MASTERSTUDIES

2 Sarjana Sastera dalam Perniagaan dan Ekonomi 2020/2021

MA, atau Sarjana Sastera, adalah sejenis ijazah yang kolej atau universiti anugerah kepada pelajar-pelajar yang telah menunjukkan satu tahap kecekapan dalam bidang yang dipilihnya pengajian. Program ini boleh mengambil satu atau dua tahun untuk disiapkan dan biasanya mempunyai beberapa jenis peperiksaan atau projek tesis di kemuncak itu.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Perniagaan dan Ekonomi? Salah satu matlamat utama program ini adalah untuk mengajar pelajar untuk memahami dan menganalisis pelbagai masalah sosio-ekonomi yang berbeza. Kajian mengenai prinsip teras ekonomi dan hubungan mereka dengan keadaan semasa ekonomi global juga boleh dijangka. Kursus boleh meliputi topik-topik seperti kewangan, perniagaan tempatan dan antarabangsa, media massa, pengurusan perniagaan dan perniagaan dan etika ekonomi.

Ijazah ini membuka banyak pintu akademik dan profesional. Selesai program yang memberi peluang graduan untuk berkhidmat dalam jawatan kepimpinan dalam bidang mereka.Graduan juga mendapati bahawa dengan MA, mereka mempunyai akses kepada skala gaji yang lebih tinggi daripada yang tidak mempunyai ijazah. Ini ijazah lanjutan layak pelajar untuk kerjaya yang mencabar dan memberi ganjaran yang berpotensi untuk mempengaruhi masyarakat di seluruh dunia.

Terdapat banyak kos yang berkaitan dengan menghadiri program MA, dan mereka berbeza-beza banyak dari satu sekolah yang lain. Untuk maklumat yang paling tepat mengenai tuisyen dan yuran berkaitan, bakal pelajar secara langsung perlu menghubungi sekolah pilihan mereka.

Graduan daripada program ini mendapati peluang kerjaya di pejabat-pejabat kerajaan, institusi kewangan, organisasi komersial dan perniagaan pelbagai jenis dan saiz. Graduan sering menjadi ahli ekonomi profesional, penyelidik, pegawai kewangan, pengawal, perunding dan penasihat kewangan. Ijazah ini menyediakan graduan untuk memegang jawatan eksekutif dalam bidang pengurusan pelaburan, ekonomi korporat, pemasaran dan pengurusan sumber manusia.

Jika ini kerjaya lumayan kelihatan menarik kepada anda, mengkaji semula pilihan dalam senarai program untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai sekolah-sekolah dan program-program yang tepat untuk anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

2 Hasil dalam Perniagaan dan Ekonomi Filter

MA China Language and Economy

Julius Maximilians Universität Würzburg
MA
<
Sepenuh Masa
<
4 semester
English
Cina
Kampus

Program tuan ini telah dikembangkan untuk pelajar yang memegang ijazah BA dalam Ekonomi, Pentadbiran Perniagaan atau kelayakan yang setara yang ingin mengkhususkan diri dalam ...

Baca lebih lanjut

Sarjana Sastera dalam Politik, Ekonomi, dan Perniagaan (MAPEB)

Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management, Claremont Graduate University
MA
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
4 semester
Kampus

Satu yang unik program ijazah transdisiplinari yang menyediakan perspektif canggih kebimbangan tempatan dan antarabangsa dengan relevan kepada sektor awam dan pengurusan bukan ...

Baca lebih lanjut