close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Sastera dalam Kimia Gunaan 2021

Pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran mereka selepas menerima ijazah sarjana muda mungkin mahu memohon untuk program ijazah sarjana. Setelah selesai, pelajar bukan sahaja mempunyai ijazah tinggi, tetapi mereka sering menikmati lebih banyak peluang kerjaya daripada mereka akan dengan hanya ijazah sarjana muda. Apakah yang dimaksudkan dengan MA Gunaan Kimia? Satu program siswazah dalam bidang k… Baca lebih lanjut

Pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran mereka selepas menerima ijazah sarjana muda mungkin mahu memohon untuk program ijazah sarjana. Setelah selesai, pelajar bukan sahaja mempunyai ijazah tinggi, tetapi mereka sering menikmati lebih banyak peluang kerjaya daripada mereka akan dengan hanya ijazah sarjana muda.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA Gunaan Kimia? Satu program siswazah dalam bidang kimia gunaan memberi tumpuan kepada sains sebenar kimia dan bagaimana ia dilaksanakan dalam masyarakat hari ini. Ulama telah mendaftar dalam pelbagai kursus, termasuk analisis, fizikal, kimia organik dan bukan organik, serta farmaseutikal, penyelidikan perubatan, bioteknologi dan pemulihan alam sekitar. Program ini akan membantu para peserta membina dan mengukuhkan kecekapan saintifik untuk menyediakan mereka untuk kerja-kerja bebas dalam penyelidikan kimia, pembangunan dan pengeluaran.Di samping itu, ijazah sarjana boleh membawa kepada kedudukan membayar lebih tinggi dalam syarikat dan bertindak sebagai batu loncatan bagi mereka yang ingin untuk pergi untuk mendapatkan ijazah yang lebih tinggi.

Kemahiran yang dipelajari dalam MA dalam program Applied Chemistry sering boleh menjangkau kepada banyak bidang kehidupan seseorang. Disiplin khusus mengajar teknologi semasa, trend dan teknik penyelesaian masalah. Pelajar akan tahu bagaimana untuk penyelidikan data dan menggunakannya dengan cara yang praktikal untuk mencari jawapan kepada soalan-soalan saintifik.

Kos memperoleh ijazah dalam bidang kimia digunakan boleh berbeza bergantung kepada apa yang universiti pelajar menghadiri dan rantau geografi sekolah. Sesetengah sekolah menawarkan program bantuan kewangan untuk membantu membuat memperoleh ijazah lebih mudah untuk pelajar.

Pelajar yang berjaya menamatkan pengajian MA dalam Kimia Gunaan boleh bekerja dalam beberapa industri, dari membangunkan bahan-bahan baru dan biotransformation untuk penyelidikan ubat-ubatan baru dan mewujudkan molekul komputer yang direka.Beberapa peluang kerjaya yang mungkin timbul kepada pemegang ijazah sarjana termasuk ahli kimia analisis, penulis sains, toksikologi dan pendidik. ahli kimia gunaan boleh bekerja dalam tenaga boleh diperbaharui, perlindungan alam sekitar, bioteknologi dan penyelidikan perubatan.

Beberapa universiti menawarkan program dalam talian untuk memenuhi keperluan pelajar bekerja serta orang-orang yang mempunyai keluarga. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan kami dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
University of North Alabama
Florence, Amerika Syarikat

Ijazah Sarjana Sastera dalam Pendidikan diberikan dalam bidang utama berikut: kaunseling sekolah, kepimpinan instruksional, pendidikan awal kanak-kanak PK-3, pendidikan dasar ... +

Ijazah Sarjana Sastera dalam Pendidikan diberikan dalam bidang utama berikut: kaunseling sekolah, kepimpinan instruksional, pendidikan awal kanak-kanak PK-3, pendidikan dasar K-6, pendidikan P-12, pendidikan menengah, dan pendidikan khas: guru kolaboratif K- 6 dan / atau 6-12. Program berkisar antara 33-51 jam semester. -
MA
English
Sep 2021