Sarjana Sastera dalam Hubungan Antarabangsa di Albania

Darjah MA adalah terutamanya untuk pelajar yang ingin meningkatkan pendidikan matematik umum atau untuk mengajar. Seperti sains politik, kajian hubungan antarabangsa berkaitan dengan hubungan antara entiti kerajaan dan bukan kerajaan di dunia. Walau bagaimanapun, kajian tersebut adalah biasanya dalam konteks isu-isu sosiopolitik yang kompleks seperti campur tangan asing dan keganasan.  Pendid… Baca lebih lanjut

Darjah MA adalah terutamanya untuk pelajar yang ingin meningkatkan pendidikan matematik umum atau untuk mengajar.

Seperti sains politik, kajian hubungan antarabangsa berkaitan dengan hubungan antara entiti kerajaan dan bukan kerajaan di dunia. Walau bagaimanapun, kajian tersebut adalah biasanya dalam konteks isu-isu sosiopolitik yang kompleks seperti campur tangan asing dan keganasan.

Pendidikan tinggi di Albania yang ditawarkan oleh 13 universiti awam. Yang paling baru-baru ini adalah Universiti Durres, yang dibuka pada bulan September 2006. Universiti Sukan di Tirana (Universiteti i Sporteve i Tiranës) dahulunya Akademi Latihan Jasmani dan Sukan, dari tahun 2010. Universiti Seni suatu masa dahulu Akademi Seni Halus (Akademia e Arteve) dari tahun 2011. Di samping itu, terdapat 46 universiti swasta dan fakulti di Albania. Semua universiti mempunyai beberapa fakulti. Yang dikenali sebagai "sekolah bukan universiti " memberikan program-program pendidikan yang lebih tinggi daripada dua tahun.

Sarjana Sastera dalam Hubungan Antarabangsa di Albania

Baca Ringkas
University of New York - Tirana (UNYT)
Tirana, Albania +1 Lagi

Program ini ditawarkan dengan kerjasama Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan dan Sains Sosial, Universiti Greenwich, UK.

Program ini ditawarkan dengan kerjasama Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan dan Sains Sosial, Universiti Greenwich, UK. -
MA
Sepenuh masa
Sambilan
18 bulan
Sep 2020
Kampus