MASTERSTUDIES

Sarjana Sastera dalam Mikroekonomi 2020/2021

MA adalah Sarjana Seni. Ia adalah ijazah peringkat siswazah yang biasanya mengambil masa kira-kira dua tahun untuk diselesaikan. Kebanyakan program MA memberi tumpuan kepada kemanusiaan, tetapi tidak semua. Sesetengah boleh menawarkan ijazah sedemikian untuk bidang yang berkaitan dengan sains semula jadi dan matematik.

Apakah MA dalam Mikroekonomi? Ia biasanya merupakan program tuan terminal yang melengkapkan pelajar dengan kemahiran kuantitatif dan pengetahuan lanjutan yang diperlukan untuk analisis ekonomi dalam industri perniagaan, perbankan, kerajaan atau industri perundingan. Pelajar mungkin mendapati diri mereka dalam kursus seperti teori mikroekonomi, teori makroekonomi, statistik untuk ahli ekonomi, ekonomi dan ekonomi matematik asas. Peperiksaan menyeluruh mungkin diperlukan untuk menyelesaikan ijazah.

Ramai graduan mendapati bahawa mereka mengembangkan kemahiran dalam pengiraan, pengkomputeran dan pengurusan masa. Terdapat banyak majikan yang boleh mendapatkan kemahiran ini untuk memberi manfaat kepada pekerja. Set kemahiran tertentu juga boleh membantu pelajar dalam kehidupan sehari-hari mereka.

Banyak faktor boleh mempengaruhi kos persekolahan, termasuk lokasi, format dan panjang program. Simpan ini dalam minda semasa meneliti sekolah yang berbeza dan mencari program yang memenuhi keperluan pendidikan anda. Untuk maklumat lebih terperinci mengenai kos, hubungi pihak universiti secara langsung.

MA di Mikroekonomi mungkin bertindak sebagai batu loncatan untuk pelajar yang berminat melanjutkan pengajian mereka. Graduan yang mengikuti kerjaya setelah tamat pengajian mungkin layak untuk jawatan seperti penganalisis aktuari, statistik, penganalisis risiko kewangan, pegawai perkhidmatan diplomatik, saintis data, perunding, akauntan forensik atau juru ukur kuantiti. Dengan latihan dalam bidang mikroekonomi, pelajar mungkin mendapat pekerjaan sama ada dalam sektor awam atau swasta.

Sesetengah program MA ditawarkan dalam talian serta dalam suasana tradisional. Format ini berguna untuk pelajar yang ingin menghadiri kelas dari jauh. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

1 Hasil dalam Mikroekonomi Filter

Master dalam bidang ekonomi kuantitatif

University of Tartu
MA
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
English
Kampus

MA dalam Kuantitatif Ekonomi memberikan pelajar persediaan yang kukuh dalam teori ekonomi kontemporari dan kaedah analisis ekonometrik.

Baca lebih lanjut