Sarjana Sastera dalam Kewartawanan di UK

Cari anda Sarjana Sastera dalam Kewartawanan di UK

Kewartawanan

Program dengan tajuk "Sarjana Sastera " tradisional terdiri daripada mata pelajaran seni liberal seperti falsafah, sejarah, atau sastera. Sarjana Sastera adalah program pengajian siswazah yang boleh diambil selepas ijazah yang diperolehi dalam program ijazah sarjana muda (Sarjana Muda). Sarjana Sastera program mempunyai gelaran "MA ", "Sarjana Sastera " atau "MA ".

Bidang kewartawanan memerlukan profesional bersedia untuk mencari maklumat dan menyampaikan kepada orang ramai melalui artikel akhbar atau radio dan penyiaran televisyen. Kewartawanan adalah satu bidang yang memerlukan individu yang akan dianjurkan, bekerja keras, dan terperinci berorientasikan.

UK, United Kingdom adalah berusia lebih daripada 300 tahun dan terdiri daripada empat negara konstituen: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. UK telah menjadi pusat pengajian untuk 1,000 tahun yang lalu dan mempunyai banyak universiti purba dan dibezakan. Pelajar luar negara membentuk sebahagian besar daripada badan pelajar di universiti di England.

Sarjana Sastera dalam Kewartawanan di UK

Baca lebih lanjut

Full-time MA in Digital Management

Hyper Island
Campus Sepenuh masa 24  January 2019 United Kingdom Manchester London UK Online + 2 lagi

[+]

Ia membentangkan satu peluang yang unik untuk belajar daripada pemikir industri terkemuka dan mengaplikasikan peraturan suasana pembelajaran yang mencerminkan cabaran dunia sebenar.

[-]

MA Dalam Screenwriting

The London Film School
Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom London

[+]

PTB bertujuan untuk menggalakkan penulisan sebagai amalan yang berterusan, untuk merangsang pendekatan reflektif dan kritikal dan untuk memberikan latar belakang sejarah yang khusus kepada naratif filem, genre, dan seni mengarang sandiwara.

Pemeriksaan biasa filem klasik dan kontemporari dalam teater filem kita sendiri dan lawatan oleh pembikin filem kontemporari melengkapkan kerja amali teras membangunkan layar ciri.

Kami sedang mencari penulis yang teruja untuk menulis skrin, yang mempunyai latar belakang secara bertulis bagi medium lain, pengarah yang sedang mencari untuk menulis skrip ciri mereka sendiri dan penulis yang ingin mewujudkan hubungan mentor jangka panjang dengan profesional pembangunan.... [-]


MA Berkomunikasi Dasar Ekonomi

New College of the Humanities
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  August 2018 United Kingdom London + 1 lagi

Pernahkah anda membaca Freakonomics (Levitt [+]

Campuran dasar ekonomi yang menarik dan komunikasi pengetahuan ekonomi, MA ini akan melatih anda untuk memahami bagaimana pengetahuan ekonomi digunakan di dunia moden.

Graduan akan mahir dalam bertindak antara ahli ekonomi dan orang ramai.

The

Siapa yang patut memohon

Program ini mungkin tepat untuk anda jika anda berminat untuk membangunkan kerjaya sebagai pembuat dasar, wartawan, bekerja di organisasi NGO atau antarabangsa.

Struktur

Dasar Ekonomi Berkomunikasi MA terdiri daripada sepuluh kursus teras yang dipelajari secara sepenuh masa dalam satu tahun akademik, atau separuh masa selama dua tahun akademik.

Kursus ini terdiri daripada: Prinsip Mikroekonomi, Awam... [-]


MA Dalam Hubungan Antarabangsa Dan Komunikasi Global

Manchester Metropolitan University
Online Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2018 United Kingdom Manchester + 2 lagi

Kami tinggal di dunia tepu komunikasi di mana liputan berita 24 jam, akses ke internet dan penggunaan media sosial telah menjadi norma bagi berjuta-juta orang. Acara global dilaporkan dengan serta-merta oleh media berita, dianalisis dan ditafsirkan oleh mereka dan berjuta-juta rakyat biasa. [+]

Gambaran keseluruhan

Kami tinggal di dunia tepu komunikasi di mana liputan berita 24 jam, akses ke internet dan penggunaan media sosial telah menjadi norma bagi berjuta-juta orang. Acara global dilaporkan dengan serta-merta oleh media berita, dianalisis dan ditafsirkan oleh mereka dan berjuta-juta rakyat biasa. Perkembangan ini mencabar amalan rahsia tradisional diplomasi antarabangsa dan keupayaan kerajaan untuk mengawal maklumat sementara juga mencipta alat baru yang kuat untuk propaganda; mereka meningkatkan kepentingan budaya atau 'lembut' kuasa dalam hubungan antarabangsa, dan mereka juga telah mengubah sifat peperangan.

Kursus ini dijalankan oleh Jabatan Sejarah, Politik dan Falsafah bersempena dengan Jabatan Penerangan dan Komunikasi.... [-]


Ma Dalam Komunikasi Pemasaran

University of Westminster, Westminster Business School
Campus Sepenuh masa Sambilan September 2018 United Kingdom London + 1 lagi

komunikasi pemasaran meliputi pemilihan dan penggunaan alat-alat komunikasi utama yang ada kepada organisasi dalam usaha mencapai matlamat pemasaran. Kerja ini sering dijalankan oleh agensi-agensi pakar, dan melibatkan kedua-dua pemikiran strategik dan pembangunan penyelesaian kreatif. Ia memerlukan gabungan pengetahuan berasaskan penyelidikan dengan amalan peringkat tinggi, sering sangat kreatif, kemahiran. [+]

komunikasi pemasaran meliputi pemilihan dan penggunaan alat-alat komunikasi utama yang ada kepada organisasi dalam usaha mencapai matlamat pemasaran. Kerja ini sering dijalankan oleh agensi-agensi pakar, dan melibatkan kedua-dua pemikiran strategik dan pembangunan penyelesaian kreatif. Ia memerlukan gabungan pengetahuan berasaskan penyelidikan dengan amalan peringkat tinggi, sering sangat kreatif, kemahiran. Sebagai sebahagian daripada kursus ini, anda akan mempunyai peluang untuk mengambil peperiksaan bagi Diploma Profesional dalam Pemasaran Digital dan apabila berjaya menyiapkan peperiksaan menjadi ahli profesional Institut Pemasaran Digital.

Kandungan Kursus

Kursus ini merangkumi teknik-teknik komunikasi pemasaran utama. Ia menyediakan anda dengan asas yang mencukupi dalam pemasaran yang membolehkan anda untuk bekerja dengan mudah dengan orang yang terlibat sepanjang proses pengurusan pemasaran. Matlamat utama kursus ini adalah untuk meningkatkan prospek kemajuan kerjaya individu melalui pengetahuan tentang bagaimana untuk memohon pembelajaran akademik dengan terbaik amalan komunikasi pemasaran. Antara yang menarik bagi ramai pelajar adalah lawatan sambil belajar dan lawatan ke syarikat yang dianjurkan sepanjang kursus yang memberi peluang untuk rangkaian dan melanjutkan pembelajaran dalam persekitaran yang baru.... [-]


Ma Dalam Pengeluaran Filem

University of Gloucestershire
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2018 United Kingdom Cheltenham + 1 lagi

Pemahaman praktikal dan teoretis mengenai pembuatan filem akan diteruskan oleh pensyarah yang bekerja sebagai pembuat filem profesional. Pelajar akan mempunyai akses ke peralatan standard industri, sebuah studio filem di kampus yang profesional, suite edit peribadi dengan perisian pasca produksi semula profesional dan sesi dengan profesional industri luaran. [+]

Pemahaman praktikal dan teoretis mengenai pembuatan filem akan diteruskan oleh pensyarah yang bekerja sebagai pembuat filem profesional. Pelajar akan mempunyai akses ke peralatan standard industri, sebuah studio filem di kampus yang profesional, suite edit peribadi dengan perisian pasca produksi semula profesional dan sesi dengan profesional industri luaran. Anda akan digalakkan untuk meneroka secara kreatif seni pembuatan filem dalam konteks persekitaran industri yang sangat berstruktur, profesional dan harus lulus dengan output yang jelas yang boleh digunakan untuk memajukan kerjaya mereka dalam pengeluaran filem.

