Filter
Sarjana Sastera
Bangladesh Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sastera dalam Pengajaran di Bangladesh

A induk ijazah 's adalah ijazah akademik yang dikeluarkan kepada individu yang telah menjalani kajian menunjukkan penguasaan atau pesanan tinggi gambaran keseluruhan yang dengan jurusan pengajian atau bidang amalan profesional.

Pengajaran adalah kawasan akademik di mana pelajar mempelajari teknik-teknik dan kaedah mengenai cara terbaik untuk berkongsi pengetahuan. Pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada salah satu tertentu kajian disiplin atau pembelajaran umur, atau memberi tumpuan kepada kaedah mengajar umum.

Bangladesh mempunyai kuasa yang mengatur dipanggil komisen geran Universiti Bangladesh yang menyelia 34 universiti awam dan 60 universiti swasta. Ia matlamat utama 's adalah untuk memastikan institusi pendidikan menyediakan kualiti pendidikan. Mereka juga memastikan bahawa budaya pelajar dihormati di semua institusi pengajian tinggi.

Sarjana Sastera dalam Pengajaran di Bangladesh

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Pengajaran, Bangladesh

BRAC University

... [+]

Terbaik Sarjana Sastera dalam Pengajaran di Bangladesh. TSL 501 Yayasan Linguistik: Syntax dan Semantik; Fonetik, fonologi dan Morfologi (3 kredit) [-]
Bangladesh Dhaka
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu