close

Penapis

Lihat Hasil

2 Sarjana Sastera dalam Matematik Gunaan 2021

Biasanya meneruskan selepas memperoleh ijazah sarjana muda, Sarjana Seni biasanya memerlukan satu atau dua tahun pengajian tambahan. Mereka yang menginginkan kerjaya dalam sektor swasta atau pekerjaan mengajar di arena awam sering membuat keputusan untuk mengejar MA. Apakah MA dalam Matematik Gunaan? Program-program ini biasanya tertumpu kepada kemahiran mengajar yang diperlukan untuk menyelesai… Baca lebih lanjut

Biasanya meneruskan selepas memperoleh ijazah sarjana muda, Sarjana Seni biasanya memerlukan satu atau dua tahun pengajian tambahan. Mereka yang menginginkan kerjaya dalam sektor swasta atau pekerjaan mengajar di arena awam sering membuat keputusan untuk mengejar MA.

Apakah MA dalam Matematik Gunaan? Program-program ini biasanya tertumpu kepada kemahiran mengajar yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah matematik praktikal. Mereka yang mengejar gelar belajar menggabungkan sains matematik dengan pengetahuan khusus untuk menjawab soalan menggunakan model matematik. Oleh itu, kebanyakan program memerlukan pelajar untuk membangunkan kemahiran analisis untuk digunakan dalam senario dunia sebenar. Program juga cenderung untuk mendalam, mengajar pelajar bagaimana untuk menukar pengetahuan teori ke dalam aplikasi praktikal. Oleh kerana matematik yang digunakan adalah penting dalam pelbagai bidang profesional, sesetengah program mungkin membenarkan pelajar membuat reka bentuk kurikulum mereka sendiri berdasarkan minat mereka. Pelajar juga biasanya mempelajari kemahiran pengkomputeran saintifik apabila mereka mengikuti ijazah matematik yang diterapkan.

Mereka yang lulus dengan MA dalam Matematik Gunaan cenderung untuk berfikir secara kritikal, secara umumnya membuat mereka berjaya dalam semua aspek kehidupan mereka. Oleh kerana tugas keusahawanan memerlukan kemahiran menyelesaikan masalah, graduan biasanya lebih mampu menguruskan wang, membuat perkiraan hidup, dan meletakkan ide perniagaan menjadi tindakan.

Perbelanjaan mendapatkan ijazah matematik yang diterapkan berbeza-beza bergantung kepada kolej, dan panjang program juga memberi kesan kepada kos. Untuk membiayai dengan berkesan, pelajar harus meneliti kos berkaitan dengan sekolah yang dipilih.

Kerjaya profesional dalam matematik yang diterapkan sering diubah. Graduan MA dalam program Matematik Gunaan biasanya mengejar kerjaya dalam sains, teknologi, atau akademik. Memandangkan kejayaan dalam matematik yang digunakan memerlukan penerapan pangkalan pengetahuan khusus, gaji cenderung bersaing. Pakar matematik yang digunakan biasanya boleh mengharapkan untuk bekerja di kedua-dua projek jangka pendek dan panjang. Mereka juga cenderung menjadi pengurus tenaga kerja dari masa ke masa.

Memperolehi MA dalam Matematik Gunaan boleh membawa kepada kerjaya yang bermakna dan menguntungkan. Memandangkan banyak kolej menawarkan pengajian siswazah dalam bidang matematik, pelajar sering mempunyai pelbagai pilihan untuk mengikuti pengajian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
University of North Alabama
Florence, Amerika Syarikat

Ijazah Sarjana Sastera dalam Pendidikan diberikan dalam bidang utama berikut: kaunseling sekolah, kepimpinan instruksional, pendidikan awal kanak-kanak PK-3, pendidikan dasar ... +

Ijazah Sarjana Sastera dalam Pendidikan diberikan dalam bidang utama berikut: kaunseling sekolah, kepimpinan instruksional, pendidikan awal kanak-kanak PK-3, pendidikan dasar K-6, pendidikan P-12, pendidikan menengah, dan pendidikan khas: guru kolaboratif K- 6 dan / atau 6-12. Program berkisar antara 33-51 jam semester. -
MA
English
Sep 2021
 
Providence College School of Professional Studies
Providence, Amerika Syarikat

Program Sarjana dalam Pengajaran Matematik di Providence College adalah program yang kaya dengan pelbagai kandungan matematik dan direka untuk pendidik matematik.

Program Sarjana dalam Pengajaran Matematik di Providence College adalah program yang kaya dengan pelbagai kandungan matematik dan direka untuk pendidik matematik. -
MA
Sep 2021
Kampus