Filter
Sarjana Sastera
Jepun Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sastera dalam Hubungan Antarabangsa di Jepun

MA atau Sarjana Muda Sastera diperolehi oleh pelajar selepas tamat program satu hingga dua tahun belajar Sejarah, Bahasa Inggeris atau lain-lain seni halus atau subjek kemanusiaan. Kajian MA yang paling sering campuran penyelidikan dan kerja kursus.

Kajian akademik hubungan yang membentuk antara banyak bukan kerajaan organisasi, negara, syarikat multinasional dan negara-negara di seluruh dunia dikenali sebagai hubungan antarabangsa. topik yang biasa termasuk keganasan, senjata nuklear dan hak asasi manusia.

 

Jepun adalah sebuah negara kepulauan di Asia Timur. Terletak di Lautan Pasifik, ia terletak di timur Laut Jepun, China, Korea Utara, Korea Selatan dan Rusia, membentang dari Laut Okhotsk di utara ke Laut China Timur dan Taiwan di selatan.

Sarjana Sastera dalam Hubungan Antarabangsa di Jepun

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Hubungan Antarabangsa, Jepun

International University of Japan

program ijazah ini direkabentuk untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam kerajaan dan diplomasi, perni ... [+]

A Program Hubungan Antarabangsa Komprehensif dengan Focus Asia Pasifik Program Hubungan Antarabangsa di IUJ direka untuk menyediakan, persefahaman antara disiplin yang komprehensif trend utama dalam kontemporari politik antarabangsa, ekonomi dan masyarakat. Penekanan khusus diberikan terhadap perkembangan dalam kawasan Asia Pasifik dan ke atas Jepun khususnya. Dunia Islam juga menerima perhatian.

Program Hubungan Antarabangsa telah terbukti sangat berguna untuk orang yang sama ada bekerja di, atau yang bercadang untuk mengambil kerjaya dalam kerajaan negara atau serantau, organisasi antarabangsa, dalam perniagaan dan kewangan, atau dalam media. Ia juga menawarkan batu loncatan yang berharga kepada mereka yang ingin melanjutkan pelajaran di Ph. d. program dan memasuki dunia akademik.... [-]

Jepun Niigata
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu