Filter
Sarjana Sastera
Iran Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Sastera di Iran 2019

Ijazah sarjana adalah lebih versatile kelayakan kedoktoran dan mempunyai pelbagai aplikasi profesional dan akademik. Menurut Jabatan Pendidikan Amerika Syarikat, tiga jenis program sarjana wujud penyelidikan, profesional, dan terminal. Yang paling popular jenis ijazah sarjana adalah Sarjana Sastera (MA) dan Master Sains (MS) dalam campuran bidang mata pelajaran.

Ia dikenali sebagai Republik Islam Iran. Ia adalah di Asia Barat. Pendidikan di sini adalah berpusat dengan pendidikan K-12 diselia oleh Kementerian Pelajaran manakala pendidikan tinggi diselia oleh Kementerian Sains dan Technology.According untuk SCImago, Iran boleh kedudukan keempat di dunia dari segi hasil penyelidikan menjelang 2018.

Sarjana Sastera di Iran

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Hasil

University of Tehran, Kish International Campus

MA dalam Pengajian Serantau - Pengajian Iran direka untuk mereka yang berfokus pada pendekatan sains sosial untuk budaya, seni, kesusasteraan, media, masyarakat, politik ... [+]

Pengenalan:

MA dalam Pengajian Serantau - Pengajian Iran direka untuk mereka yang berfokus pada pendekatan sains sosial untuk budaya, seni, kesusasteraan, media, masyarakat, politik dan ekonomi Iran. Kursus ini sesuai untuk NGO nasional dan antarabangsa, pekerja perkhidmatan kerajaan yang mencari pengetahuan mendalam mengenai Iran, profesional media, pelajar antarabangsa yang mencari kerjaya dalam kerajaan, media, NGO, kewangan, diplomasi serta bersedia bertindak sebagai diplomasi masa depan dalam berhubung dengan Iran.

Kurikulum

Sarjana Pengajian Serantau - Pengajian Iran memerlukan penyelesaian 32 kredit, dengan 10 kredit dalam kursus teras, 8 kredit kursus khusus dan 8 kredit kursus elektif. Program ini memerlukan penyelesaian tesis sebanyak 6 kredit. Mengakui pelajar dengan ijazah sarjana yang berbeza juga diperlukan untuk menyempurnakan beberapa kredit kursus meratakan yang menyediakan pelajar-pelajar tersebut untuk berjaya dalam Sarjana Pengajian Serantau - Pengajian Iran, kursus-kursus ini tidak dikira ke tahap. Pelajar mesti menulis dan mempertahankan tesis akhir. Kurikulum ini bertujuan untuk disiapkan dalam empat semester. Program ini diajar dalam bahasa Inggeris.... [-]

Iran Tehran
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu