Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

3 Sarjana Sastera dalam Matematik 2020

A Sarjana Sastera, atau Ijazah MA, adalah cara untuk pemegang ijazah sarjana muda untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang tertentu. Tahap pertama pengajian siswazah, MA yang biasanya diperolehi dalam tempoh lebih kurang dua tahun, walaupun panjang program MA berbeza-beza mengikut hal perkara, program itu sendiri, dan sekolah di mana ia diambil.

Hanya apa yang merupakan MA dalam mata pelajaran Matematik? Program ijazah lanjutan lanjut membangunkan kemahiran yang diperolehi melalui matematik sarjana muda atau program yang berkaitan. Tradisional program Matematik MA melatih pelajar dalam matematik dan perangkaan am, serta pelbagai jenis subtopik seperti algebra maju, statistik, teori nombor, geometri, kalkulus maju, topologi, dan kebarangkalian. Bergantung kepada bidang-bidang tertentu yang mereka minat, pelajar Matematik MA sering mengambil kursus tambahan dalam matematik tulen atau digunakan.

Graduan yang berjaya program Matematik MA adalah lebih layak untuk bekerja dalam pengajaran atau peranan industri daripada pesaing kerjaya yang kurang berpendidikan mereka, dan mereka juga didapati berupaya untuk mendapatkan gaji yang lebih tinggi.

Tidak ada kos set untuk mendapatkan ijazah Matematik maju; sebaliknya, kos program itu berbeza berdasarkan beberapa faktor, seperti panjang program dan lokasi geografi sekolah di mana ia diambil.

Graduan yang berjaya daripada program Matematik MA adalah bersedia untuk bekerja dalam persekitaran industri atau di sekolah tinggi atau kolej komuniti, dan ramai pelajar meneruskan untuk mengikuti rancangan Ph.D. dalam mata pelajaran Matematik. Beberapa program MA Matematik menawarkan komponen pengajaran khusus, di mana pelajar menerima pendidikan yang diperlukan untuk berkhidmat dalam peranan kepimpinan sekolah tinggi atau dalam tugas mengajar pendidikan tinggi.

Pelajar yang berminat untuk memperoleh Sarjana dalam Matematik perlu menggunakan pangkalan data yang luas Masterstudies 'program global dalam usaha untuk mencari satu yang paling sesuai dengan keperluan mereka. Ramai pelajar, terutama mereka yang mempunyai keluarga, pekerjaan sepenuh masa, atau rumah-rumah di kawasan luar bandar, memilih program online kerana fleksibiliti dalam penjadualan mereka menyediakan. Jika MA dalam talian dalam mata pelajaran Matematik adalah sesuatu yang anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

 


Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Matematik

The College At Brockport State University Of New York

Master of Arts dalam Matematik 30 kredit memberikan pelajar asas yang kukuh dalam bidang utama matematik, penghargaan terhadap struktur dan teori matematik lanjutan, dan ... [+]

Sarjana Sastera dalam Matematik.

Master of Arts dalam Matematik 30 kredit memberikan pelajar asas yang kukuh dalam bidang utama matematik, penghargaan terhadap struktur dan teori matematik lanjutan, dan pemahaman yang lebih mendalam tentang peranan matematik dalam aplikasi. Jabatan ini berusaha menghasilkan graduan yang mempamerkan pengetahuan, kefahaman, dan kreativiti dalam praktik matematik ketika mereka meneruskan karier mereka dalam pengajaran, perniagaan atau kerajaan kolej / sekolah menengah, atau ketika mereka melanjutkan pengajian doktor. Sila ambil perhatian bahawa maklumat dalam dokumen ini tertakluk kepada perubahan. Untuk maklumat terkini mengenai kursus kami, sila hubungi jabatan.... [-]

Amerika Syarikat Rochester
Kean University

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Matematik: Penyeliaan Matematik program menyediakan program yang diluluskan sepenuhnya untuk guru-guru matematik yang ingin menjadi penye ... [+]

Sarjana Sastera dalam Pendidikan Matematik: Penyeliaan Matematik program menyediakan program yang diluluskan sepenuhnya untuk guru-guru matematik yang ingin menjadi penyelia matematik dalam suasana sekolah menengah. Program ini menawarkan keseimbangan pedagogi matematik moden dan kandungan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Sarjana Sastera dalam Pendidikan Matematik: Penyeliaan program Matematik, melawat http://grad.kean.edu/masters-programs/supervision-mathematics-education.

[-]
Amerika Syarikat New York Kesatuan
Sept. 2020
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Yeshiva University

... [+]

.

[-]
Amerika Syarikat New York
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu