Sarjana Sastera dalam Kejuruteraan Tenaga 2020

Dengan prospek pasaran kerja semasa, ia adalah jelas bahawa melanjutkan pendidikan tinggi adalah semakin penting. Jika anda telah menamatkan pengajian ijazah anda, mengejar Ijazah Sarjana Sastera boleh menjadi sangat bermanfaat untuk anda kerana ia boleh membantu anda membezakan di antara rakan-rakan anda. Apakah yang dimaksudkan dengan MA Kejuruteraan Tenaga? Ia adalah program ijazah yang menye… Baca lebih lanjut

Dengan prospek pasaran kerja semasa, ia adalah jelas bahawa melanjutkan pendidikan tinggi adalah semakin penting. Jika anda telah menamatkan pengajian ijazah anda, mengejar Ijazah Sarjana Sastera boleh menjadi sangat bermanfaat untuk anda kerana ia boleh membantu anda membezakan di antara rakan-rakan anda.

Apakah yang dimaksudkan dengan MA Kejuruteraan Tenaga? Ia adalah program ijazah yang menyediakan individu untuk bekerja dalam bidang tenaga yang semakin meningkat. Pelajar memahami amalan tenaga biasa dan muda, serta cara yang berkesan untuk kemampanan. Oleh kerana sifat, pelajar juga belajar tentang konsep alam sekitar yang berkenaan. Selepas menamatkan program ini, graduan bersenjata dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk membangunkan dan menggunakan taktik tenaga untuk membantu syarikat berkembang dan berkembang.

Satu manfaat kuat mengikuti ijazah ini sedang memasuki satu bidang kerja yang selamat. Tenaga adalah satu komponen penting dalam kehidupan sehari-hari, dan oleh itu, terdapat keperluan berterusan untuk pendidikan, individu mahir.Kecekapan belajar juga agak serba boleh, membuka pilihan kerjaya bagi graduan masa depan.

Kos program sarjana berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor. Kos biasa menghadiri sekolah, lokasi dan negara institusi itu, dan sama ada anda belajar dalam talian atau pada mana semua menyumbang untuk menentukan harga.

Industri tenaga adalah satu bidang yang semakin meningkat, jadi terdapat beberapa peluang yang ada. Individu yang berjaya menamatkan pengajian Sarjana Kejuruteraan Tenaga boleh mengharapkan untuk mendapatkan rendah kepada kedudukan peringkat pertengahan dalam sebuah syarikat tenaga sama ada dalam sektor awam atau swasta. Bagi mereka yang suka untuk berfikir di luar kotak, ada pilihan dalam jualan dan kerjaya pemasaran. Individu yang inovatif dan kreatif juga boleh meneroka pilihan keusahawanan, sama ada ia akan membangunkan syarikat-syarikat tenaga mereka sendiri atau berkhidmat sebagai perunding kepada perniagaan yang berbeza.

MA Kejuruteraan Tenaga menawarkan peluang yang hebat bagi mereka yang berminat dalam bidang tenaga dan alam sekitar. Mengetahui apakah ia sesuai untuk anda! Untuk memulakan, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
University of the Witwatersrand
Johannesburg, Afrika Selatan

Kelayakan MArch (SEEC) adalah satu tahun penuh program sepenuh masa mengenai kajian kemampanan dan tenaga dengan fokus pada bandar, penempatan, bangunan, dan seni bina. Dengan ... +

Kelayakan MArch (SEEC) adalah satu tahun penuh program sepenuh masa mengenai kajian kemampanan dan tenaga dengan fokus pada bandar, penempatan, bangunan, dan seni bina. Dengan fokus yang tegas terhadap cabaran tenaga dan perubahan iklim, program multi-disiplin ini bertujuan untuk membekalkan graduan dengan pelbagai kecekapan bersepadu yang akan menjadikan mereka pemain peranan yang tidak ternilai dalam membuat keputusan mengenai masa depan / kemampanan bandar dan persekitaran yang dibina mereka. -
MA
Sepenuh masa
Sambilan
English
Kampus