close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Sastera dalam Neurosains 2021

Berikutan selesai Ijazah Sarjana Muda Sastera, pelajar mempunyai pilihan untuk belajar di peringkat ijazah lanjutan dan mengejar Ijazah Sarjana Sastera (MA). Fokus utama ini ijazah itu diletakkan di atas kuliah dan berasaskan penyelidikan pembelajaran untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai perkara itu. Pendapatan MA yang mengambil masa lebih kurang dua tahun dan akan menyediakan… Baca lebih lanjut

Berikutan selesai Ijazah Sarjana Muda Sastera, pelajar mempunyai pilihan untuk belajar di peringkat ijazah lanjutan dan mengejar Ijazah Sarjana Sastera (MA). Fokus utama ini ijazah itu diletakkan di atas kuliah dan berasaskan penyelidikan pembelajaran untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai perkara itu. Pendapatan MA yang mengambil masa lebih kurang dua tahun dan akan menyediakan pelajar dengan kemahiran dan kepakaran yang betul untuk berjaya maju dalam bidang masing-masing.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA dalam Neurosains? Matlamat Program ini adalah untuk memberikan pelajar pemahaman yang lebih mendalam mengenai struktur dan fungsi sistem saraf dan pembangunannya. Mereka akan menjadi pakar-pakar anatomi sel dan molekul yang lengkap otak dan saraf tunjang. Pelajar juga akan mendapat pengalaman penyelidikan makmal yang sesuai dan kemahiran untuk membentuk genggaman yang kukuh kepada aspek dan proses yang terlibat dalam neurosains.Bergantung kepada institusi itu, pemahaman yang mendalam tentang kaedah saintifik akan diajar melalui pembentukan hipotesis, ujian, dan analisis dan interpretasi data penyelidikan. Topik yang akan dibincangkan dalam program ini boleh termasuk neuropharmacology, neurosains kognitif, neurobiologi dan neuroplasticity.

Graduan yang telah memperoleh MA dalam Neurosains akan telah mendapat kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk cemerlang dalam bidang mereka. Mereka juga akan mempunyai keupayaan untuk melanjutkan kerjaya mereka atau memohon program kedoktoran.

Kos Muda ini akan berbeza-beza bergantung kepada institusi tertentu yang anda ingin menghadiri. Menghubungi pejabat kemasukan di sekolah yang anda inginkan akan membantu dalam memahami kos dan memastikan bahawa apa yang mereka tawarkan adalah sesuai untuk anda.

Dengan MA dalam Neurosains, graduan boleh mengharapkan untuk mengisi perubatan, universiti kedudukan penyelidikan, pendidikan atau kerajaan.Pelajar boleh pergi untuk menjadi pengamal jururawat, juruteknik Neuroimaging, kaunselor genetik atau jurutera neural. Orang lain mungkin ingin menjadi guru atau ahli terapi pekerjaan. Masih orang lain lebih suka bekerja dalam industri kesihatan awam atau bekerja dalam bidang epidemiologi.

Pelajar mempunyai pilihan untuk melanjutkan talian MA satu. Ini akan membolehkan mereka untuk mempunyai fleksibiliti yang diperlukan dan keupayaan untuk bekerja pada kadar mereka sendiri. Ini adalah cara terbaik untuk pelajar-pelajar untuk mendapatkan ijazah dari sekolah yang dikehendaki mereka tidak kira di mana di dunia sekolah terletak. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan di sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Vrije Universiteit Amsterdam
Amsterdam, Belanda

Kemajuan dalam ilmu saraf tidak hanya membuka pintu kepada kemampuan yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk menjelaskan, meramalkan, dan mengawal tingkah laku manusia, tet ... +

Kemajuan dalam ilmu saraf tidak hanya membuka pintu kepada kemampuan yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk menjelaskan, meramalkan, dan mengawal tingkah laku manusia, tetapi juga menimbulkan persoalan falsafah dan etika mengenai potensi risiko, faedah, dan akibat masyarakat yang lebih luas. -
MA
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
Sep 2021
Kampus