Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 22 Sarjana Sastera dalam Ilmu Muzium 2019/2020

Ia mungkin kelihatan ganjil untuk mengkaji tentang tempat-tempat di mana orang belajar, seperti muzium, tetapi itu lah sebahagian apa yang pelajar program JMM Permuziuman lakukan. Pendapatan MA dalam JMM Permuziuman membenarkan pemegang ijazah untuk menjalankan dan pendita pembantu muzium dan pameran.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA di JMM Permuziuman? Sejak muzium sentiasa berubah dan mengemaskini, ia adalah penting bagi mereka untuk mengambil kakitangan yang memahami bagaimana untuk membina dan mengekalkan kedua-dua pameran maklumat dan menarik. Untuk mengekalkan operasi, kebanyakan muzium bergantung kepada sumbangan dari penyokong dan dari pengunjung. Ini bermakna bahawa kualiti paparan adalah penting untuk kejayaan masa depan muzium yang berkenaan. Belajar JMM Permuziuman adalah cara yang baik untuk mendapatkan kemahiran yang diperlukan untuk menjaga muzium dari semua disiplin terbuka dan berfungsi.

Hampir tanpa pengecualian, muzium sewa hanya calon-calon berpendidikan profesional untuk jawatan rawatan dan pengurusan atasan.Cara terbaik untuk menerima apa-apa pendidikan adalah dengan mendaftar dalam program muzium kajian MA.

Kos memperolehi MA Pengajian Muzium berbeza dengan ketara dari satu sekolah yang lain. Ramai pelajar mendapati harga yang tidak adalah isu yang paling besar, tetapi kualiti pendidikan adalah faktor yang paling penting apabila memilih antara program MA.

Graduan dengan MA di JMM Permuziuman paling sering keinginan untuk bekerja di muzium, dan pasaran kerja yang amat berdaya saing kerana bilangan muzium adalah agak terhad. Walaupun ramai orang mungkin berfikir muzium seni hanya sebagai tempat-tempat yang berpotensi untuk pekerjaan, pemegang MA dalam JMM Permuziuman juga boleh mencari kerja di zoo, akuarium, universiti, Conservatory negara, muzium kanak-kanak dan banyak institut pengajian.

Dalam usaha untuk mendapatkan pendidikan yang terbaik, pelajar yang berminat mesti mendaftarkan diri dalam program yang memenuhi keperluan individu dan kemahiran mereka. Salah satu cara terbaik untuk dipadankan dengan program JMM Permuziuman yang sempurna adalah melalui perkhidmatan carian MA dalam talian. S earch untuk program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

22 Hasil dalam Ilmu Muzium

Richmond The American International University in London

MA Richmond University dalam Pengurusan Seni Visual ... [+]

MA Richmond University dalam Pengurusan Seni Visual

MA Richmond University dalam Pengurusan Seni Visual dan Karier menyiapkan pelajar dalam pengetahuan profesional, kemahiran dan pengalaman yang diperlukan untuk penempatan kerjaya dalam institusi seni visual dan industri budaya kreatif. Program ini unik kerana ia mengatasi sektor seni visual komersial (Tidak untuk Keuntungan) dan komersil dengan penekanan yang kuat terhadap pendidikan dan pengorbanan. Pelajar akan belajar bagaimana muzium, galeri, rumah lelong, permulaan kreatif, pengumpul dan pembiaya beroperasi di dunia seni global yang semakin hari ini.

Pelajar dalam program ini dianggap sebagai penyelidik junior dan profesional seni yang baru muncul dan oleh itu digalakkan untuk mengambil bahagian dalam pelbagai acara pameran, acara rangkaian, ceramah artis, festival dan persidangan. Banyak kelas diajar di luar di muzium dan galeri, dan para pelajar meninggalkan dengan banyak kenalan dari mana mereka boleh mengembangkan dan mengembangkan rangkaian profesional mereka sendiri.... [-]

United Kingdom Kensington
Januari 2020
English
Sepenuh masa
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts

Pengalaman kuratorial tangan dan individu, projek berasaskan amalan membentuk asas MA Sarjana Pentadbiran MA kami. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Meneroka gagasan "pameran" secara meluas dalam bidang seni kontemporari, anda akan melibatkan pameran dan projek berasaskan galeri di tempat yang tidak tradisional, campur tangan khusus tapak dan projek seni awam.

Relevan, semasa dan inovatif

Menggambarkan pemikiran terkini dalam kajian kurator, kursus pascasiswazah yang praktikal dan relevan ini mengakui kemunculan pengarang artis, serta laluan yang lebih tradisional untuk latihan kuratorial.

Anda akan mempertimbangkan kemungkinan yang ditawarkan oleh pelbagai platform, dari koleksi muzium, muzium dan arkib tradisional, kepada kaedah maya dan interaktif.

Anda akan dibantu dalam membangunkan projek kuratorial yang memulakan diri, yang akan melihat anda berinovasi dan meneroka cara untuk memupuk penonton baru.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
National Film and Television School

MA yang baru dibina dengan kerjasama BFI untuk menyediakan pelajar untuk membina kerjaya yang berjaya dalam pameran filem, pengaturcaraan, kritikan atau kerja arkib. ... [+]

Gambaran keseluruhan

MA yang baru dibina dengan kerjasama BFI untuk menyediakan pelajar untuk membina kerjaya yang berjaya dalam pameran filem, pengaturcaraan, kritikan atau kerja arkib.

Program Pemrograman dan Pengkajian Pengajian Filem National Film and Television School disampaikan dengan kerjasama BFI direka untuk pelajar yang ingin membuat kerjaya dalam budaya dan media media yang lebih luas, sama ada dalam bidang pemeliharaan, pameran, kritikan, arkib , pemeliharaan atau pemulihan. Kursus ini memberikan pemahaman terperinci tentang konsep, konteks dan pemikiran kritikal yang telah membentuk pengeluaran dan penerimaan filem sebagai asas untuk penglibatan dengan filem kontemporari yang berubah dengan cepat dan budaya imej yang bergerak. Rangka akademik yang ketat digabungkan dengan aplikasi dunia yang membolehkan setiap pelajar untuk mengembangkan kemahiran, pengetahuan dan pemahaman mereka sendiri untuk menyediakan asas yang kuat untuk kerjaya dalam filem dan media.... [-]

United Kingdom Beaconsfield
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The George Washington University - Columbian College of Arts & Sciences

Program Kajian Muzium di GW menggabungkan latihan akademik tradisional dalam mata pelajaran akademik bersama-sama dengan amalan muzium dan muzium praktikal pengalaman gab ... [+]

Program Kajian Muzium di GW menggabungkan latihan akademik tradisional dalam mata pelajaran akademik bersama-sama dengan amalan muzium dan muzium praktikal pengalaman gabungan yang perlu untuk memulakan kerjaya muzium yang berjaya.

Lokasi

Lokasinya di Washington, DC, modal muzium di dunia, membolehkan pelajar untuk menimba pengalaman kerja praktikal melalui gabungan program ini dengan lebih daripada 60 muzium dan organisasi budaya.

Kualiti

reputasi program kecemerlangan adalah berdasarkan fakulti yang luar biasa, kurikulum akademik menuntut dan program latihan yang kuat. Lebih daripada 800 alumni bekerja di muzium, tempat bersejarah dan rumah-rumah, agensi persekutuan dan organisasi bukan untung yang berkaitan di seluruh dunia.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Georgetown University - Graduate School of Arts & Sciences

Program ijazah MA Universiti Georgetown dalam Pengajian Seni dan Muzium membawa kajian akademik muzium seni bersama dengan amalan muzium dan menekankan konteks antarabang ... [+]

Program ijazah MA Universiti Georgetown dalam Pengajian Seni dan Muzium membawa kajian akademik muzium seni bersama dengan amalan muzium dan menekankan konteks antarabangsa muzium di dunia moden. Melalui kursus, penyelidikan individu, dan magang, pelajar bekerja rapat dengan fakulti sejarah, kurator, dan profesional muzium Georgetown di Washington DC, dan pakar fakulti di Institut Seni Sotheby di London atau New York.

Kursus pembelajaran dua belas bulan menggabungkan kursus-kursus dalam museology dan sejarah seni dengan latihan di beberapa institusi seni utama Washington. Kami mengkaji perubahan hubungan antara kajian akademik seni dan konfigurasi baru paparan muzium dan tafsiran. Topik-topik seperti peranan muzium dalam budaya moden, program pendidikan muzium dan penonton, teknologi baru, pengurusan koleksi, kerja kurator dan etika perolehan dan paparan dibincangkan dalam kelas dan projek penyelidikan individu. Pelajar kita mengambil bahagian dalam perdebatan kritikal tentang pameran seni dan tafsiran.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Og 2020
English
Sepenuh masa
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Lincoln

MA Pemuliharaan Warisan Budaya adalah program tangan, yang diajarkan oleh pakar dalam bidang, memberikan anda peluang untuk mengembangkan pelbagai kemahiran konservasi la ... [+]

Kursus

University of Lincoln bertujuan menyediakan persekitaran yang ideal untuk memajukan pengetahuan dan kemahiran pemuliharaan anda di peringkat pasca siswazah.

Anda akan mempunyai akses kepada pelbagai bahan bersejarah dan boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada rawatan pemulihan, pemuliharaan pencegahan atau pengurusan koleksi.

Bagi mereka yang telah bekerja dalam pemuliharaan, pilihan pembelajaran campuran membolehkan penyerahan projek-projek praktikal yang diperoleh dari tempat pekerjaan anda sekarang.

Sekolah Sejarah

Bagaimana anda belajar

Kebanyakan tutor dan juruteknik Pemelihara adalah konservator berkelayakan dengan pengalaman profesional yang luas dalam muzium dan industri warisan. Peluang pembelajaran yang digabungkan yang menggabungkan fleksibiliti, sokongan dan keterampilan akademik juga wujud bagi mereka yang sudah bekerja dalam pemuliharaan.... [-]

United Kingdom Lincoln
Og 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tufts University - Graduate School of Arts and Sciences

Program tuan ini mengintegrasikan kajian teoretis sejarah seni dengan kebimbangan praktis memaparkan, mengurus, dan menafsirkan objek seni dalam pelbagai tetapan muzium. ... [+]

program master dalam sejarah seni dan kajian muzium, yang ditawarkan oleh Jabatan Seni dan Sejarah Seni, memberikan para pelajar lanjutan kualifikasi dalam sejarah seni dan pengenalan luas karya muzium. Program ini ditawarkan untuk mereka yang berharap dapat bekerja dalam bidang berkaitan dengan koleksi seni.

Pelajar mengambil kursus dalam sejarah seni dan kajian muzium secara serentak. Graduan program ini biasanya mengejar kerjaya sebagai kurator, pengurus koleksi, pendidik atau pentadbir di muzium dan galeri.

Objektif PembelajaranMenunjukkan pemahaman mengenai perdebatan, konsep, dan kaedah utama dalam Sejarah Seni.Maju kemahiran mereka dalam celik visual dan analisis karya seni.Memperoleh kebiasaan dengan ruang seni dan geografi yang luas di seluruh media.Menunjukkan keupayaan untuk menjembatani arti budaya dan sejarah pelbagai karya seni.Membangun dan menjalankan penyelidikan asal dalam sekurang-kurangnya satu subkeluar, menggunakan sumber utama.Perhalusi kemahiran persembahan awam mereka.Menghasilkan kerja bertulis yang boleh diterbitkan atau hampir boleh diterbitkan dan memahami piawaian penerbitan khusus bidang.Membina kemahiran mengajar asas.Ketahui mengenai pelbagai peluang profesional dalam Sejarah Seni.Mengamalkan sikap bertanggungjawab dan etika profesion, terutamanya seperti yang digariskan oleh amalan dan piawaian Persatuan Seni Kolej.Mendapatkan arahan isu utama yang dihadapi muzium seni hari ini.Ketahui amalan muzium semasa dari pengamal di lapangan.Memperoleh pengalaman berharga menerusi latihan berstruktur di institusi pilihan mereka.Belajar tentang peluang profesional dan mewujudkan rangkaian hubungan di dunia muzium.Membangunkan pemahaman mengenai sejarah muzium dan institusi seni.Mengapa memilih Tufts untuk menyediakan kerjaya muzium?... [-]
Amerika Syarikat Medford
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Bath Spa University

Pelajar teori dan sejarah semasa, dan membina kemahiran kuratorial peribadi anda dan berfikir tentang MA pengawalan inovatif kami. ... [+]

Pelajar teori dan sejarah semasa, dan membina kemahiran kuratorial peribadi anda dan berfikir tentang MA pengawalan inovatif kami.

Ditunjuk oleh kurator, anda akan bekerja dengan kumpulan organisasi rakan kongsi yang kaya dan beragam dalam sektor ini.

Menggabungkan amalan kontemporari dengan teori dalam pendekatan yang fleksibel.

MA pengarahan ini menyoroti peranan khalayak, koleksi dan konteks baru.

Kami memberi tumpuan kepada mengkaji sebagai amalan kontemporari, menyatukan sejarah, teori dan amalan. Kami bertanya apa yang menjadikan peranan kurator itu berbeza, dan bagaimana kita memahami perkara-perkara penting dalam mengkaji, apabila ia menjadi kata kunci.... [-]

United Kingdom Bath
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Royal College of Art

Ditubuhkan 25 tahun yang lalu dan diketuai oleh Profesor Victoria Walsh, program Seni Pengurutan MA (CCA) diiktiraf sebagai pemimpin antarabangsa dalam bidangnya dan atas ... [+]

Belajar di peringkat universiti seni dan reka bentuk nombor satu dunia selama lima tahun berturut-turut (2015-2019) dalam Kedudukan Subjek QS World University.

Mengenai Program

Ditubuhkan 25 tahun yang lalu dan diketuai oleh Profesor Victoria Walsh, program Seni Pengurutan MA (CCA) diiktiraf sebagai pemimpin antarabangsa dalam bidangnya dan atas komitmennya kepada kerja-kerja berasaskan projek kumpulan kerjasama yang mengintegrasikan teori dan amalan sepanjang dua tahun daripada kurikulum. Bidang baru yang memberi tumpuan sebagai tindak balas kepada bidang pengarangan yang berkembang dan peluang profesional yang semakin meluas untuk amalan kurator dan penyelidikan dalam konteks global termasuk:... [-]

United Kingdom London
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Johns Hopkins University, Advanced Academic Programs

The Johns Hopkins MA dalam Kajian Muzium menawarkan perspektif teori dan amalan muzium dalam persekitaran teknologi, sosial dan politik yang berubah. Diperhatikan profesi ... [+]

The Johns Hopkins MA dalam Kajian Muzium menawarkan perspektif teori dan amalan muzium dalam persekitaran teknologi, sosial dan politik yang berubah. Diperhatikan profesional muzium semasa dan masa depan, ia menekankan peranan kritikal teknologi di muzium hari ini. Ia juga mengkaji model pendidikan, pameran, dan strategi baru sambil meneroka peranan muzium sebagai agen perubahan sosial.

Kami mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia yang berminat dalam semua jenis muzium termasuk sejarah, teknologi, sains, seni, topik khas atau muzium bertemakan, tapak bersejarah, taman negara dan zoo serta mereka yang berminat untuk pameran untuk syarikat, agensi kerajaan dan organisasi swasta .

... [-]
Amerika Syarikat Washington
Januari 2020
English
Sambilan
1 - 5 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Syracuse University - College of Visual and Performing Arts

Program ijazah sarjana seni (MA) dalam kajian muzium menawarkan kurikulum berdasarkan latihan, penyelidikan, biasiswa, dan reka bentuk tangan yang menyediakan anda untuk ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program ijazah sarjana seni (MA) dalam kajian muzium menawarkan kurikulum berdasarkan latihan, penyelidikan, biasiswa, dan reka bentuk tangan yang menyediakan anda untuk pelbagai jawatan dalam pelbagai jenis muzium. Kami membentuk alumni untuk menjadi profesional yang berdaya tahan, dapat disesuaikan, dan profesional yang berwibawa. Di tengah-tengah program ini adalah kepercayaan bahawa muzium profesional berfungsi sebagai penghubung antara orang ramai menonton dan objek muzium.

Program ini berstruktur dengan cara yang membolehkan anda mengembangkan pemahaman mengenai hubungan antara teori dan amalan. Galeri Seni Universiti Syracuse, Pusat Penyelidikan Koleksi Khas, dan Sue Ann Genet Collection and Sue... [-]

Amerika Syarikat Syracuse
Sept. 2020
English
1.5 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Birmingham - College of Arts and Law

MA dalam Pengurusan Warisan Antarabangsa adalah program yang mantap dan dihormati berdasarkan perkongsian unik antara Universiti penyelidikan terkemuka dan salah satu muz ... [+]

MA dalam Pengurusan Warisan Antarabangsa adalah program yang mantap dan dihormati berdasarkan perkongsian unik antara Universiti penyelidikan terkemuka dan salah satu muzium bebas terbesar di UK, Ironbridge Gorge Museum Trust.

Program ini menawarkan anda peluang untuk melibatkan diri dengan komuniti penyelidikan antarabangsa yang kaya dan pelbagai di Universiti dan menyelidik banyak aspek warisan dan pengurusannya di seluruh dunia, dan pengalaman praktikal Museum Trust dalam menjalankan tarikan warisan. Melalui gabungan kuliah yang disediakan oleh pakar dalam bidang mereka dan program lawatan belajar, anda melibatkan diri dengan pelbagai aspek pengurusan dan pendekatan penyelidikan warisan yang akan membolehkan anda untuk maju dalam sektor ini.... [-]

United Kingdom Birmingham
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Seton Hall University College of Communication and the Arts

39 Profesion Muzium Profesion kami direka untuk menyediakan pelajar untuk karier di muzium dan untuk mempertingkatkan dan meningkatkan kemahiran profesional muzium semasa ... [+]

Dapatkan MA dalam Profesi Muzium

Menggalakkan masa depan anda dan menyertai kumpulan alumni elit kami, yang bekerja di seluruh institusi dan organisasi kebudayaan yang paling berprestij di negara ini.

Pengajian Siswazah dalam Kolej Komunikasi dan Kesenian adalah komuniti cendekiawan, ahli teori, penyelidik dan profesional yang menarik. Satu ciri umum di antara semua program kami adalah komitmen untuk kecemerlangan. Fakulti terdiri daripada penyelidik dan profesional industri yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Kurikulum mutakhir menggabungkan teknologi dan trend terkini, memelihara anda di atas yang lain.

Gelar Profesion Muzium

Program 39-kredit kami direka untuk menyediakan pelajar untuk karier di muzium dan untuk memperbaiki dan meningkatkan kemahiran profesional muzium semasa.... [-]

Amerika Syarikat Orange Selatan
Disember 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Aalto University

Seni Visual, Pengkondongan dan Seni Kontemporari (ViCCA) adalah Program Sarjana Muda disiplin dua tahun yang meneroka pengetahuan dan amalan yang baru muncul di persimpan ... [+]

ViCCA meneroka seni dalam konteks baru. Pusat bagi program ini adalah amalan profesional baru dan muncul, yang dilahirkan dan dibangunkan di ruang baru pengeluaran budaya. Dalam program pembuatan seni dan agensi profesional baru diterokai dalam bidang budaya visual yang luas. Teori dan praktik ViCCA dipengaruhi oleh ketegangan dan penekanan yang ditekankan dalam pemikiran seni, kuratorial dan teoretis setiap pelajar. Program ini menawarkan peluang yang hebat untuk mengembangkan kemampuan penyelidikan dan rasa pemikiran artistik dan kritis. Belajar dari latar belakang profesional yang berbeza juga memainkan peranan penting dalam program ini. Program ini menawarkan peluang untuk meluaskan identiti profesional seseorang dan mewujudkan cara-cara baru untuk bekerja, dan bentuk profesionalisme baru.... [-]

Finland Helsinki
Permintaan Maklumat
English,Finland,Sweden
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Westminster

Kursus ini melihat cara muzium, galeri dan institusi kebudayaan lain berubah untuk memenuhi keperluan abad ke-21. MA telah direka untuk pelajar yang ingin bekerja sebagai ... [+]

Sarjana Sastera dalam Ilmu Muzium. Ringkasan kursusKursus ini melihat cara muzium, galeri dan institusi kebudayaan lain berubah untuk memenuhi keperluan abad ke-21. MA telah direka untuk pelajar yang ingin bekerja sebagai kurator, penganjur seni, profesional muzium dan pengurus kebudayaan lain dan yang ingin mengetahui secara khusus bagaimana institusi-institusi ini menghadapi isu kontemporari. Ia melihat peranan perubahan peruntukan budaya dan bagaimana bentuk agensi, festival dan organisasi yang fleksibel membentuk, rumah, dana, dan menyebarkan budaya hari ini. Kursus ini juga memberi peluang kepada anda untuk melibatkan diri dalam perdebatan kontemporari mengenai amalan kerja di institusi kebudayaan, dan perubahan konteks di mana organisasi beroperasi.Struktur kursus... [-]
United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu