Filter
Sarjana Sastera
Arab Saudi Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sastera dalam Hubungan Antarabangsa di Arab Saudi

Sarjana Sastera atau MA adalah ijazah sarjana biasanya diperolehi selepas program pengajian seni halus, kemanusiaan, sains sosial atau lain-lain kepekatan, sama. Program-program ini cenderung untuk bertahan satu hingga dua tahun.

Bidang pengajian yang menggabungkan sains politik dengan selok-belok subjek seperti globalisasi, keganasan, kemampanan ekologi dan kewangan global yang dikenali sebagai hubungan antarabangsa. Entiti seperti bangsa, negara dan kerajaan adalah fokus utama.

 

Arab Saudi, secara rasmi dikenali sebagai Arab Saudi, adalah negeri terbesar Arab di Asia Barat oleh kawasan tanah dan kedua terbesar di dunia Arab. Arab Saudi dihidangkan oleh syarikat penerbangan kebangsaan Saudi Arabian Airlines, sering disebut dengan nama Arab yang Saudia.

Sarjana Sastera dalam Hubungan Antarabangsa di Arab Saudi

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Hubungan Antarabangsa, Arab Saudi

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
BAs
Dar Al-Hekma University

Universiti Dar Al-Hikma adalah satu-satunya universiti yang menawarkan program ijazah Sarjana dalam hubungan antarabangsa dan diplomasi. Program ini memenuhi visi perinti ... [+]

Universiti Dar Al-Hikma adalah satu-satunya universiti yang menawarkan program ijazah Sarjana dalam hubungan antarabangsa dan diplomasi.

Program ini memenuhi visi perintis Arab Saudi untuk memimpin wanita dalam semua bidang, termasuk diplomasi.

Tempoh program adalah dua tahun di mana pelajar diberikan asas pepejal pengajaran teoritis dan pengajaran dalam bidang hubungan antarabangsa. Ia memberi peluang kepada pelajar untuk memilih tiga kursus, tanpa sembilan kursus yang diperlukan, dalam bidang undang-undang antarabangsa dan ekonomi antarabangsa. Di samping kursus elektif untuk meningkatkan pengetahuan pelajar dalam bidang pentadbiran perniagaan dan dasar luar negara. Program ini menyediakan peluang latihan lapangan dalam organisasi antarabangsa di Jeddah, seperti Organisasi Kerjasama Islam, Bank Pembangunan Islam, Kementerian Luar Negeri, atau organisasi di luar negeri.... [-]

Arab Saudi Jeddah
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu