Filter
Sarjana Sastera
Estonia Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sastera dalam Kemanusiaan di Estonia

Darjah MA adalah terutamanya untuk pelajar yang ingin meningkatkan pendidikan matematik umum atau untuk mengajar.

Jika seorang pelajar yang ingin menjadi seorang pekerja, pendidik sosial atau mana-mana kerjaya yang melibatkan kemahiran seni yang hebat, Kemanusiaan dan Sains Sosial mungkin kawasan yang betul pengajian. Bidang ini membentangkan pelbagai kemudahan yang ada kelas yang mengajar peserta pelbagai kemahiran yang berharga merentasi banyak industri.

Estonia adalah antara lain terkenal dengan hutannya (mereka merupakan hampir separuh daripada wilayah) dan kerana menjadi satu-satunya negara di Eropah dengan jumlah hampir liputan rangkaian 4G. Estonia menyediakan tahap tinggi dan pendidikan diiktiraf di peringkat antarabangsa, dan banyak universiti dalam program ijazah negara tawaran dalam bahasa Inggeris.

Sarjana Sastera dalam Kemanusiaan di Estonia

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

3 Hasil dalam Kemanusiaan, Estonia

University of Tartu

... [+]

dalam institusi kerajaan, universiti dan institusi penyelidikan, syarikat-syarikat IT, muzium, rumah-rumah penerbitan organisasi pertukaran budaya di Estonia dan di luar negara. The University of Tartu tergolong (QS dan THE ranking). Ia terletak di Tartu, bandar kedua terbesar di Estonia, yang dikenali sebagai Modal Pelajar Estonia. 13 000 pelajar berdaftar di Universiti Tartu, incl. 1300 pelajar antarabangsa.

[-]
Estonia Tartu
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Tartu

MA Falsafah memberikan gambaran sistematik terhadap bidang falsafah, perkembangan teori, konsep dan kaedah penyelidikan falsafah. ... [+]

Falsafah adalah program tuan sarjana 2 tahun yang unik yang bertujuan untuk memberikan pelajar kemahiran dan pengetahuan mengenai kaedah penyelidikan falsafah kontemporari. Pelajar boleh memilih daripada empat pengkhususan: sejarah falsafah, falsafah praktikal, falsafah sains dan falsafah teori. Program ini memberi tumpuan kepada penyelidikan: semua pelajar akan bekerja rapat bersama-sama dengan seorang penyelia yang akan membantu pelajar mereka bentuk program berdasarkan minat pelajar; pelajar boleh menyertai banyak kumpulan penyelidikan antarabangsa dan persidangan dan MA tesis pelajar telah berada di tahap artikel.

Kenapa Kajian Falsafah? Program unik: memberikan gambaran umum falsafah dengan empat pengkhususan; Di peringkat antarabangsa berkaitan fakulti dan kakitangan antarabangsa, ramai yang terkenal di dunia pensyarah jemputan; Kaji berkaitan bengkel dan persidangan; Integrasi ke dalam kesusasteraan falsafah up-to-date; Peluang penyelidikan Great: pelajar boleh menyumbang kepada penyelidikan yang berterusan dan mengambil bahagian dalam persidangan. Pelbagai sastera: Jabatan Falsafah dan Pusat Etika mempunyai perpustakaan biasa yang mengumpulkan sistematik kedua-dua klasik dan up-to-date sastera; Kerjaya antarabangsa prospektif: graduan boleh meneruskan pengajian mereka atau bekerja di mana-mana bidang dari sektor awam kepada perniagaan dan kewartawanan. ... [-]
Estonia Tartu
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Tartu

Kajian di Jabatan Semiotics di Universiti Tartu, salah satu pusat yang paling penting dalam semiotik di dunia. ... [+]

Semiotik adalah program Sarjana 2 tahun yang menyediakan latar belakang disiplin dan memberikan asas teori bagi permohonan idea semiotik kepada pelbagai disiplin dan kajian saintifik. Semiotik adalah kajian umum proses tanda, atau semiosis. Program ini mengikat bersama-sama teori semiotik, tiga modul teras - semiotik budaya, biosemiotics dan sociosemiotics.

Mengapa belajar semiotik di Universiti Tartu? Tradisi kecemerlangan dalam teori semiotik di Tartu telah ditubuhkan oleh Yuri Lotman dalam tahun 1960-an, pengasas semiotik budaya dan Tartu-Moscow semiotik School, serta jurnal tertua semiotik, Lelaki Systems Pengajian; UT adalah salah satu daripada beberapa institusi di dunia mengajar sepenuh Master's dan ijazah Doktor Falsafah dalam semiotik sejak 1993; Sebagai salah satu daripada pusat-pusat utama world's daripada semiotik, Universiti Tartu bekerjasama dan kerap dikunjungi oleh profesor dari seluruh dunia: Myrdene Anderson, Paul Bouissac, John Deely, Dinda Gorlee, Jesper Hoffmeyer, Winfried Noth, Roland Posner, Frederik Stjernfelt, Eero Tarasti dll .; Koleksi terbaik bahan semiotik di Tartu termasuk perpustakaan peringatan Thomas Sebeok, salah satu daripada pemimpin-pemimpin dunia dalam semiotik abad ke-20, dan Pusat Jakob von Uexküll, Jerman Baltic yang kerja-kerja telah sangat penting kepada pembangunan biosemiotics. Penonton ... [-]
Estonia Tartu
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu