjana Sastera dalam Perundangan dan Peraturan di Estonia

Cari anda Sarjana Sastera dalam Perundangan dan Peraturan di Estonia

Perundangan dan Peraturan

Sarjana Sastera atau MA adalah ijazah sarjana biasanya diperolehi selepas program pengajian seni halus, kemanusiaan, sains sosial atau lain-lain kepekatan, sama. Program-program ini cenderung untuk bertahan satu hingga dua tahun.

Undang-undang dan peraturan-peraturan adalah set peraturan dan garis panduan yang dicipta oleh orang-orang yang akan diikuti oleh orang lain. Subdivisi bidang ini termasuk segala-galanya daripada hubungan kerajaan antarabangsa untuk memastikan amalan perniagaan yang sesuai.

Estonia ialah sebuah republik berparlimen demokrasi dibahagikan kepada lima belas daerah-daerah, dengan modal dan bandar terbesar ialah Tallinn. Estonia mempunyai 12 awam dan 8 universiti swasta. Universiti tertua di negara ini adalah Universiti Tartu, ditubuhkan pada tahun 1632.

Sarjana Sastera dalam Perundangan dan Peraturan di Estonia

Baca lebih lanjut

MA dalam Undang-Undang

Tallinn University of Technology
Campus Sepenuh masa September 2019 Estonia Tallinn

Program ini disesuaikan untuk membolehkan pelajar mempelajari prinsip umum dan falsafah undang-undang di Eropah serta memberikan pengetahuan dan kemahiran terperinci dalam bidang khusus: Kesatuan Eropah dan Undang-undang dan Undang-undang dan Teknologi Antarabangsa. [+]

Program ini disesuaikan untuk membolehkan pelajar mempelajari prinsip umum dan falsafah undang-undang di Eropah serta memberikan pengetahuan dan kemahiran terperinci dalam bidang khusus: Kesatuan Eropah dan Undang-undang dan Undang-undang dan Teknologi Antarabangsa.

Program ini membolehkan anda mendapatkan pengetahuan asas mengenai undang-undang persendirian dan awam dan mengkaji dan menyelidik secara terperinci bidang undang-undang yang lebih baru, seperti undang-undang Kesatuan Eropah, undang-undang harta intelektual, undang-undang maklumat dan komunikasi, undang-undang alam sekitar dan perancangan, undang-undang perbandaran, peraturan, undang-undang perlindungan data, undang-undang hak asasi manusia dan kawasan lain.... [-]