Sarjana Sastera di Amerika Windsor di Kanada

Terbaik Sarjana Sastera di Amerika Windsor di Kanada 2018

Sarjana

Program dengan tajuk "Sarjana Sastera " tradisional terdiri daripada mata pelajaran seni liberal seperti falsafah, sejarah, atau sastera. Sarjana Sastera adalah program pengajian siswazah yang boleh diambil selepas ijazah yang diperolehi dalam program ijazah sarjana muda (Sarjana Muda). Sarjana Sastera program mempunyai gelaran "MA ", "Sarjana Sastera " atau "MA ".

Jika anda berfikir untuk mana-mana sistem pendidikan tinggi yang akan memberi kesan kepada kehidupan anda secara positif sambil memberi anda pengetahuan dan kemahiran praktikal, maka sistem pendidikan Kanada 's adalah apa yang anda perlukan. Perjalanan ke Kanada untuk pendidikan anda akan membuat anda menghargai kreativiti dan inovasi pensyarah di institusi-institusi pengajian tinggi.

Windsor adalah salah satu bandar yang paling bercita-cita tinggi di Kanada dari segi pendidikan tinggi. Bandar ini mempunyai institusi pendidikan yang komprehensif dan berorientasikan penyelidikan di mana pelajar boleh mencapai matlamat kerjaya mereka. Bandar ini adalah lebih mesra, oleh itu, pelajar antarabangsa berduyun-duyun di sini untuk pelajaran.

Sarjana Sastera di Amerika Windsor di Kanada

Baca lebih lanjut

Sarjana Sastera Dalam Ekonomi

University of Windsor, Graduate
Campus Sepenuh masa 1 - 2  September 2018 Kanada Windsor

Universiti Windsor menawarkan program MA setahun dalam Ekonomi, bertujuan untuk pelajar dengan ijazah kehormat dalam bidang Ekonomi, dan program MA dua tahun dalam Ekonomi untuk pelajar dengan ijazah dalam Ekonomi atau untuk pelajar dengan ijazah dalam disiplin yang lain dan beberapa latihan kuantitatif. [+]

Universiti Windsor menawarkan program MA setahun dalam Ekonomi, bertujuan untuk pelajar dengan ijazah kehormat dalam bidang Ekonomi, dan program MA dua tahun dalam Ekonomi untuk pelajar dengan ijazah dalam Ekonomi atau untuk pelajar dengan ijazah dalam disiplin yang lain dan beberapa latihan kuantitatif.

Program MA dalam Ekonomi menawarkan latihan yang ketat yang mempersiapkan para pelajar untuk Ph.D. program dan kerja-kerja di sektor bukan akademik. Saiz kelas kecil memberi peluang kepada pelajar untuk bekerja rapat, masuk dan keluar dari bilik darjah, dengan ahli fakulti.

Anda boleh menemui graduan dari program MA kami di Ph.D. program di Universiti Rice, Universiti Texas, Universiti Negeri Louisiana, Universiti Alberta, Universiti Ontario Barat, Universiti Carleton, Universiti Ottawa, Universiti Guelph, Universiti McMaster dan Universiti Manitoba, antara lain.... [-]