MASTERSTUDIES

Sarjana Sastera dalam Makroekonomi 2020/2021

Sarjana Sastera, yang dikenali sebagai MA, adalah ijazah pertama yang ditawarkan dan mengikuti pengajian ijazah sarjana muda dan memperoleh ijazah sarjana muda. Ini adalah peluang untuk menyelidiki kajian lanjut tentang topik minat. Ramai memilih tahap ini sama ada memulakan kerjaya baru dalam bidang profesional atau sebagai persediaan untuk kajian doktoral.

Apakah MA dalam Makroekonomi? Ijazah siswazah ini membantu pelajar memperoleh pengetahuan mengenai analisis ekonomi kewangan. Mereka belajar tentang bagaimana pelbagai sumber risiko dan ketidakpastian agregat mempengaruhi ekonomi, dan bagaimana menggunakan alat, model, dan data untuk lebih memahami isu industri yang biasa. Kursus mungkin termasuk kajian model ekonomi, kaedah kuantitatif, makroekonomi, mikroekonomi dan statistik. Topik lain boleh dibincangkan, seperti peraturan pasaran kewangan, kaedah pengiraan, dasar fiskal dan dasar monetari.

Ijazah ini membantu para sarjana memperoleh keupayaan untuk menggunakan teknik statistik dan pemodelan untuk menyediakan analisis prestasi kewangan dan ekonomi yang mungkin. Mereka juga menggilap keupayaan mereka untuk membuat laporan peringkat peringkat eksekutif dan teknikal, serta mengasah kemahiran berbahasa mereka.

Kos program untuk MA di Macroeconomics akan berbeza, berdasarkan institusi yang anda pilih untuk hadir, lokasinya, dan panjang kursus, yang berkisar antara satu hingga dua tahun. Hubungi sekolah khusus untuk maklumat lanjut mengenai yuran dan perbelanjaan.

Graduan dengan MA dalam Macroekonomi berkemungkinan menjadi penganalisis atau juruaudit dalam entiti kewangan, agensi awam, perundingan, dan organisasi multinasional. Mereka boleh memulakan kerjaya mereka sebagai pelatih atau pembantu penyelidik. Dengan pengalaman bertahun-tahun, graduan boleh menjadi ahli ekonomi, perunding, atau pakar dasar. Di universiti, mereka boleh menjadi pembantu pengajar dan mengikuti pengajian doktor mereka atau mencari pekerjaan sebagai pensyarah.

MA dalam program Macroeconomics boleh didapati di beberapa universiti di seluruh dunia. Kursus dalam talian juga merupakan pilihan yang tersedia untuk pelajar yang memilih pembelajaran jarak jauh. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

1 Hasil dalam Makroekonomi Filter

Master dalam bidang ekonomi kuantitatif

University of Tartu
MA
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
English
Kampus

MA dalam Kuantitatif Ekonomi memberikan pelajar persediaan yang kukuh dalam teori ekonomi kontemporari dan kaedah analisis ekonometrik.

Baca lebih lanjut