[-]

MA Dalam Komunikasi, Amalan Media Dan PR

Swansea University
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 3  September 2018 United Kingdom Swansea + 1 lagi

MA dalam Komunikasi, Amalan Media dan Perhubungan Awam (PR) direka untuk pelajar yang ingin menumpukan tenaga mereka ke atas dunia sosial media dinamik, membangunkan amalan kreatif dan kemahiran menulis profesional mereka atau ingin bekerja dalam persekitaran keusahawanan. [+]

MA dalam Komunikasi, Amalan Media dan Perhubungan Awam (PR) direka untuk pelajar yang ingin menumpukan tenaga mereka ke atas dunia sosial media dinamik, membangunkan amalan kreatif dan kemahiran menulis profesional mereka atau ingin bekerja dalam persekitaran keusahawanan.

Ciri-ciri utama

MA menawarkan amalan berdasarkan silabus dalam kemahiran media profesional dan kontemporari, yang diajarkan oleh para profesional industri dengan latar belakang akademik. Program ini termasuk modul dalam Penulisan / Kewartawanan Profesional, Komunikasi Visual dan Reka Bentuk Media, Membuat Video dan Dokumentari dan PR, Penjenamaan, dan Promosi. Modul lain dalam komunikasi, teori, filem, dan sejarah juga boleh didapati.... [-]


MA Filmmaking

University for the Creative Arts
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2018 United Kingdom Farnham + 1 lagi

Kursus ini menawarkan anda peluang untuk membangunkan kemahiran kreatif dan teknikal anda sebagai pembuat filem bebas yang bekerja dalam filem fiksyen. Anda akan mempunyai peluang untuk menulis dan mengarahkan Filem Pendek anda sendiri atau mengikuti laluan pakar sebagai Ketua Jabatan dalam pengeluaran filem. [+]

MA Filmmaking

Kursus ini menawarkan anda peluang untuk membangunkan kemahiran kreatif dan teknikal anda sebagai pembuat filem bebas yang bekerja dalam filem fiksyen. Anda akan mempunyai peluang untuk menulis dan mengarahkan Filem Pendek anda sendiri atau mengikuti laluan pakar sebagai Ketua Jabatan dalam pengeluaran filem.

Anda akan membangunkan kemahiran peringkat tinggi dalam persekitaran pembelajaran yang memupuk kecemerlangan teknikal dalam penciptaan bunyi dan imej sinematik. Anda akan membangun kreativiti peribadi dan keupayaan untuk bekerjasama dengan berkesan dalam satu pasukan dalam mengejar penglihatan sinematik yang dikongsi.

Tempoh pengajian: Satu tahun sepenuh masa... [-]


MA Media

Regent’s University London
Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom London

Asas-asas menjembatani dalam media yang mantap dengan teori-teori dan kemahiran digital yang akan datang, MA baru yang menarik akan menyediakan graduan untuk media global abad ke-21. [+]

Media

Asas-asas menjembatani dalam media yang mantap dengan teori-teori dan kemahiran digital yang akan datang, MA baru yang menarik akan menyediakan graduan untuk media global abad ke-21.

Maklumat pentingNama: MediaKelayakan: MATahap: PascasiswazahKod UCAS: N / AMod pengajian: sepenuh masaTempoh: 12 bulanYuran pengajian: £ 18,000 *Biasiswa: Ya *Tarikh mula seterusnya: September 2018Kajian di luar negara: TidakPengesahan: Universiti Regent's London

* Untuk maklumat lanjut sila rujuk bahagian yuran dan sokongan kewangan di bawah.

Gambaran keseluruhan

MA Regent dalam Media

Pelajar dalam program ini akan mendapat asas konseptual yang luas untuk memahami perkembangan dan pertumbuhan media dan komunikasi sebagai bidang akademik, sebagai landskap budaya, dan sebagai industri rangkaian yang rumit. Anda akan mendapat kesedaran kritikal terhadap masalah semasa dan kaedah baru serta teknik analitik yang diperlukan untuk menangani khalayak, data, komunikasi digital dan media sosial.... [-]


Ma Gender, Media Dan Kebudayaan

Goldsmiths, University of London
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2018 United Kingdom London + 1 lagi

MA ini memperkenalkan anda kepada debat baru-baru ini gender dalam disiplin sosiologi dan media dan komunikasi kajian, dan kepada domain disiplin teori sosial dan budaya feminis. [+]

MA ini memperkenalkan anda kepada debat baru-baru ini gender dalam disiplin sosiologi dan media dan komunikasi kajian, dan kepada domain disiplin teori sosial dan budaya feminis.

