Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Sastera dalam Pendidikan Jasmani 2019/2020

Sarjana Sastera (MA) adalah ijazah sarjana muda yang bertujuan untuk membolehkan pelajar melanjutkan pelajaran mereka dan mewujudkan peluang yang lebih baik untuk diri mereka sendiri. Selepas mendapat ijazah sarjana muda, seorang pelajar akan memasuki program siswazah dan membelanjakan antara satu hingga tiga tahun pada pembelajaran tambahan. Apabila ijazah sarjana selesai, graduan boleh memasuki laluan kerjaya atau menghadiri lebih banyak kursus untuk mendapatkan ijazah kedoktoran.

Apakah MA dalam Pendidikan Jasmani? Program ini mengajar pelajar apa yang perlu mereka ketahui tentang mempromosikan badan dan minda yang sihat di kalangan pelajar atau pelanggan. Individu yang mengikuti program biasanya mengambil kursus yang mengajar anatomi dan fisiologi manusia serta biologi dan biomekanik yang digunakan. Pelajar juga boleh belajar tentang etika dalam pendidikan jasmani, jenis pemain dan strategi kejurulatihan terbaik untuk setiap sukan kumpulan, dan kaedah penilaian. Diet dan pemakanan, latihan sains dan pendidikan seks juga biasa.

Bekerja ke tahap ijazah dalam pendidikan jasmani memberikan pelajar banyak kemahiran kualitatif dan kuantitatif. Di samping memahami kesihatan dan pemakanan dan bagaimana tubuh menggunakan kedua-duanya, pelajar mungkin mendapat kemahiran kepimpinan dan komunikasi.

Setiap institusi pembelajaran yang menawarkan program pendidikan fizikal menentukan harganya sendiri, dan setiap negara mempunyai undang-undang sendiri mengenai kos pendidikan. Pelajar juga boleh mempertimbangkan berapa lama setiap program dan sama ada mereka boleh memohon bantuan kewangan.

Seseorang yang memperoleh ijazah sarjana dalam pendidikan jasmani boleh menjadi guru pendidikan jasmani. Dalam banyak kes, seorang guru dalam bidang ini juga akan melatih pasukan sukan di sekolah yang dia bekerja di. Individu boleh melatih pasukan di pusat rekreasi tempatan atau taman sukan. Sekolah awam dan kolej sering memerlukan pengarah atlet untuk mereka yang ingin merancang acara dan mengawasi jurulatih. Graduan yang lebih suka bekerja di persekitaran yang lebih kecil boleh membuat keputusan untuk menjadi pelatih peribadi atau terapi sukan.

Kolej dan universiti menyediakan program pendidikan jasmani di banyak negara. Pelajar yang tinggal jauh dari sekolah pilihan mereka boleh mengambil kelas dalam talian. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pendidikan Jasmani

National Institute of Education, Nanyang Technological University

NIE menawarkan pengajian ijazah tinggi secara penyelidikan yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sastera (MA) selaras dengan penekanan yang semakin meningkat penyelidik ... [+]

Sarjana Sastera secara Penyelidikan

NIE menawarkan pengajian ijazah tinggi secara penyelidikan yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sastera (MA) selaras dengan penekanan yang semakin meningkat penyelidikan dalam bidang Kemanusiaan, Pendidikan dan Pendidikan Jasmani.

&nbsp

Pemohon membaca ijazah MA oleh penyelidikan akan meneruskan bebas tetapi aktiviti penyelidikan dalam bidang yang diluluskan kajian lanjutan berdasarkan yang tesis perlu antara 40,000 hingga 50,000 patah perkataan hendaklah dikemukakan. Tesis Sarjana 's ditulis dalam bahasa Cina tidak boleh melebihi 100.000 huruf Cina. Penganugerahan ijazah penyelidikan adalah berdasarkan sepenuhnya kepada kerja-kerja yang dibentangkan dalam tesis. ... [-]

Sepenuh masa
Sambilan
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu