Sarjana Sastera di Luxembourg

Terbaik Sarjana Sastera di Luxembourg 2018/2019

Sarjana

MA adalah ijazah sarjana dianugerahkan kepada pelajar yang telah menamatkan program pengajian kemanusiaan atau seni halus mata pelajaran seperti sejarah, komunikasi, falsafah, teologi atau Bahasa Inggeris. Sarjana Muda Sastera biasanya memerlukan kerja kursus, penyelidikan dan peperiksaan bertulis.

Nama rasmi negara ialah Grand Duchy of Luxembourg. Ia didapati di Eropah Barat dengan Jerman sebagai bahasa rasmi. Negara ini mempunyai hanya satu universiti: Universiti Luxembourg.

Sarjana Sastera di Luxembourg

Baca lebih lanjut

Master dalam seni bina

University of Luxembourg, Faculty of Language And Literature, Humanities, Arts And Education (FLSHASE)
Campus Sepenuh masa September 2019 Luxembourg Esch-sur-Alzette

The Master dalam Architecture ialah dua tahun program diajar dalam bahasa Inggeris yang menggabungkan kedua-dua kurikulum tradisional pendidikan seni bina dan program yang berprofil dirangka berdasarkan tiga tema utama: seni bina, pembandaran Eropah dan globalisasi. [+]

Yang master dalam seni bina ialah program dua tahun diajar dalam bahasa Inggeris yang menggabungkan kedua-dua kurikulum tradisional pendidikan seni bina dan program yang berprofil dirangka berdasarkan tiga tema utama: seni bina, pembandaran Eropah dan globalisasi.

The Master Seni Bina mendidik arkitek masa depan dengan kemahiran tambahan yang khusus dalam penyelidikan dan pengetahuan dalam bidang reka bentuk bandar urbanisme khusus kepada Eropah dan globalisasi.

The Master Seni Bina memberi tumpuan kepada:

reka bentuk seni bina dan bandar pada skala yang berbeza dalam konteks Eropah, dengan penekanan kepada aspek strategik reka bentuk penyelidikan seni bina dan bandar dengan cara seni bina (pelan, keratan, ketinggian, gambar rajah, perspektif), dengan tumpuan khusus kepada pembandaran Eropah penyelidikan mengenai kesan globalisasi terhadap bandar-bandar dan wilayah, dan juga pada analisis perbandingan tipologi dalam seni bina dan pembandaran di seluruh dunia ... [-]