Filter
Sarjana Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 237 Sarjana Sastera dalam Kewartawanan 2019

Sarjana Sastera seringkali dikehendaki bagi mereka yang ingin menjadi pakar dalam bidang seni liberal mereka, atau untuk pelajar yang ingin mendapatkan kedudukan yang lebih tinggi di tempat lain. Ijazah ini memerlukan penyiapan ijazah sarjana muda untuk masuk dan sering mengambil masa dua tahun untuk diselesaikan.

Apakah MA dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa? Bagi pelajar yang ingin mengambil kelas lanjutan dalam pengiklanan, undang-undang media, pentadbiran awam, etika dan penulisan, Sarjana Seni dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa mungkin akan menjadi sangat baik. Pelajar dapat menikmati peluang untuk mengambil bahagian dalam contoh kehidupan kewartawanan dan komunikasi awam dan mempelajari terminologi industri penting, penting untuk melakukan pekerjaan yang sangat baik di dalam bidang ini.

Faedah mengkaji kewartawanan dan komunikasi massa termasuk kemahiran komunikasi strategik yang cemerlang, kecekapan kebudayaan dan industri, serta peningkatan kemahiran menulis dan penyuntingan. Kemahiran yang diperolehi dalam program ijazah ini diterjemahkan dengan baik kepada program di luar kewartawanan juga.

Jumlah tuisyen untuk MA dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa sangat berbeza bergantung kepada universiti yang menawarkan ijazah dan tempat universiti itu terletak. Bercakap kepada penasihat akademik akan menjadi pilihan terbaik untuk menjawab soalan kos.

Selepas menamatkan pengajian dengan MA ini, individu sering pergi ke kerjaya yang menarik dalam kewartawanan, yang mengkhususkan diri sebagai penyelidik, penyiar dan ahli teknologi. Mereka yang mempunyai minat dalam karier pemasaran juga berjaya dengan ijazah ini kerana fokus pada komunikasi dan pengiklanan strategik. Graduan program mungkin mendapat pekerjaan sebagai penulis, editor dan perunding media bergantung pada bidang minat mereka. Masih yang lain memilih menjadi guru jurnalisme dan komunikasi di sebuah universiti.

Sarjana Seni dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa boleh diselesaikan dalam talian atau orang di universiti di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

237 Results in Kewartawanan

Webster University

Program Pengeluaran Media Baru adalah untuk pelajar yang mahukan penguasaan kemahiran bercerita dalam persekitaran komunikasi digital berbilang platform. Ijazah ini direk ... [+]

MA Media Pengeluaran Baru

Program Pengeluaran Media Baru adalah untuk pelajar yang mahukan penguasaan kemahiran bercerita dalam persekitaran komunikasi digital berbilang platform. Ijazah ini direka untuk mengasah kemahiran pengeluaran pelajar yang sudah ada dan memperkenalkan pelajar kepada pelbagai kemahiran tambahan untuk maju dalam landskap media pelbagai platform yang menuntut kemahiran dan pengetahuan pengeluaran dalam pelbagai bentuk media.

Dalam persekitaran media dinamik semasa, permintaan adalah untuk pengamal yang dapat menghasilkan kandungan pada pelbagai platform digital menggunakan peralatan dan kaedah terkini. Ijazah ini direka untuk mengajar pelajar bagaimana untuk berjaya dalam persekitaran media yang berubah dan memberi mereka kemahiran pengeluaran yang diperlukan untuk menyampaikan cerita dengan impak.... [-]

Amerika Syarikat St. Louis
August 2019
Sepenuh masa
18 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The University of Law Postgraduate Programmes

MA kami dari program Master dalam Undang-undang baru kami direka untuk siswazah bukan undang-undang yang ingin menerokai aplikasi praktikal bidang khusus, khusus undang-u ... [+]

MA Kewartawanan Undang-undang Penyiasatan

MA kami dari program Master dalam Undang-undang baru kami direka untuk siswazah bukan undang-undang yang ingin menerokai aplikasi praktikal bidang khusus, khusus undang-undang.

Keperluan Kursus

Pelajar mesti memiliki ijazah sarjana (atau setaraf) dalam mana-mana mata pelajaran pada 2: 2 atau ke atas.

[-]
United Kingdom London UK Online
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Seton Hall University College of Communication and the Arts

Master of Arts dalam Komunikasi Strategik menggabungkan kurikulum dan sumber-sumber Kolej Komunikasi dan Seni untuk menawarkan kursus-kursus yang mencabar pelajar secara ... [+]

Gambaran keseluruhan

Master of Arts dalam Komunikasi Strategik menggabungkan kurikulum dan sumber-sumber Kolej Komunikasi dan Seni untuk menawarkan kursus-kursus yang mencabar pelajar secara akademik yang memberikan pandangan dan strategi praktikal untuk berjaya dalam dunia yang cepat berubah.

Program ini secara unik membangun kemahiran penyelidikan kritikal yang berkaitan dengan komunikasi dan kepimpinan dalam cara yang berasaskan teori dan boleh digunakan dengan segera dalam amalan. Pelajar dicabar untuk berfikir secara kreatif, menggunakan teknologi canggih, dan mengasah kepimpinan dan komunikasi mereka dalam persekitaran yang dinamik dan kecil.

Oleh Nombor

36 Program Kredit4 Persatuan Persatuan Profesional14 Artikel Jurnal Diterbitkan oleh Fakulti Penuh Masa350K Pekerjaan Baru Dijangka menjelang 2022... [-]
Amerika Syarikat South Orange
September 2019
Sepenuh masa
1 - 2 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Full Sail University

Membawa filem dari konsep untuk siap memerlukan kemahiran yang ditetapkan dalam kedua-dua seni dan teknologi. Inovasi dalam teknik, komunikasi, dan saluran pengedaran tel ... [+]

Graduan Ijazah Sarjana Film Production

Pelajar menerima pendidikan lanjutan di belakang tabir pembikinan filem, bekerja dalam kumpulan untuk menyiapkan filem sebenar, sementara memberi tumpuan kepada asas-asas seperti bercerita, estetika visual, dan peranan teknikal.

Sorotan Kursus: Concepts pembikinan filem dan Amalan Filmmaking Experimental skrip Production Teknik Bercerita Visual Mengarah Talent Perniagaan Film

Membawa filem dari konsep untuk siap memerlukan kemahiran yang ditetapkan dalam kedua-dua seni dan teknologi. Inovasi dalam teknik, komunikasi, dan saluran pengedaran telah meratakan lapangan bermain untuk pembikin filem bebas, tetapi unsur-unsur teras sesuatu filem yang menarik tetap sama.... [-]

Amerika Syarikat Winter Park
January 2020
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hyper Island

... [+]

Ia membentangkan satu peluang yang unik untuk belajar daripada pemikir industri terkemuka dan mengaplikasikan peraturan suasana pembelajaran yang mencerminkan cabaran dunia sebenar.

[-]
United Kingdom Manchester
Pendaftaran Terbuka
Sepenuh masa
24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
New College of the Humanities

Pernahkah anda membaca Freakonomics (Levitt ... [+]

Campuran dasar ekonomi yang menarik dan komunikasi pengetahuan ekonomi, MA ini akan melatih anda untuk memahami bagaimana pengetahuan ekonomi digunakan di dunia moden.

Graduan akan mahir dalam bertindak antara ahli ekonomi dan orang ramai.

The

Siapa yang patut memohon

Program ini mungkin tepat untuk anda jika anda berminat untuk membangunkan kerjaya sebagai pembuat dasar, wartawan, bekerja di organisasi NGO atau antarabangsa.

Struktur

Dasar Ekonomi Berkomunikasi MA terdiri daripada sepuluh kursus teras yang dipelajari secara sepenuh masa dalam satu tahun akademik, atau separuh masa selama dua tahun akademik.

Kursus ini terdiri daripada: Prinsip Mikroekonomi, Awam... [-]

United Kingdom London
August 2019
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Leeds Trinity University

Di Leeds Trinity, kami percaya kewartawanan merupakan salah satu kerjaya yang paling menarik, menarik, menarik dan bermanfaat di planet ini. Industri dalam talian, cetak ... [+]

Di Leeds Trinity, kami percaya kewartawanan merupakan salah satu kerjaya yang paling menarik, menarik, menarik dan bermanfaat di planet ini.

Industri dalam talian, cetak dan siaran sangat berdaya saing, tetapi hubungan kami yang sangat baik dengan majikan bermakna mereka memberitahu kami - dan membantu kami menyampaikan - betul-betul apa yang diperlukan oleh pelatih kami untuk mendapatkan pekerjaan.

Kami secara konsisten menyampaikan wartawan yang berpengalaman, secara sah dengan kemahiran berita berbilang platform, serta keupayaan akademik yang relevan untuk penyelidikan tahap tinggi.

Kursus Kewartawanan Pascasiswazah kami menggabungkan semua kemahiran berita pelbagai guna yang diperlukan untuk setiap kerjaya dalam kewartawanan.... [-]

United Kingdom Leeds
August 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
HMKW

program tuan berturut-turut dalam kewartawanan di HMKW di Berlin dan Cologne ... [+]

Fokus program induk MA Convergent Journalism adalah penumpuan dari kawasan tradisional media cetak, dalam talian dan audiovisual. Pelajar mempelajari kraf jurnalistik silang media dan disediakan secara profesional untuk pasaran media. Program ijazah ini ditujukan kepada graduan pengajian kemanusiaan siswazah yang fasih dalam bahasa dan ingin mengkhususkan diri dalam salah satu daripada tiga pengkhususan pilihan dalam sukan / kesihatan atau perniagaan / politik atau budaya / hiburan.

Program induk MA Convergent Journalism boleh dipelajari di kampus Berlin dalam bahasa Inggeris (MA Convergent Journalism) dan di HMKW di Cologne dalam bahasa Jerman pengajaran.

Terlepas dari bahasa kerja program pengajian masing-masing, tesis sarjana umumnya boleh ditulis dalam bahasa Jerman atau bahasa Inggeris di HMKW . Untuk peperiksaan peraturan ini hanya berlaku selepas persetujuan individu dan memerlukan persetujuan pensyarah modul masing-masing.... [-]

Jerman Cologne Berlin Frankfurt
Pendaftaran Terbuka
Sepenuh masa
Sambilan
4 - 6 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Brand Academy – University of Applied Sciences

Dalam kursus ini Master kami di International Brand Communication anda akan belajar tentang semua faktor-faktor kejayaan yang mendorong merentas sempadan dan merentas bud ... [+]

Pada kita kursus Sarjana dalam Komunikasi Jenama Antarabangsa anda akan belajar tentang semua faktor-faktor kejayaan yang mendorong merentas sempadan dan merentas budaya komunikasi jenama dan yang anda akan perlu menguasai untuk kerjaya dalam jenama dan industri kreatif. Kursus itu akan diajar dalam bahasa Inggeris.

Sebagai lulusan anda akan bersedia untuk memulakan kerjaya anda pada peringkat global dan dalam industri pengiklanan mana jenama menyentuh hati pengguna.

Anda mempunyai minat yang mendalam dalam kempen komunikasi jenama kreatif seperti Apple, Coca Cola, Mont Blanc, Nike dan Nivea dan ingin tahu untuk meneroka budaya baru. Mengambil langkah pertama kerjaya global anda dengan kami.... [-]

Jerman Hamburg
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

Pusat Pengajian Seni menawarkan program bahasa Inggeris master dalam seni visual, seni audiovisual dan muzik. Setiap tahun, berpuluh-puluh pelajar asing memilih program s ... [+]

master English Pusat Pengajian Seni menawarkan program bahasa Inggeris master dalam seni visual, seni audiovisual dan muzik. Setiap tahun, berpuluh-puluh pelajar asing memilih program sarjana fakulti kami untuk meneruskan pengajian mereka. Kehadiran pelajar dari latar belakang antarabangsa yang berbeza adalah pengayaan tradisi pendidikan kita dan memberikan nilai tambah kepada latihan pelajar sarjana asing dan pelajar Flemish beralih daripada program-program sarjana muda Belanda-bahasa sama.

Program-program yang disusun bagi memudahkan pertemuan antara berbahasa Belanda dan berbahasa Inggeris pelajar dalam konteks yang tidak rasmi, dalam seminar dan kursus, dan juga dalam projek-projek seni mereka mula bersama-sama. Tiada perbezaan dalam kurikulum, kecekapan, hasil pembelajaran atau organisasi antara program-program bahasa Inggeris dan rakan-rakan Belanda-bahasa mereka. Berbahasa Inggeris calon-calon yang memegang ijazah sarjana dalam muzik juga boleh pergi dalam untuk menguasai maju 'muzik kontemporari pemain solo.... [-]

Belgium Ghent
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
60 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
California State University Sonoma

Program gelar Sarjana Sastera dalam bidang Pengajian Filem (MA-FILM) di Sonoma State University adalah gelar interdisipliner yang unik yang direka untuk membangunkan peng ... [+]

Program sarjana dalam bidang Pengajian Filem (MA-FILM) di Sonoma State University adalah satu gelaran interdisipliner yang unik yang direka untuk membangunkan pengetahuan pelajar mengenai alt = "filem sebagai medium estetika dan agen perubahan sosial. menyediakan pelajar dengan alat untuk memahami alt = "filem sebagai cara komunikasi dan sebagai bentuk seni yang berbeza. Ia juga akan menunjukkan bagaimana alt = "filem dan media digital boleh digunakan sebagai alat untuk advokasi.

The MA-FILM di Sonoma State University adalah salah satu graduan yang paling berpatutan alt = "program filem yang ditawarkan di California. Sonoma State University, sebahagian daripada sistem Universiti Negeri California, terletak di utara San Francisco di Sonoma County, yang telah menjadi lokasi kegemaran untuk alt = "pembuat filem sejak era senyap. SSU menawarkan persekitaran pembelajaran yang selamat, mesra dan bertenaga di mana pelajar dapat meneruskan matlamat pendidikan dan kerjaya mereka.... [-]

Amerika Syarikat Rohnert Park
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
New England College

The New England College Master of Arts (MA) dalam Penulisan Profesional adalah program online 12-bulan yang dipercepatkan yang memberikan arahan berpusatkan pelajar secar ... [+]

The New England College Master of Arts (MA) dalam Penulisan Profesional adalah program online 12-bulan yang dipercepatkan yang memberikan arahan berpusatkan pelajar secara individu memberi tumpuan kepada media berasaskan penulisan baru dan tradisional. Program 36-kredit menggabungkan asas-asas teori, kreatif dan praktikal yang inovatif untuk menyediakan pelajar kepada cabaran dalam bidang penulisan profesional yang dinamik dan pesat berkembang. Pelajar dibimbing oleh tenaga pengajar yang berkemahiran tinggi untuk menggunakan pengetahuan dan kemahiran menulis kepada cabaran komunikasi yang canggih. Proses Capstone program ini membolehkan pelajar membuat portfolio pekerjaan berasaskan digital yang komprehensif yang mencerminkan kepentingan peribadi dan matlamat kerjaya.... [-]

Amerika Syarikat USA Online
September 2019
Sambilan
12 
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hong Kong Baptist University School of Communication

Program ini mendekati komunikasi di peringkat individu, organisasi dan masyarakat dengan fokus pada komunikasi di Hong Kong, Tanah Besar China, dan Taiwan. Perhatian juga ... [+]

Mengenai

MA dalam Program Komunikasi di Sekolah Komunikasi, Universiti Hong Kong Baptist telah dilancarkan pada tahun 1996. Sejak penubuhannya, Program ini telah disokong sebahagiannya oleh subsidi pendidikan kerajaan Hong Kong sehingga September 2004 apabila ia dibiayai sepenuhnya. Perubahan sumber pendanaan disertai dengan pembukaan Program, untuk kali pertama, ke Tanah Besar dan pelajar luar negara dan penambahan mod pembelajaran sepenuh masa. Pada bulan September 2004, seramai 92 orang pelajar dimasukkan ke Program ini, kira-kira dua pertiga pelajar Hong Kong tempatan dan satu daripadanya tanah besar. Pelajar membahagikan sama rata ke dalam mod pengajian separuh masa (hanya pelajar Hong Kong) dan mod pengajian sepenuh masa (kedua-duanya dari Hong Kong dan luar).... [-]

Hong Kong
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sheffield Hallam University

Sektor industri kreatif bersemangat, berkembang pesat dan membawa manfaat besar kepada ekonomi maju. Di UK saja, industri kreatif bernilai lebih dari £ 77 bilion setahun ... [+]

Sektor industri kreatif bersemangat, berkembang pesat dan membawa manfaat besar kepada ekonomi maju. Di UK saja, industri kreatif bernilai lebih dari £ 77 bilion setahun dan menyumbang 5% daripada ekonomi, dengan eksport melebihi £ 17 bilion setahun. Profesional pengurusan media digital yang mahir dalam permintaan untuk memenuhi pertumbuhan fenomenal ini.

Kajian anda adalah berdasarkan makmal media moden kami di Jabatan Media dan Komunikasi. Banyak kakitangan akademik kami membawa pengalaman industri dalam pengajaran mereka. Kursus ini juga merangkumi program tetap penceramah industri dan projek berasaskan pelanggan, serta asas bagi mereka yang ingin memasuki peranan pengurusan media dalam organisasi, mengiktiraf kemahiran dan pengetahuan yang ada melalui kelayakan rasmi, atau memulakan perniagaan media mereka sendiri.... [-]

United Kingdom Sheffield
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Blanquerna - Universitat Ramon Llull

Ijazah Sarjana ini adalah yang pertama seumpamanya di Eropah. Program ini memberi peluang kepada pelajar untuk mempelajari dan memahami prinsip-prinsip pengurusan komunik ... [+]

Ijazah Sarjana ini adalah yang pertama seumpamanya di Eropah. Program ini memberi peluang kepada pelajar untuk mempelajari dan memahami prinsip-prinsip pengurusan komunikasi yang wujud dalam syarikat-syarikat dan organisasi-organisasi yang beroperasi di arena antarabangsa, dengan penekanan terhadap penerapan alat-alat strategik komunikasi dan perhubungan awam dan urusan awam.

Kursus ini diajar secara eksklusif dalam bahasa Inggeris, dengan fakulti guru terkenal yang dikongsi bersama dengan AS, UK dan seluruh Eropah. Kandungan program ini merespon permintaan yang semakin meningkat bagi sektor global. Tuan mengumpulkan kecenderungan yang ditetapkan oleh agensi komunikasi dan perhubungan awam terkemuka dan perundingan di dunia, dan juga memberi respons kepada keperluan multinasional besar, yang menuntut projek komunikasi global, tetapi yang mempunyai identiti dan akar lokal.... [-]

Sepanyol Barcelona
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu