close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Sastera dalam Fizik 2021

Selepas menamatkan ijazah 's sarjana muda mereka, ramai pelajar memilih meningkatkan kerjaya yang berjaya dengan mendapatkan Ijazah Sarjana Sastera (MA). A master ijazah 's adalah satu pencapaian akademik yang diberikan apabila pelajar membuktikan penguasaan bidang tertentu kepentingan atau amalan profesional melalui pengajian di universiti. Dengan pencapaian ini, graduan boleh membantu… Baca lebih lanjut

Selepas menamatkan ijazah 's sarjana muda mereka, ramai pelajar memilih meningkatkan kerjaya yang berjaya dengan mendapatkan Ijazah Sarjana Sastera (MA). A master ijazah 's adalah satu pencapaian akademik yang diberikan apabila pelajar membuktikan penguasaan bidang tertentu kepentingan atau amalan profesional melalui pengajian di universiti. Dengan pencapaian ini, graduan boleh membantu memudahkan peralihan mereka ke dalam tenaga kerja dan juga boleh meningkatkan peluang mereka menerima gaji yang lebih tinggi atau kadar berbayar.

Pelajar mungkin bertanya, apakah MA dalam fizik? Program ini adalah kajian tentang sifat dan ciri-ciri tenaga dan bahan. Kajian ini adalah berbeza daripada biologi dan kimia, dan termasuk haba, cahaya, mekanik dan sifat-sifat fizikal yang lain. Beberapa kawasan kajian termasuk matematik, statistik, Biofizik molekul teori, perkara pekat dan astrofizik.

Salah satu daripada banyak manfaat pendapatan ijazah MA semakin kaki di atas persaingan pekerjaan untuk jawatan fizik yang berkaitan dalam industri. Selain itu, ijazah sarjana adalah steppingstone bagi mereka yang ingin melanjutkan pelajaran dengan mendapat ijazah doktor falsafah.

Tuisyen akan berbeza-beza dari sekolah ke sekolah bergantung kepada negara di mana institusi itu terletak, kursus pengajian dan tempoh program. Bakal pelajar perlu menghubungi universiti secara langsung untuk maklumat lanjut.

Siswazah dari program ijazah sarjana fizik boleh mendapati diri mereka dalam permintaan yang tinggi untuk jawatan di pelbagai industri, termasuk kerajaan, universiti atau organisasi perindustrian. Mereka juga boleh mencari pekerjaan dalam bidang kejuruteraan atau bidang perubatan. Kursus-kursus ini menjadi alat yang hebat untuk kerjaya dalam mana-mana jawatan yang memerlukan pengetahuan yang luas mengenai perkara pekat dan biologi atau yang memerlukan kemahiran pengiraan eksperimen atau teori.

Banyak institusi menawarkan kedua-dua sepenuh masa dan kursus separuh masa. Kursus separuh masa adalah sesuai untuk pelajar yang ingin melanjutkan kerja atau aktiviti-aktiviti lain di luar sekolah mereka. Kelas dalam talian juga ditawarkan untuk menyediakan lebih banyak fleksibiliti jadual supaya pelajar dari seluruh dunia boleh menamatkan program mereka. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
University of North Alabama
Florence, Amerika Syarikat

Ijazah Sarjana Sastera dalam Pendidikan diberikan dalam bidang utama berikut: kaunseling sekolah, kepimpinan instruksional, pendidikan awal kanak-kanak PK-3, pendidikan dasar ... +

Ijazah Sarjana Sastera dalam Pendidikan diberikan dalam bidang utama berikut: kaunseling sekolah, kepimpinan instruksional, pendidikan awal kanak-kanak PK-3, pendidikan dasar K-6, pendidikan P-12, pendidikan menengah, dan pendidikan khas: guru kolaboratif K- 6 dan / atau 6-12. Program berkisar antara 33-51 jam semester. -
MA
English
Sep 2021