Lukisan pada kepakaran yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan perintis kakitangan di Jabatan Sosiologi dan Jabatan Media dan Komunikasi, program ini menawarkan anda peluang untuk membangunkan kemahiran canggih kritikal berhubung dengan pendekatan kebudayaan untuk pembentukan jantina dan teori gender.

Dan juga ini titik teori dan analisis orientasi, MA dalam Jantina, Media dan Kebudayaan bertujuan untuk membantu anda memahami kepentingan epistemologi dan metodologi bagi penilaian penyelidikan empirikal pembentukan jantina.... [-]


Ma Dalam Pengurusan Media

University of Westminster - Westminster School of Media, Arts and Design
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  United Kingdom London

profesional media dan firma media bersatu dalam keperluan mereka untuk memperoleh kemahiran komersial, strategik dan pengurusan untuk berkembang ke dalam industri menjalani perubahan asas berterusan. Kursus ini direka untuk menangani keperluan ini, membangunkan pemimpin keusahawanan bersedia untuk berhadapan dengan cabaran yang kompleks dan novel disampaikan oleh teknologi baru, tingkah laku pengguna, dan model perniagaan yang sentiasa berubah. [+]

profesional media dan firma media bersatu dalam keperluan mereka untuk memperoleh kemahiran komersial, strategik dan pengurusan untuk berkembang ke dalam industri menjalani perubahan asas berterusan. Kursus ini direka untuk menangani keperluan ini, membangunkan pemimpin keusahawanan bersedia untuk berhadapan dengan cabaran yang kompleks dan novel disampaikan oleh teknologi baru, tingkah laku pengguna, dan model perniagaan yang sentiasa berubah.

Kursus ini akan membolehkan anda untuk mengenal pasti dan menganalisis masalah dan peluang-peluang strategik dan operasi, memahami, mengukur dan mengakses pasaran media tempatan dan antarabangsa, dan menggunakan pandangan jauh dan perancangan teknik untuk memahami dan memberi respons kepada perubahan. Dan juga dapat menguruskan projek media kompleks, anda juga akan mempunyai kemahiran untuk melibatkan diri dalam suasana hala tuju strategik, menggunakan kemahiran perniagaan-perancangan, dan cemerlang dalam kepimpinan dan pelaksanaan.... [-]


MA Dokumentari Dokumentari

Nottingham Trent University: School of Arts and Humanities
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2018 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Kursus ini akan menyediakan anda untuk menyelidik dan menghasilkan kewartawanan jangka panjang untuk talian, radio dan televisyen. Ini termasuk semua langkah proses dari penyelidikan dan pengeluaran merentas pelbagai platform, untuk membuat padang, proses pentauliahan, kos dan belanjawan. [+]

MA Dokumentari Dokumentari

Kursus ini akan menyediakan anda untuk menyelidik dan menghasilkan kewartawanan jangka panjang untuk talian, radio dan televisyen. Ini termasuk semua langkah proses dari penyelidikan dan pengeluaran merentas pelbagai platform, untuk membuat padang, proses pentauliahan, kos dan belanjawan.

Apa yang akan anda pelajari

Anda akan menggunakan pendekatan berbilang platform untuk pembuatan dokumentasi, membangunkan kaedah penyelidikan mendalam dan menceritakan kisah, serta kemahiran praktikal dalam penulisan, penyiaran, kewartawanan dalam talian dan visual.

Anda akan diajarkan oleh pasukan profesional media yang berpengalaman serta melawat pembuat dokumentari merentas semua platform dan dibimbing melalui proses komersil pembuatan dokumentasi.... [-]


Ma Dalam Ciri Pembikinan Filem

Bath Spa University
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  September 2018 United Kingdom Bath + 1 lagi

Kursus Filmmaking Ciri akan memberikan anda pendidikan industri tertumpu dalam perniagaan dan amalan moden, bajet rendah pengeluaran ciri filem. [+]

Pendidikan industri tertumpu dalam bajet rendah ciri membuat filem dokumentari atau fiksyen.

Satu peluang yang unik untuk membuat filem sebagai sebahagian daripada ijazah Sarjana.

Diajar oleh profesional industri aktif dengan pengalaman ciri filem.

Belajar mengenai laluan tradisional dan baru muncul untuk mengedarkan filem anda.

Kursus Filmmaking Ciri akan memberikan anda pendidikan industri tertumpu dalam perniagaan dan amalan moden, bajet rendah pengeluaran ciri filem.

pembikinan filem moden adalah kerjasama; kami telah disesuaikan kursus untuk bakal penulis, pengarah dan penerbit. Kami akan membantu anda membangunkan kemahiran anda untuk kerjaya bekerja pada ciri dokumentari panjang atau fiksyen.... [-]


MA Dalam Mengarah Dan Menghasilkan Sains Dan Sejarah Alam

National Film and Television School
Campus Sepenuh masa January 2019 United Kingdom Beaconsfield

Kursus yang unik, satu-satunya jenisnya di UK, direka untuk mempercepatkan anda ke dalam industri. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus yang unik, satu-satunya jenisnya di UK, direka untuk mempercepatkan anda ke dalam industri.

Teknologi baru dan pelbagai format yang lebih besar mencabar sempadan tradisional Sains dan Pengaturcaraan Sejarah Alam dan memacu permintaan audiens yang lebih besar. Syarikat-syarikat pengeluaran British berada di barisan hadapan inovasi terkemuka dalam format dan kandungan mewah, dengan peluang yang semakin meningkat untuk bekerja dengan penyiar Amerika Utara dan antarabangsa.

Sebab utama untuk memohon:Beasiswa eksklusif tersedia untuk kursus ini dengan RSPB dan rakan-rakan lain. *Kursus ini merangkumi sarjana dari pengamal terkemuka dalam industri, termasuk dari NHU NHU yang terkenal di duniaPelajar akan mendapat kemahiran dan kepakaran yang diperlukan untuk mengarahkan sains, sejarah semula jadi dan pengeluaran hidupan liar serta pengetahuan untuk menghasilkan keseluruhan pertunjukan.Kursus ini memberi pelajar kemampuan untuk menjana idea dan format program sains dan alam semula jadi.Mendapatkan keyakinan dan pengetahuan untuk mengarahkan idea-idea tersebut kepada pentauliahan editor.Lulusan dengan senarai kenalan industri yang cemerlang dan kemahiran yang relevan untuk membina kerjaya yang berkekalan sebagai Pengeluar / Pengarah.Pengalaman kerja di syarikat-syarikat pengeluaran utama hidupan liar di UK.... [-]

Pengeluaran Dokumentasi Hidupan Liar MA

University of Salford
Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom Manchester

Pada kursus ini, anda akan mempelajari penyelidikan, penulisan skrip dan kemahiran pengeluaran yang anda perlukan untuk menghasilkan dokumentari hidupan liar yang berkilat dan profesional. [+]

Secara ringkas:Bekerja ke arah kerjaya yang memuaskan di dalam bidang yang menarik dengan potensi perjalananBelajar dari pembuat filem yang dihormati melalui satu siri masterpieceMembangunkan kemahiran kreatif dan teknikal yang anda perlukan untuk menghasilkan dokumentari hidupan liar yang menarik dan bermaklumat - ini adalah kursus yang diiktiraf oleh SkillsetBerdasarkan MediaCityUKPeluang pekerjaan / perindustrianPelajar antarabangsa boleh memohonRingkasan Kursus

Pada kursus ini, anda akan mempelajari penyelidikan, penulisan skrip dan kemahiran pengeluaran yang anda perlukan untuk menghasilkan dokumentari hidupan liar yang berkilat dan profesional.

Serta kuliah dan seminar, anda akan menghadiri kelas induk yang diberikan oleh pengamal pakar dengan pautan ke industri televisyen. Plus anda akan mengambil perjalanan lapangan ke pelbagai habitat haiwan, di mana anda akan bekerja pada projek individu dan kumpulan.... [-]