close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Sastera dalam Fizik Gunaan 2021

Pelajar yang telah menamatkan ijazah sarjana muda 's mereka dan mencari pendidikan yang lebih tinggi harus mempertimbangkan mendaftar dalam program Sarjana Sastera (MA). Ijazah ini dianugerahkan kepada individu yang menguasai kajian kawasan tertentu kepentingan atau bidang amalan profesional di universiti. Ini pengiktirafan akademik boleh membantu pelajar dalam mencari peluang pekerjaan dala… Baca lebih lanjut

Pelajar yang telah menamatkan ijazah sarjana muda 's mereka dan mencari pendidikan yang lebih tinggi harus mempertimbangkan mendaftar dalam program Sarjana Sastera (MA). Ijazah ini dianugerahkan kepada individu yang menguasai kajian kawasan tertentu kepentingan atau bidang amalan profesional di universiti. Ini pengiktirafan akademik boleh membantu pelajar dalam mencari peluang pekerjaan dalam bidang yang mereka pilih.

Anda mungkin tertanya-tanya, apakah MA dalam Fizik Gunaan? Program ini mengkaji penggunaan ilmu fizik untuk membantu manusia memahami alam semula jadi dan sifat-sifat jirim dan tenaga. Kursus dalam bidang fizik gunaan boleh menyediakan pelajar dengan pemahaman fizik dalam bidang optik, perkara pekat, plasma dan Biofizik. Beberapa kelas juga boleh belajar fizik bertenaga tinggi, fizik matematik dan statistik, astrofizik, dan Biofizik molekul walaupun teori.

Terdapat banyak manfaat untuk memperoleh ijazah MA.Dalam pasaran kerja yang kompetitif, mendapatkan ijazah lanjutan boleh meningkatkan peluang pelajar untuk mencari pekerjaan dalam jawatan fizik yang berkaitan. Program ini juga boleh meningkatkan teknologi, statistik dan kemahiran graduan perubatan ', yang mereka boleh gunakan dalam pelbagai industri.

Sejak kos pendaftaran berbeza-beza mengikut institusi, negara di mana ia terletak, dan kursus pengajian, individu yang berminat perlu menghubungi pihak sekolah secara langsung untuk yuran tertentu dan maklumat lanjut.

MA dalam Fizik Gunaan boleh menghasilkan beberapa peluang pekerjaan dalam pelbagai industri. Program ini adalah kenderaan hebat untuk kerjaya dalam bidang kejuruteraan atau untuk jawatan di universiti, kerajaan, dan organisasi industri. Graduan juga boleh mencari pekerjaan dalam bidang teknologi umum, kerja dalam undang-undang paten, atau kedudukan di muka perubatan atau biologi.Kursus juga boleh menyediakan pelajar bagi apa-apa kerja yang memerlukan kemahiran pengiraan teori atau eksperimen kuat.

Kursus ditawarkan di kedua-dua sepenuh masa dan separuh masa dari kebanyakan universiti. Banyak institusi juga menawarkan kelas online dan modul pembelajaran jarak jauh supaya pelajar dari seluruh dunia boleh mengambil bahagian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
University of North Alabama
Florence, Amerika Syarikat

Ijazah Sarjana Sastera dalam Pendidikan diberikan dalam bidang utama berikut: kaunseling sekolah, kepimpinan instruksional, pendidikan awal kanak-kanak PK-3, pendidikan dasar ... +

Ijazah Sarjana Sastera dalam Pendidikan diberikan dalam bidang utama berikut: kaunseling sekolah, kepimpinan instruksional, pendidikan awal kanak-kanak PK-3, pendidikan dasar K-6, pendidikan P-12, pendidikan menengah, dan pendidikan khas: guru kolaboratif K- 6 dan / atau 6-12. Program berkisar antara 33-51 jam semester. -
MA
English
Sep 2021