Filter
Sarjana Sastera
Kanada Ontario Windsor Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Sastera di Amerika Windsor di Kanada 2019

Sarjana Sastera atau MA adalah ijazah sarjana biasanya diperolehi selepas program pengajian seni halus, kemanusiaan, sains sosial atau lain-lain kepekatan, sama. Program-program ini cenderung untuk bertahan satu hingga dua tahun.

Jika anda berfikir untuk mana-mana sistem pendidikan tinggi yang akan memberi kesan kepada kehidupan anda secara positif sambil memberi anda pengetahuan dan kemahiran praktikal, maka sistem pendidikan Kanada 's adalah apa yang anda perlukan. Perjalanan ke Kanada untuk pendidikan anda akan membuat anda menghargai kreativiti dan inovasi pensyarah di institusi-institusi pengajian tinggi.

Windsor adalah salah satu bandar yang paling bercita-cita tinggi di Kanada dari segi pendidikan tinggi. Bandar ini mempunyai institusi pendidikan yang komprehensif dan berorientasikan penyelidikan di mana pelajar boleh mencapai matlamat kerjaya mereka. Bandar ini adalah lebih mesra, oleh itu, pelajar antarabangsa berduyun-duyun di sini untuk pelajaran.

Sarjana Sastera di Amerika Windsor di Kanada

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Hasil

University of Windsor, Graduate

Universiti Windsor menawarkan program MA setahun dalam Ekonomi, bertujuan untuk pelajar dengan ijazah kehormat dalam bidang Ekonomi, dan program MA dua tahun dalam Ekonom ... [+]

Universiti Windsor menawarkan program MA setahun dalam Ekonomi, bertujuan untuk pelajar dengan ijazah kehormat dalam bidang Ekonomi, dan program MA dua tahun dalam Ekonomi untuk pelajar dengan ijazah dalam Ekonomi atau untuk pelajar dengan ijazah dalam disiplin yang lain dan beberapa latihan kuantitatif.

Program MA dalam Ekonomi menawarkan latihan yang ketat yang mempersiapkan para pelajar untuk Ph.D. program dan kerja-kerja di sektor bukan akademik. Saiz kelas kecil memberi peluang kepada pelajar untuk bekerja rapat, masuk dan keluar dari bilik darjah, dengan ahli fakulti.

Anda boleh menemui graduan dari program MA kami di Ph.D. program di Universiti Rice, Universiti Texas, Universiti Negeri Louisiana, Universiti Alberta, Universiti Ontario Barat, Universiti Carleton, Universiti Ottawa, Universiti Guelph, Universiti McMaster dan Universiti Manitoba, antara lain.... [-]

Kanada Windsor
September 2019
Sepenuh masa
1 - 2 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu