Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Sastera dalam Pengajian Kosmetologi 2019/2020

Selalunya, mereka yang menerima ijazah daripada program ijazah sarjana muda mahu mengembangkan peluang kerjaya dan potensi gaji, dan mereka berbuat demikian dengan mengikuti Sarjana Sastera, atau MA. program yang paling MA boleh selesai dalam masa dua atau tiga tahun.

Hanya apa yang MA dalam Kosmetologi? program ini bertujuan untuk menyediakan peserta untuk kerjaya yang berjaya membantu orang meningkatkan penampilan mereka. Kebanyakan program menekankan penjagaan rambut, penjagaan kuku, estetika peribadi dan aplikasi kosmetik, dan ada juga menekankan aspek tertentu industri kosmetologi yang, elektrolisis itu, waxing, pewarna rambut atau solek untuk TV atau filem. Beberapa program juga menekankan anatomi manusia, kimia dan fisiologi, manakala yang lain lebih menumpukan semata-mata pada rambut, solekan dan kesenian kuku. Gambaran keseluruhan alat kecantikan popular dan produk kesihatan juga biasa dalam program ini.

Banyak cosmetologists dikehendaki untuk menjalani latihan pendidikan berterusan untuk mengekalkan pelesenan dalam bidang kosmetologi. Selain itu, gaji seseorang cenderung meningkat seiring tahap seseorang pendidikan, tanpa mengira industri.

Tiada kos set yang berkaitan dengan pendapatan MA dalam Cosmetology. Semak dengan Pejabat kemasukan setiap sekolah menarik untuk maklumat pendaftaran yang tepat pada masanya dan tepat.

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya dalam bidang kosmetologi itu. Ramai graduan pergi untuk bekerja sebagai pendandan rambut, juruteknik kuku atau artis solek. Ada yang mengambil pendekatan keusahawanan dan memilih untuk membuka salun sendiri, manakala yang lain mencari pekerjaan di hotel, spa atau pusat peranginan. Sesetengah graduan memilih untuk bekerja di sektor swasta dan menawarkan kuku, cermin solek atau penjagaan rambut perkhidmatan di tapak, manakala yang lain memilih untuk mengajar kosmetologi selepas mendapatkan ijazah sarjana.

Pangkalan data kami adalah tempat yang hebat untuk mula belajar lebih lanjut mengenai kursus-kursus kosmetologi talian yang ditawarkan oleh sekolah-sekolah di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pengajian Kosmetologi

University of Tartu

Program ini menggabungkan pengurusan dan reka bentuk produk spa, rawatan perubatan dan riadah dan kesejahteraan. ... [+]

Kesihatan dan Perkhidmatan Spa Design and Management ialah 2 tahun program Sarjana unik yang bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang diperlukan teori, kemahiran profesional dan alat-alat praktikal yang diperlukan untuk bekerja di pusat kesihatan, spa atau organisasi lain yang berkaitan di peringkat pengurusan. Program ini menggabungkan pengurusan dan reka bentuk produk spa, rawatan perubatan dan percutian, kesejahteraan, kecergasan, dan perkhidmatan yang berkaitan dengan kesihatan. Ia adalah satu-satunya program Master sama di seluruh Eropah.

Apakah jenis kemahiran dan kecekapan akan pelajar memperoleh? Hospitaliti dan pengurusan kualiti; Keusahawanan kreatif dan inovatif; Pembangunan mampan; Strategik, kewangan dan pengurusan operasi; Reka bentuk perkhidmatan dan pembangunan; Pengurusan dan pemasaran untuk kesihatan dan spa; Memahami asas-asas rawatan spa; Falsafah Kesejahteraan; Pengurusan projek dan penyelidikan. ... [-]
Estonia Tartu
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu