Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Sarjana Sastera dalam Pendidikan Agama 2019/2020

Ramai pelajar yang mengikuti ijazah sarjana memilih untuk meneruskan pengajian mereka dengan melanjutkan pengajian peringkat sarjana sebelum melancarkan karier mereka. Sarjana Sastera (MA) boleh memberikan akses kepada lebih banyak jawatan kanan dengan potensi pendapatan yang lebih tinggi di awal kerjaya mereka.

Apakah MA dalam Pendidikan Agama? Pelajar yang melengkapkan ijazah lanjutan ini biasanya memilih untuk masuk ke dalam pendidikan atau kementerian. Ijazah sering mempunyai gabungan Kristian. Kursus boleh membahas topik seperti etika, pembangunan moral, saksi agama antara budaya, komuniti missional terkemuka, teologi dan sejarah. Pelajar juga boleh menyiapkan kajian menyeluruh mengenai teks agama. Bagi mereka yang berminat dengan sekolah parochial atau pentadbiran gereja, kelas dalam perniagaan, kewangan, sumber manusia dan kepimpinan dapat mengatasi topik yang dibincangkan.

Graduan belajar kemahiran persembahan yang sangat baik yang boleh digunakan di dalam kelas atau untuk jenis kuliah lain. Pelajar sering lulus dengan kemahiran berkomunikasi tertulis yang dapat membuktikan berguna dalam menulis, menyunting dan menerbitkan kerjaya. Mereka juga mempelajari kemahiran kepimpinan hamba yang boleh digunakan dalam semua aspek kehidupan.

Tuisyen dan yuran untuk program tuan dalam pendidikan agama boleh berbeza, bergantung kepada sama ada universiti itu adalah awam atau swasta. Faktor lain yang mungkin memberi kesan kepada kos termasuk lokasi institusi dan sama ada kursus ditawarkan secara dalam talian atau secara peribadi.

Beberapa jenis jalur kerjaya boleh didapati untuk graduan. Mereka yang berminat dalam kerjaya pendidikan mungkin mendapati kedudukan seperti pendidik atau kaunselor agama, pentadbir sekolah parochial, pengarah kurikulum atau penyelia pengajaran. Graduan yang berminat dalam kementerian mungkin dapat bekerja sebagai mubaligh, pendeta atau pengkhotbah. Banyak organisasi keagamaan mengupah graduan program ini sebagai penyelidik ilmiah. Pekerjaan lain termasuk penulis kandungan, penerbit atau editor majalah untuk penerbitan yang meliputi topik teologi.

Kajian pendidikan agama boleh dilakukan secara online secara sepenuh masa atau separuh masa, atau orang di universiti yang menawarkan pengajian dalam teologi. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Pendidikan Agama

Mater Dei Institute of Education

MA dalam pengajian Chaplaincy dan Kursus Pastoral menyediakan pembangunan akademik, pastoral, rohani, peribadi dan profesional untuk mereka yang sudah bekerja atau ingin ... [+]

Berminat dengan:Sekolah RendahSekolah-Sekolah UtamaInstitut Peringkat KetigaPenjara Penjara / MudaKomuniti ParishKumpulan Belia dan DewasaSektor Masyarakat / Sukarela

MA dalam pengajian Chaplaincy dan Kursus Pastoral menyediakan pembangunan akademik, pastoral, rohani, peribadi dan profesional untuk mereka yang sudah bekerja atau ingin bekerja dalam konteks di atas yang berusaha untuk memperkaya kemahiran mereka dalam bidang Iman Development, Chaplaincy dan Koordinasi Chaplaincy .

Penjadualan Fleksibel: 1 Tahun Sepenuh Masa / 2 Tahun Paruh waktu

Kursus Chaplaincy ini ditawarkan secara sepenuh masa dan paruh waktu.

Penuh waktu: Kelas berlangsung di MDI pada 1 petang / petang dan 1 hari seminggu dan 8 hari Sabtu sepanjang tahun akademik... [-]

Ireland Dublin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of San Francisco - School of Education

Program induk dalam Kepemimpinan Pendidikan Katolik menyediakan para siswazah untuk kepemimpinan yang efektif sebagai administrator di sekolah dasar dan menengah Katolik ... [+]

The

Penghantaran Program

Untuk memenuhi keperluan profesional yang bekerja, program ini mengikuti jadual kelas hujung minggu alternatif yang mengadakan sembilan kali semester (petang Jumaat dan semua hari Sabtu).

BUTIRAN KURSUS

CURRICULUM CORE | 24 KREDIT

CEL 640 - Sejarah dan Prinsip Pendidikan Katolik (3)CEL 641 - Undang-undang Sekolah Swasta (3)CEL 642 - Pembangunan Moral (3)CEL 644 - Kepimpinan Kurikulum dan Pengajaran di Sekolah Katolik (3)CEL 650 - Pentadbiran Kepimpinan Katolik dan Pendidikan (3)CEL 651 - Perniagaan dan Kewangan untuk Sekolah Katolik (3)CEL 653 - Kepimpinan Keperibadian di Sekolah Katolik (3)CEL 690 - MA Punca Projek (3)

ELECTIVES | 6 KREDIT

... [-]
Amerika Syarikat San Francisco
Sept. 2020
English
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Protestant Theological University

Master of Theology adalah program induk intensif berbahasa Inggeris, yang diakreditasi oleh organisasi akreditasi Belanda-Flemish. Ia bermula pada bulan September setiap ... [+]

Kecemerlangan akademik dan pembelajaran antar budaya

Master of Theology adalah program induk intensif berbahasa Inggeris, yang diakreditasi oleh organisasi akreditasi Belanda-Flemish. Ia bermula pada bulan September setiap tahun akademik dan berlangsung selama satu tahun (60 ECTS). Oleh kerana tumpuan penyelidikan dan tahap akademik yang tinggi, program ini adalah unik untuk gelaran sarjana kedua yang menyediakan kementerian pengajaran dan / atau pengajian doktoral.

Program ini menawarkan pendekatan hermeneutikal dan kontekstual dalam semua sub-disiplin teologi dan pelbagai peluang untuk pertemuan antara budaya dan interaksi dengan pelajar dari seluruh dunia. Sebagai peserta program, anda akan mempelajari latar belakang budaya dan konteks teologi yang berlainan. Oleh itu, pengalaman yang benar-benar antarabangsa dan antara budaya!... [-]

Belanda Amsterdam Groningen
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu