close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Sastera dalam Geografi Manusia 2021

Mengikuti Sarjana Sastera (MA) boleh membantu graduan mendapatkan matlamat kerjaya jangka panjang mereka. Dengan mendapatkan pemahaman khusus dalam bidang pengajian tertentu, pelajar memasuki pasaran kerja dengan lebih banyak untuk ditawarkan. Apakah MA dalam Geografi Manusia? Program-program ini mengambil pandangan terperinci mengenai isu-isu manusia semasa mengenai politik dan pergerakan manus… Baca lebih lanjut

Mengikuti Sarjana Sastera (MA) boleh membantu graduan mendapatkan matlamat kerjaya jangka panjang mereka. Dengan mendapatkan pemahaman khusus dalam bidang pengajian tertentu, pelajar memasuki pasaran kerja dengan lebih banyak untuk ditawarkan.

Apakah MA dalam Geografi Manusia? Program-program ini mengambil pandangan terperinci mengenai isu-isu manusia semasa mengenai politik dan pergerakan manusia. Menawarkan perspektif kritikal mengenai topik seperti penghijrahan, kursus pengajian juga dapat meneroka identiti dan perpindahan sosial dan individu, diaspora, kesihatan dan jangka hayat serta aktivisme politik dan rintangan. Di samping itu, para pelajar dapat mempelajari amalan ekonomi alternatif, penghijrahan, penyelidikan kualitatif, perspektif etika, sempadan yang diperkaya, impak media, masyarakat sivil dan sikap sosial.

Kemahiran yang diperoleh semasa pembelajaran boleh membantu pelajar dalam beberapa cara. Khususnya, perspektif global yang lebih luas dapat memperluas pemilihan pilihan karir apabila lebih banyak peluang terbuka di seluruh dunia. Di samping itu, pemahaman yang mendalam tentang pemikiran sosial dan kesan migrasi boleh meningkatkan penempatan kerjaya dan menggalakkan gaji yang lebih tinggi.

Dengan sedikit kajian, pelajar dapat menjangkakan potensi kos program mereka. Institusi menentukan keperluan untuk bayaran yang berbeza dan sering mengenakan bayaran setiap penggal. Oleh itu, faktor-faktor seperti lokasi dan panjang penyempurnaan mungkin mengubah harga, dan ia sentiasa merupakan idea yang baik untuk pelajar membuat persiapan.

Graduan mungkin menghadapi banyak prospek kerjaya selepas tamat pengajian. Pelajar boleh mencari jawatan sebagai penganalisis serantau, bekerja untuk organisasi kerajaan tempatan untuk membantu memahami perubahan populasi dan pendekatan; yang lain mungkin mengambil bahagian dalam organisasi global penting. Mereka juga boleh berkhidmat di pelbagai peringkat kerajaan sebagai perunding dan pembuat dasar. Sesetengah pelajar memilih peranan berbeza dalam organisasi aktivis, menyelesaikan penyelidikan dan menolak dasar. Peluang lain mungkin termasuk jawatan sebagai wartawan, meneroka cerita migran dan pelarian penting.

Program di seluruh dunia menawarkan MA dalam Geografi Manusia, dan pilihan dalam talian menawarkan pelajar dengan peluang istimewa untuk belajar. Untuk memulakan langkah yang menarik ini, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)
Mainz, Jerman

Program induk "Geografi Manusia: Globalisasi, Media dan Kebudayaan" memfokuskan pada renegosiasi hubungan geografi antara budaya dan masyarakat dalam proses globalisasi. Penek ... +

Program induk "Geografi Manusia: Globalisasi, Media dan Kebudayaan" memfokuskan pada renegosiasi hubungan geografi antara budaya dan masyarakat dalam proses globalisasi. Penekanan diletakkan pada soalan-soalan berikut: Bagaimana hubungan antara budaya, ruang, dan masyarakat yang disampaikan oleh media telah berubah di zaman global, apa cabaran yang timbul, dan bagaimanakah masalah ini dapat ditangani dengan politik? -
MA
Sepenuh Masa
4 semester
English
Okt 2021
Kampus