Sarjana Sastera di Amerika Prince George di Kanada

Terbaik Sarjana Sastera di Amerika Prince George di Kanada 2018

Sarjana

Program dengan tajuk "Sarjana Sastera " tradisional terdiri daripada mata pelajaran seni liberal seperti falsafah, sejarah, atau sastera. Sarjana Sastera adalah program pengajian siswazah yang boleh diambil selepas ijazah yang diperolehi dalam program ijazah sarjana muda (Sarjana Muda). Sarjana Sastera program mempunyai gelaran "MA ", "Sarjana Sastera " atau "MA ".

Kanada ialah sebuah negara Amerika Utara yang terdiri daripada sepuluh provinsi dan wilayah. Terletak di bahagian utara benua, ia bermula dari Atlantik ke Pasifik dan utara ke dalam Lautan Artik.

Prince George adalah kawasan yang luas; Walau bagaimanapun, terdapat banyak institusi pendidikan yang menawarkan kursus-kursus profesional di seluruh rantau itu berkhidmat penduduk akademik seperti yang dikehendaki oleh piawaian negara 's. Ia mempunyai beberapa pusat pembelajaran yang unik seperti Sekolah Penerbangan Aeroangkasa ditambah universiti dan kolej-kolej lain.

Sarjana Sastera di Amerika Prince George di Kanada

Baca lebih lanjut

Ma Dalam Pembangunan Ekonomi

University of Northern British Columbia School of Business
Campus Sepenuh masa September 2018 Kanada Prince George

pembangunan ekonomi masih menjadi isu penting bagi lebih daripada tiga suku daripada penduduk dunia yang tinggal di negara-negara diklasifikasikan sebagai "pendapatan rendah" atau "pendapatan pertengahan." [+]

MA dalam bidang Ekonomi Pembangunan

pembangunan ekonomi masih menjadi isu penting bagi lebih daripada tiga suku daripada penduduk dunia yang tinggal di negara-negara diklasifikasikan sebagai "pendapatan rendah" atau "pendapatan pertengahan." Punca-punca dan akibat pembangunan ekonomi kekal bertanding isu. tahap ini menjelaskan konteks yang berubah-ubah global, serantau dan kebangsaan bagi pembangunan ekonomi; pelajaran dasar yang boleh dipelajari daripada kajian perbandingan; dan alat-alat yang diperlukan untuk membolehkan ekonomi pembangunan untuk menyumbang kepada proses pembangunan. Perubahan-perubahan besar yang sedang berlaku hari ini di negara-negara Selatan menyediakan fokus ijazah. Pelajar dicabar untuk menganalisis topik-topik seperti sebab-sebab kemunculan kuasa ekonomi baru di Selatan seperti China dan India serta isu-isu yang dihadapi dalam kemiskinan dan ketidaksamaan. Program ini merangkumi kursus teras dalam Globalisasi dan Pembangunan, Dasar Makroekonomi Pembangunan Gunaan Ekonometrik dan Kemiskinan, Ketaksamaan dan Pembangunan. Jabatan Ekonomi juga mempunyai kepakaran tertentu dalam bidang Ekonomi Alam Sekitar dan Ekonomi Kesihatan dan menawarkan elektif dalam bidang ini. Pelajar juga dikehendaki mengisi Tesis MA atau Projek MA yang membolehkan pelajar untuk memohon alat-alat analisis ekonomi kepada isu pembangunan. Pembangunan ekonomi tidak boleh dikaji secara berasingan daripada dimensi lain pembangunan. Pemahaman tentang kemiskinan, sebagai contoh, memerlukan bukan sahaja analisis ekonomi, tetapi juga pemahaman tentang pandangan yang diberikan oleh sains sosial dan kesihatan yang lain. Oleh itu, latihan seorang ahli ekonomi pembangunan mesti mendedahkan pelajar kepada pendekatan antara disiplin kepada pembangunan. Dengan merangkumi teori, dasar dan analisis digunakan, serta mengintegrasikan pandangan dari disiplin lain, program MA perigi melengkapkan pelajar untuk bekerja sebagai ahli ekonomi di agensi-agensi kerajaan dan antarabangsa dan juga... [-]