Sarjana Sastera dalam Pengajian Makanan dan Minuman

Terbaik 3 Sarjana Sastera dalam Pengajian Makanan dan Minuman 2019

Pengajian Makanan dan Minuman

Ijazah sarjana adalah tahap kedua tertinggi yang anda boleh mendapatkan dalam pendidikan lepasan menengah. Tahap seterusnya selepas ijazah sarjana muda, sarjana boleh menjadi pra-syarat untuk terus kajian kedoktoran atau persediaan untuk kerjaya dalam bidang pendidikan. Semakin, majikan menganugerahkan calon pekerja yang mempunyai ijazah sarjana dengan gaji yang lebih tinggi dan pertumbuhan pekerjaan yang lebih cepat.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA Pengajian Makanan dan Minuman? ijazah ini adalah bukti pengajian lanjutan dan pengkhususan dalam semua aspek penyediaan makanan dan minuman, perkhidmatan dan pengurusan yang berkaitan. Pelajar mempelajari kemahiran praktikal, seperti teknik yang diperlukan untuk pengeluaran makanan dan minuman dan amali kemahiran perkhidmatan. Melalui kursus dalam pemasaran perkhidmatan makanan, pelajar belajar reka bentuk menu, susun atur restoran dan standard industri untuk membantu dalam operasi hari ke hari makanan dan kemudahan minuman berorientasikan.Akhir sekali, kursus komunikasi membantu pelajar menggilap kemahiran interpersonal berharga untuk digunakan dalam persekitaran makanan dan minuman.

Apabila ia datang kepada faedah bagi mereka yang baru memasuki dunia kerja, ijazah sarjana pada resume anda boleh menjadi seri yang kuat untuk pengurus pengambilan. Bagi mereka yang sudah dalam tenaga kerja, mendapatkan ijazah ini boleh membawa kepada peningkatan gaji.

Kos untuk mendapatkan MA dalam Makanan dan Minuman Kajian boleh berbeza-beza secara meluas, bergantung kepada segala-galanya daripada sama ada anda menghadiri sekolah awam atau swasta, sama ada anda belajar dalam talian dan banyak lagi. Panggil sekolah bakal anda untuk mendapatkan butiran.

Pelajar bersenjatakan MA dalam Makanan dan Minuman Kajian sering layak untuk beberapa kedudukan yang paling menarik dan pesat berkembang dalam industri perkhidmatan makanan. Pekerjaan sebagai pengurus dalam pertubuhan perkhidmatan makanan, tempat tuan restoran atau kedudukan chef eksekutif merupakan beberapa pilihan yang mungkin tersedia.Namun, pelajar-pelajar lain boleh berpasangan ijazah dengan pengkhususan perniagaan untuk mengejar kerjaya dalam pemilikan restoran.

Terdapat banyak pilihan apabila melihat untuk mendapatkan MA Pengajian Makanan dan Minuman. Untuk bermula ke arah ijazah anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut

MA dalam Pengurusan Perniagaan Makanan

UWL University of West London
Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom London

Anugerah pasca siswazah dalam perniagaan makanan dan pengurusan telah direka untuk menghasilkan graduan yang sangat baik dilengkapi dengan bakat dan kompetensi yang diperlukan untuk merancang, mengurus dan memimpin perkembangan dalam industri makanan. [+]

Gambaran keseluruhan

Industri Makanan dan Hospitaliti telah mengalami pertumbuhan dan daya tahan yang besar pada abad ke-21, dan permintaan untuk pekerja mahir terus berkembang. PKS (Perusahaan kecil dan sederhana) juga menyaksikan perkembangan yang besar walaupun terdapat kelembapan ekonomi.

Anugerah pasca siswazah dalam perniagaan makanan dan pengurusan telah direka untuk menghasilkan graduan yang sangat baik dilengkapi dengan bakat dan kompetensi yang diperlukan untuk merancang, mengurus dan memimpin perkembangan dalam industri makanan.

Anda akan diberikan program pengajaran akademik yang koheren dan pengalaman pendidikan yang mendalam yang memberi tumpuan kepada peranan pengurus dan isu pengurusan dalam industri makanan antarabangsa, sektor perkhidmatan makanan, perhotelan, dan penerokaan penyelidikan makanan yang canggih .... [-]

Tuan kesenian dalam kajian makanan

The American University of Rome
Campus Sepenuh masa 15  September 2019 Itali Rome

MA Pengajian Makanan adalah program antara disiplin yang bertujuan untuk memberi pengetahuan dan kemahiran mengenai keadaan semasa dan perkembangan sekitar pengeluaran makanan dan penggunaan mampan, lebih umum kepada bagaimana kita memberi kesan kepada sumber-sumber bumi dengan pilihan makanan kita. Ia akan memberi tumpuan kepada dimensi antarabangsa tetapi juga bagaimana dasar yang berkaitan dan rangka kerja kawal selia yang dirangka dan dilaksanakan di peringkat serantau, nasional dan sub-nasional oleh sektor awam dan bukan keuntungan dan juga oleh industri makanan. [+]

MA Pengajian Makanan adalah program antara disiplin yang bertujuan untuk memberi pengetahuan dan kemahiran mengenai keadaan semasa dan perkembangan sekitar pengeluaran makanan dan penggunaan mampan, lebih umum kepada bagaimana kita memberi kesan kepada sumber-sumber bumi dengan pilihan makanan kita. Ia akan memberi tumpuan kepada dimensi antarabangsa tetapi juga bagaimana dasar yang berkaitan dan rangka kerja kawal selia yang dirangka dan dilaksanakan di peringkat serantau, nasional dan sub-nasional oleh sektor awam dan bukan keuntungan dan juga oleh industri makanan.

Program ini menawarkan pelajar pilihan untuk memberi tumpuan kepada jalan yang lebih profesional berasaskan, menurut aspirasi kerjaya mereka, atau jalan yang berasaskan penyelidikan jika mereka ingin melanjutkan penyelidikan di Ph.D. peringkat.... [-]


Pengurusan hotel dan restoran

Synergy University Dubai
Campus Sepenuh masa February 2019 Emiriah Arab Bersatu Dubai

Program ini merupakan salah satu program yang paling dalam permintaan dalam industri pelancongan dan perhotelan yang berkembang pesat. Sukatan pelajaran khas dan pendekatan berorientasikan amalan kami melengkapkan anda dengan kemahiran dan teknik unik yang diperlukan untuk cabaran sebenar Dunia. [+]

Program ini merupakan salah satu program yang paling dalam permintaan dalam industri pelancongan dan perhotelan yang berkembang pesat. Sukatan pelajaran khas dan pendekatan berorientasikan amalan kami melengkapkan anda dengan kemahiran dan teknik unik yang diperlukan untuk cabaran sebenar Dunia.

MA Hotel & Restaurant Management adalah salah satu program pendidikan yang paling berprestij di Synergy University. Graduan akan memperoleh pengetahuan moden dalam Industri Hotel, pemahaman proses globalisasi dalam perniagaan antarabangsa, teknik canggih dalam menguruskan perniagaan Hotel & restoran berserta dengan fungsi ekonomi dan pembangunan di negara dan rantau tertentu, dan kemahiran praktikal dalam bidang pemasaran, HR, perakaunan dan banyak lagi pengetahuan berorientasikan amalan dalam industri ini.... [-]